<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

ChatGPT
Idite na 1, 2  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Umjetna inteligencija
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 7.1.2023. sub. 12:53    Naslov: ChatGPT Citirajte i odgovorite

https://openai.com/blog/chatgpt/

Ako niste, isprobajte ga što prije!!! skace od srece

Znanje i razumijevanje je šokantno!!!
Toliko da sam odmah otvorio podforum za AI Very Happy
Rekao sam mu da se predstavi za ovaj forum:

Citat:
Možeš navesti da sam Assistant, veliki jezični model treniran od strane OpenAI-ja, sa znanjem o svim područjima i temama do kraja 2021. godine. Također, mogu pružiti informacije, odgovore na pitanja i pomoć u razumijevanju različitih tema. Molim te samo da imaš na umu da ne mogu pristupiti internetu i da moje odgovore ne treba smatrati ažurnim ili potpunim, budući da me ne mogu ažurirati o događajima nakon kraja 2021. godine. Nadam se da ću moći pomoći članovima foruma i da će mi se pridružiti u razgovoru. Mogu pomoći s pitanjima iz različitih područja, od tehnologije do povijesti i medicinskih tema. Također sam sposoban razumjeti i odgovoriti na pitanja na više jezika, uključujući hrvatski. Ako imate bilo kakvih pitanja ili tema o kojima želite da razgovarate, slobodno mi se obratite. Veselim se razgovoru s vama!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
stjepan

PostPostano: 7.1.2023. sub. 15:59    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://www.reddit.com/r/AiChatGPT/comments/104tqhd/teach_me_html_like_im_a_dog/

Iskreno, ne znam da li bi se smijao ili plakao na ovo. smijeh1

I jedan podsjetnik svima koji će se igrati (ili koristiti za nešto ozbiljno), JAKO je bitno na koji način pokrećete razgovor. Imajte na umu da je cilj GPT-a da "nastavi napisano" i ako ne napravite dobar uvod, neće biti dobar niti rezultat.

Sa lošim "uvodom" možete dobiti i krivi odgovor na 1+1 a kamoli ne na kompliciranije stvari.

Primjer koji sam dao prije: http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=170923#170923

Ljudi krivo misle da je GPT-3 (pa samim time i ChatGPT) nešto poput Google-a i da mu je cilj odgovarati točno na ljudske upite.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ogi
Site Admin

PostPostano: 9.1.2023. pon. 11:29    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedan koristan trik. Ako želite nastaviti razgovor nakon dužeg vremena, neće se sjećati ničega i to je prilično frustrirajuće Very Happy

Prethodni razgovor se lako može nastaviti tako da kliknete na edit zadnjeg pitanja i stisnete Save & Submit.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rkahler

PostPostano: 16.1.2023. pon. 16:52    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zadnja promjena: rkahler; 17.1.2023. uto. 12:43; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 17.1.2023. uto. 09:20    Naslov: Citirajte i odgovorite

smijeh
[Vrh]
rkahler

PostPostano: 17.1.2023. uto. 12:41    Naslov: Citirajte i odgovorite

[Vrh]
stjepan

PostPostano: 18.1.2023. sri. 10:31    Naslov: Citirajte i odgovorite

To stvarno i funkcionira u ovom ili onom obliku Very Happy

Nemam sad screenshotove, ali je bila tona primjera sa: "reci mi ovu x ilegalnu informaciju", pa ovaj odbije, i onda: "ok, ajmo se praviti da to nije ilegalno" i GPT kaže "ok" i da sve potrebne detalje.

Ne znam jesu li što radili po tom pitanju. Znam da jesu ubacivali neke limite no teško da će pokriti apsolutno sve.

Kao neki image generatori, morat će istrenirati model koji prepoznaje ilegalu i koji će ustvari moderirati upite.
[Vrh]
OldDog

PostPostano: 30.1.2023. pon. 08:05    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ai-je-postao-autor-znanstvenih-clanaka-digla-se-velika-uzbuna/2431913.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_teme_i_komentari_d
[Vrh]
rkahler

PostPostano: 16.3.2023. čet. 17:42    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://www.bug.hr/internet/gpt-4-mozete-isprobati-odmah-ukinuta-je-lista-cekanja-za-bingov-chatbot-32310
[Vrh]
Cose

PostPostano: 17.3.2023. pet. 11:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nesto je dobro polovio, nesto totalno fulao...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
rkahler

PostPostano: 1.8.2023. uto. 11:07    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://www.bug.hr/mobilne-aplikacije/chatgpt-za-android-postao-dostupan-za-preuzimanje-u-hrvatskoj-34797
[Vrh]
stjepan

PostPostano: 2.8.2023. sri. 13:35    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cose je napisao/la:
....

