Vanbrodski elektromotorić imamo pa će uskoro doći na red i morski pogon.
No sada prvo malo dojmova sa prvih probnih vožnji. Nas dvojica smo sjeli u pedalinu i na 12 V sam dao "gas" pa je stvar lagano krenula uz čuđenje prolaznika kojima su se vidjeli upitnici iznad glave.
I tako smo se malo vozali simo tamo po parkingu i pri povratku u garažu izbušili smo gumu pogonskog kotača na trnje koje nam se našlo na putu.
Gumu smo popravili i postavili produžetak ručice kormila kako bi lakše upravljali vožnjom po suhom no i dalje je upravljanje bilo teško jer je vuklo u lijevo i treba stalno držati kormilo u desno a kod rikverca obrnuto vuče u desno. Razmišljao sam što bi tomu moglo biti uzrok i sumnja pada na to što na pogonskom vratilu sličnom avionskom kotaču pogon ide samo na jedan kotač dok se drugi vrti slobodno. To sam smislio kako bih izbjegao diferencijal. Sada ako je to stvarni razlog teškog upravljanja možda bi rješenje bilo zavariti i ovaj slobodan kotač na vratilo pa bi oba kotača prenosila moment. Budući da su kotači blizu možda nebi bila tolika razlika u broju okretaja u zavoju pa bi to gume mogle anulirati i olakšati držanje pravca.
Sada još treba kvalitetno postaviti crijevo kočnice te ga napuniti tekućinom i odzračiti a također i postaviti na kormilo ručicu kočnice i potenciometar gasa na palac kako bih jednom rukom mogao upravljati vožnjom.
Nadam se da su sadašnji potenciometar priključen na kontroler i novi "gas" na palac iste vrste te da će kontroler slušati naredbe novog potenciometra.
Za koji dan se vraćam u Zadar pa ćemo vidjeti.

Probat ćemo i pogon na 24 ili čak 36 V budući da je kontroler do 48V. Motor je nominalno 24V ali mislim da bi bez problema izdržao 36V. Vidjet ćemo. Time ne mislim povećavati brzinu jer ona nije bitna već snagu da se možemo popeti uzbrdo. Na 12V malu uzbrdicu savlada ali osjeti se manjak snage.