Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
stjepan
|
Postano: 19.3.2021. pet. 16:45 Naslov: Tesla model Y |
|
|
Vidim da kod nas još nema tog modela u ponudi, ali ga se može pronaći u Austriji ili Italiji.
Na papiru, i po nekim recenzijama koje sam gledao, to je dijete trojke i x-a i vraški dobar obiteljski auto.
Prije tjedan dana sam rentao 3-ku na 2 dana i odradio turu prema Slavoniji sa obitelji. Svidlo mi se (a i njima) do zla boga. Od bezbrižne vožnje po autoputu, do isto takve vožnje po gradu.
Nisam pratio previše, no da li je itko dobio dojam koliko brzo im treba da od predstavništva u nekoj zemlji dođu do servisa i/ili pune ponude? Razmišljam si, otići u Austriju ili Italiju, ili čekati da dođe do nas i ponuda i servis.
Punjači nisu problem, ima ih doslovce posvuda a neki su još i đaba (znam da neće biti dovjeka). |
|
[Vrh] |
|
|
mike20
|
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 19.3.2021. pet. 17:03 Naslov: |
|
|
Nisam gledao ništa osim službenog teslinog web-a. Ne bih se usudio kupiti takav auto bilo gdje. |
|
[Vrh] |
|
|
mike20
|
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 19.3.2021. pet. 17:25 Naslov: |
|
|
Koliko sam skužio, oni se bave općenito uvozom i rješavanjem papirologije. Npr. nađem u Njemačkoj neki auto, u oglasniku ili negdje drugdje, i oni riješe cijelu stvar i ja dobijem auto bez zezancije, a njima platim upravo za tu zezanciju.
Službeni distributer nisu sigurno, jer em je Tesla otvorila svoje službeno zastupništvo u HR (razgovarao sam sa tipom u Avenue Mall-u tu u ZG o tome), em Tesla u pravilu ne radi sa distributerima na službenoj razini (u smislu da im prodaju sa popustom pa da ovi dilaju za njih itd.). Znam da su imali problema sa time u Americi gdje su "dealserships" veliki biznis.
No, link koji si mi dao mi svakako može pomoći, jer ako Tesla Hrvatska neće imati Y-a duže vrijeme, uzeo bih ga iz Austrije, a onda bi ovi mogli pomoći oko papirologije i svega.... |
|
[Vrh] |
|
|
lisicakm
|
Postano: 19.3.2021. pet. 18:40 Naslov: |
|
|
Meni to nekako izgleda tipa, daš pare , na kraju nit dobiš auto nit vidiš pare .. |
|
[Vrh] |
|
|
testdriver
|
Postano: 19.3.2021. pet. 19:23 Naslov: |
|
|
nema ništa od tih dečki iz čakovca, tesla im je poslala opomenu da to ne rade
imaš tesla hrvatska i ekipa ide sve preko njih
ima facebook strana tesla motor club croatia, vanja može dati dosta pravih informacija
koga interesira ja sam razgovarao sa gospodinom vrankom, 098 947 5285
on vam može dati dosta informacija oko kupnji tesli u hr
nedavno je došlo skoro 30 komada, naštancane su u avenue mallu ko čarape da se prodaju |
|
[Vrh] |
|
|
miko
Pridružen/a: 01. 01. 2012. Postovi: 1176 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: 22.3.2021. pon. 13:29 Naslov: |
|
|
Koliko ja znam a nisam se baš informirao u zadnje vrijeme. Nema još uvjek službenih Tesla model Y u europi, svi koji su tu su uveženi iz amerike i nemogu se puniti na Teslinim superčarđerima, ispravite me ako griješim. Tesla je rekla da će model Y u europu doći onog dana kada izađe sa proizvodnbih traka u Berlinu ne prije toga.
A ako imaš mogućnost kupovine u Austriji vjerovatno će ti puno prije doći nego da ga kupuješ u hrvatskoj, ja još uvjek nisam dobio link za svoju rezervaciju za model 3 koji sam uplatio prije tri godine. Ispada da tu vrijedi ona "tata kada ćemo mi kupit golfa 8, kada izađe golf 20 sine" |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 22.3.2021. pon. 13:55 Naslov: |
|
|
Gledao sam na službenim stranicama, i u HR ih nema, u Slo, istonema, ali Austrija i Italija ima.
Pretpostavljam da tamo imaju i "salon" pa sam spreman i otići tamo osobno i vidjeti dal su fizički dostupni ili ne.
Kad sam rentao trojku rekao mi je čovjek od kojeg sam rentao da oni sve svoje poslove obavljaju u Austriji i da ima tamo kontakt od nekog "bosanca" koji tamo radi, pa da će mi ga dati. Budem i njega kontaktirao pa ću vidjeti kako stvari stoje s tim.
Al mislim da si u pravu, i na samom sajtu piše:
To nisam primjetio kad sam prvi puta gledao, pošto ne znam njemački
Ima i članak po tom pitanju: https://electrek.co/2021/02/03/tesla-updates-model-y-timeline-europe-gigafactory-berlin-production-mid-2021/ |
|
[Vrh] |
|
|
Caca
|
Postano: 22.4.2021. čet. 13:53 Naslov: |
|
|
U EU ti Y još nije raspoloživ iako negdje postoji u konfiguratoru. strpi se još malo i pojavit će se i na HR Tesla webu. Definitivno vrijedi pričekati model Y iz Berlina jer će to biti najbolji Y ikad proizveden! Model Y iz Berlina će imati nove 4680 baterije koje će biti ugrađene i činit će samu strukturu vozila zajedno sa lijevanim komadom prednjeg i stražnjeg dijela vozila! Prouči Tesla Giga Press! Panel gapova više neće biti a Model Y iz Berlina će se početi isporučivati vjerovatno u 7mj i vjerujem da će globalno biti prodavaniji model od modela 3 u prošloj godini!
Zadnja promjena: Caca; 23.4.2021. pet. 06:11; ukupno mijenjano 1 put. |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 22.4.2021. čet. 18:48 Naslov: |
|
|
O čekam Berlin ko ozebli sunce. Pratim razvoj gradnje na Twitteru kao neki stalker, sve mi je neugodno. Pogledao sam bezbroj videa i objašnjenja što o baterijama što o castingu i jedva čekam. Kažu da će iz Berlina ići i nove boje. Neki novi proces bojanja, prvi u svijetu.
Najzanimljivije mi je bilo gledati youtube videe Sandy Munroa. Onak...gledaš koliko tip ima godina i kako se veseli kao malo dijete dok se vozi u tom autu, i kužiš da zna šta priča kad objašnjava prednosti novih većihbaterija i castinga i svega.
Anyway....napet ko puška |
|
[Vrh] |
|
|
zega
|
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 24.5.2021. pon. 12:02 Naslov: |
|
|
Reciklaža starih vijesti. Na žalost nikakvih novih informacija. Musk požuruje "dobavljače", političari viču: "papiri će biti spremni na vrijeme".
Mene veseli što su izbacili onaj prvi casting....bar se nešto radi.... |
|
[Vrh] |
|
|
Caca
|
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 9.7.2021. pet. 09:38 Naslov: |
|
|
Opa.
Ako se ne varam, specifikacije su od sada dostupnog Američkog ili Kineskog modela. Sa zanimanjem ću pratiti što će se desiti kad puste Berlinsku tvornicu u pogon. |
|
[Vrh] |
|
|
|