Da je do "gumbiju", barem bi netko izašao van. No nije...
BTW, kako li si samo došao do zaključka da je "zbog gumbiju"?
Ako ja dobro tebe kuzim, ti tvrdis da se na tesli mogu otvoriti vrata izvana lagano kada tesla ostane bez napajanja(cest slucaj u sudaru)?stjepan je napisao/la:Naravno da postoje kvake izvana koje otvaraju auto ako je otključan (kao i na svim drugim autima). K tome od kud ti ideja da su svi putnici bili odostraga?
Jedino što po meni ne valja kod Tesle je što fizičke kvake odostraga nisu na istom mjestu kao naprijed.
Velika brzina, nikog u blizini i eto tragedije, sa ili bez gumbiju, sa ili bez kvaka.
Gle ti si na toj Tesli popušio epsku lovu i jasno mi je da moraš opravdati nekako tu pušionu ali nemoj brate...mlogo kiflaš. Neki dan sam prodao svog Allroada tipu što ima 6 auta u dvorištu, pored ostaloga i Teslu trojku. Napravio je probnu vožnju u Audiju i kaže ovo je sasvim neka druga dimenzija a auto je star 15 godina i ima 290 kkm. Možda nisi primjetio da ovdje ne pričamo o financijskim rezultatima nego o kvaliteti izrade i što je premium a što nije. Je Tesla prodaje puno električara zato što je prva krenula u to i što je to trend a kad je nešto postalo trendy ljudi to kupuju ko ludi. Koliko će taj trend potrajati to ćemo vidjeti. Trenutno su velika preslagivanja na tržištu automobila iz raznih razloga...Covid, rat u Ukrajini, promjena energetske arhitekture, Njemci su u krizi itd. Najviše je pogođena Europa pa tako i njezina automobilska industrija. Sa druge strane SAD nije toliko pogođen već čak profitira a o kinezima koji kupuju od rusa naftu za šaku riže da ne pričamo. Kina ima veliku šansu da potuče svu svjetsku autoindustriju jer su joj glavni konkurenti zbog razloga koje sam naveo ranjivi a oni imaju sirovine jeftinije nego ikad.stjepan je napisao/la: Nikad ne bih rekao da Mercedes proizvodi šrot, ali isto tako nikad ne bih kupio Mercedes u niti jednom cijenovnom rangu u kojem Tesla prodaje svoje aute. U određenom cijenovnom rangu bih kupio Teslu, kao što jesam, u nekim drugim rangovima, nešto drugo. Mercedes bi bio podosta nisko na listi....a ja sam kupac....samo ne znam dal sam naivan ili pametan
Ja sam "popušio" epsku lovu? Kad kupiš novi auto, računaš sa gubitkom vrijednosti čim si sjeo u njega. Koji god auto kupiš. Tako je to kod Tesle i kod svih ostalih. Da sam kupio neki od alternativnih koje sam gledao, "popušio" bi još više. S tim da "popušio" stavljam u navodnike sa razlogom. Ja sam znao da će auto izgubiti na vrijednosti i bio sam spreman dati taj novac za taj auto tako da nemam potrebu išta opravdati jer me nitko niti ne napada po tom pitanju osim eto tebe.Gec je napisao/la:....Gle ti si na toj Tesli popušio epsku lovu i jasno mi je da moraš opravdati nekako tu pušionu ali nemoj brate...mlogo kiflaš. Neki dan sam prodao svog Allroada tipu što ima 6 auta u dvorištu, pored ostaloga i Teslu trojku. Napravio je probnu vožnju u Audiju i kaže ovo je sasvim neka druga dimenzija a auto je star 15 godina i ima 290 kkm. Možda nisi primjetio da ovdje ne pričamo o financijskim rezultatima nego o kvaliteti izrade i što je premium a što nije. Je Tesla prodaje puno električara zato što je prva krenula u to i što je to trend a kad je nešto postalo trendy ljudi to kupuju ko ludi. Koliko će taj trend potrajati to ćemo vidjeti. Trenutno su velika preslagivanja na tržištu automobila iz raznih razloga...Covid, rat u Ukrajini, promjena energetske arhitekture, Njemci su u krizi itd. Najviše je pogođena Europa pa tako i njezina automobilska industrija. Sa druge strane SAD nije toliko pogođen već čak profitira a o kinezima koji kupuju od rusa naftu za šaku riže da ne pričamo. Kina ima veliku šansu da potuče svu svjetsku autoindustriju jer su joj glavni konkurenti zbog razloga koje sam naveo ranjivi a oni imaju sirovine jeftinije nego ikad.
Ukratko Tesla je pobrala vrhnje jer je prva krenula u elektrifikaciju, koliko je samo profitirala od državnih subvencija za električare, sada kada subvencije presušuju rezultati su sve lošiji, baš se pitam zašto? Tko je najviše nastradao....oni koji su kasnije ušli u to. Tko je jamio je jamio.
Tvrditi da je Tesla kvalitetnija jer su joj financijski rezultati bolji je teška debilana. Osobno kada kupujem određeni auto nijedan od kriterija mi nisu financijski rezultati te firme, tebi očito jesu![]()
Kako je Tesla spustila cijene 30% i još radi sa profitom....pa to sve govori da prodaju raji muda pod bubrege. Električni auto ima vjerojatno pola manje komponenti od ICE pa logično je da bi trebao za istu kvalitetu biti puno jeftiniji. Debeli je u pravu kada kaže koliko su električari precijenjeni.
Dakle čovjek je lijepo rekao sve što treba reći. Baterije kad se zapale gore jako i brzo a first responderi imaju problem sa pojačanim bočnim staklima koja se teško razbijaju a taj problem vrijedi za sva vozila ne samo za BEV-ove i/ili Tesle.fire je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=AhgKkiuEmnE
Kako se kaze, prirodna selekcija.
Iz videa:
Bolji i od Porschea i BMW-a, što ne kažešstjepan je napisao/la: Što se tiče tipa sa 6 auta, evo ja bio neki dan kod tipa sa 7 auta i kaže da mu je Tesla najbolji auto kojeg je ikad vozio, a ima i Porche-a, BMW-a i par drugih vrlo skupih automobila. Ne znam što to znači, ali tebi očito nešto znači...