Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
stjepan
|
Postano: 28.3.2024. čet. 11:03 Naslov: |
|
|
Oh, to svakako. Naročito sada kad je okosnica FSD-a video, a ne programerski: "IF Then ELSE" podaci su ekstremno bitni.
Ne znam da li koga zanima, ali Tesla je izbacila i update koji je omogućio starim autima adaptivna svjetla. Nekad u prošlosti (ne znam točno koje godine) su da bi smanjili troškove počeli svima ugrađivati hardware, ali zbog dozvola i sranja su ga koristili kao obična svjetla. Sada su poradili na tome i auti stari par godina dobivaju feature koji se kod drugih lijepo plaćaju.
Update iza toga je pak i auto park i nova vizualizacija (te još neke stvari) koja bi trebala doći i u EU (prema update trackeru koji nije služben ali je poprilično bio točan do sada). Moja pretpostavka je da se radi o pripremama za FSD na EU tlu. Naime, UNECE je donio pravila koja bi trebala automatski biti prihvacena u EU a koja omogucuju FSD na tlu Europe.
Citat: | The new UNECE DCAS regulation was adopted a few minutes ago. Once it enters force later this year, Tesla will finally be able to expand its FSD beta to Europe and other parts of the world! |
To je bilo u 3. mjesecu. Ako je "Secretary general" objavio (ne znam da li je, nisam pratio) ta pravila, treba proći 6 mjeseci da se stvar aktivira.
Kako god, čeka nas zanimljiva godina puna zanimljivih update-ova.
Autopark feature koji je za sada samo kod zaposlenika: https://twitter.com/raderje/status/1771905762308022761
Daleko daleko bolje od trenutnog autopark-a (kojeg imam i ja pa mogu iz prvog lica reći da je DALEKO bolje rješenje). |
|
[Vrh] |
|
|
Tomy B.
|
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 28.4.2024. ned. 23:51 Naslov: |
|
|
Opa!
Sad da vidimo usporedbu USS vs kamere.
Bio je veliki pushback kad su najavili da će sve preko kamera. Ono što sam do sada vidio u videima po pitanju parkinga, radi jako dobro.
Sumnjam da je preciznost u centimetar, ali prema onome što sam doživio sa USS, i oni su daleko od savršenog. |
|
[Vrh] |
|
|
rkahler
|
|
[Vrh] |
|
|
Tomy B.
|
Postano: 29.4.2024. pon. 22:14 Naslov: |
|
|
Možda sam ja glup ili sam toliki Tesla/Musk fan da ne kužim, ali gdje to NHTSA tvdi da:
Kod: | Manjkavosti u Teslinom autopilotu krive za 467 sudara u SAD-u |
ili gdje je NHTSA objvila da:
Kod: | Aljkavosti ugrađene u Teslin autopilot krivac su za najmanje 467 sudara, od kojih je njih 13 imalo fatalne posljedice |
Ovaj dokument sam čitao, imali još nešto što treba pročitati? |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 30.4.2024. uto. 00:50 Naslov: |
|
|
U tom dokumentu se taj broj spominje kao broj sudara koje je NHTSA proučavala od 2018 do 2022, a ne kao broj za koji NHTSA krivi Teslu.
Naravno, novinar drlja po svom, a vrlo vjerojatnije samo prepisuje od tko zna kuda te se trideset i petim prepisivanjem i prebacivanjem sa jezika na jezik, došlo do ovakve krive tvrdnje.
Iskreno, čudi me da ne piše da ih krive za ostale sudare koje su proučavali nakon 2022! Jer....zašto pisati da ih krive za 2018-2022 a izostaviti buduće osim ako jednostavno copy pasteaš i nije te briga što je ustvari istina. |
|
[Vrh] |
|
|
zega
|
Postano: 1.5.2024. sri. 15:42 Naslov: |
|
|
Volio bih vidjeti tako napravljen report za druge marke vozila da se moze napraviti analiza po vozilu, i navesti broj kilometara prije nezgode, da se moze napraviti usporedna analiza nezgoda po prijedjenom km
Da clanak ima clickbait naslov |
|
[Vrh] |
|
|
|