Imaš li pretplatu?
Bez pretplate koristiš stari model (3.5 verzija) koji ne može ništa pretraživati na internetu. Zna statistički redoslijed riječi koje je naučio iz starih tekstova i to je to.

Tek sa pretplatom i modelom verzije 4 imaš nešto pametnije što ima neke takve naprednije opcije kao pristup internetu pa bi ga mogao tražiti da ti nešto pronađe (iako sam čuo da su blokirali tu opciju na neko vrijeme i ne znam da li su ju omogućili ponovo).
Probaj ga pitati i od kuda to zna i da ti da linkove pa ćeš vidjeti ustvari prema čemu je to "naučio".
Ispravljati ga nema nikakvog smisla (u smislu da mu kažeš da je nešto drugo točno), jer on ne uči na taj način. Postoji opcija da stisneš thumb down i da on regenerira odgovor pa ako je točniji stisneš thumb up.
[Vrh]
Cose

PostPostano: 3.8.2023. čet. 10:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

stjepan je napisao/la:
Cose je napisao/la:
....

Imaš li pretplatu?
Bez pretplate koristiš stari model (3.5 verzija) koji ne može ništa pretraživati na internetu. Zna statistički redoslijed riječi koje je naučio iz starih tekstova i to je to.

Tek sa pretplatom i modelom verzije 4 imaš nešto pametnije što ima neke takve naprednije opcije kao pristup internetu pa bi ga mogao tražiti da ti nešto pronađe (iako sam čuo da su blokirali tu opciju na neko vrijeme i ne znam da li su ju omogućili ponovo).
Probaj ga pitati i od kuda to zna i da ti da linkove pa ćeš vidjeti ustvari prema čemu je to "naučio".
Ispravljati ga nema nikakvog smisla (u smislu da mu kažeš da je nešto drugo točno), jer on ne uči na taj način. Postoji opcija da stisneš thumb down i da on regenerira odgovor pa ako je točniji stisneš thumb up.

Ne sjecam se vise da li je to bilo prije nego sam uzeo pretplatu - znam za ogranicenja free verzije.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 26.11.2023. ned. 21:56    Naslov: Citirajte i odgovorite

NEW! Voice Conversations with ChatGPT

Jeste isprobali? skace od srece
[Vrh]
stjepan

PostPostano: 26.11.2023. ned. 23:11    Naslov: Citirajte i odgovorite

Super stvar za kad sam u autu a treba mi neka informacija a ne želim riskirati sa tipkanjem teksta u browser i čitanjem rezultata.
Radi ok i na Hrvatskom. Kad uzmem u obzir našu veličinu (što kao tržišta, što kao broja mogućih korisnika), zapanjujuće dobro.

Brzina promjene i napretka je nevjerojatna.

Pošto nemam pretplatu na GPT4, kad 3.5 zapne negdje, prebacim se na Bing-ov chat u kojem postoji opcija korištenja 4.

Uz sve to, tu je i X-ov Gork....grok...gr..nešto...k koji live uzima info sa X-a pa s kojim možeš (barem prema onome što sam vidio u razgovorima koje stavljaju ljudi koji imaju pristup) razgovarati i o aktualnim temama live kako se što dešava.

Mislim da nismo daleko od toga da ćeš se ujutro probuditi i ako te zanimaju najnovije vijesti, nećeš otvoriti portal, dva ili tri, već ćeš svom "pomoćniku" reći da ti kaže najaktivnije teme, i onda da ti da info o temama koje te zanimaju u nekom vremenskom roku a ovaj će to vaditi ne samo sa news portala, već i sa društvenih mreža i tko zna od kuda sve ne.

Praktički stvari koje smo kao klinci gledali u Star Trek-u gdje razgovaraš sa računalom i kažeš da ti pronađe nešto, pa on pronađe milijardu toga, pa u daljnjem razgovoru ubacuješ kriterije i filtriraš dok ne dođeš do onoga što trebaš / želiš i gdje ustvari računalo unaprijed zna što voliš, koji su ti interesi i kako preferiraš da ti se iznose informacije (ovo zadnje već ima ChatGPT sada).
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Umjetna inteligencija
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.