Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
rkahler
|
|
[Vrh] |
|
|
papicdu1
|
Postano: 18.4.2022. pon. 15:20 Naslov: |
|
|
klošari |
|
[Vrh] |
|
|
creatin
|
Postano: 19.4.2022. uto. 12:02 Naslov: Re: Tesla razno |
|
|
Kao i proizvodjaci mobitela kao svi imaju punjace doma, imaju samo s obucnim priljuckom za USB, a ne USB-C koje nas vecina nema. |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 20.4.2022. sri. 19:20 Naslov: |
|
|
Sasvim je moguće da se koriste malo u državama u kojima ima puno superchargera i/ili kod vlasnika koji nemaju vlastitu utičnicu (žive u zgradama itd.). No ne živimo svi u takvim državama.
Kakva je stvarna upotreba ne zna nitko osim njih, a sumnjam da će izbaciti baš konkretne podatke. Da i izbace, tko bi ih mogao provjeriti bez da hrpa ljudi ne žrtvuje svoju privatnost? Nitko. Mogu tvrditi što ih je volja.
Ja si ne mogu zamisliti da sam vlasnik EV-a i da nemam adapter za običnu utičnicu. To je jednostavno glupo. Mogli su to staviti kao dodatak kad se konfigurira auto ili kako god, pa da možeš "uncheck"-ati ako ti ne treba ili tako nešto.
Za mobitele stvarno razumijem. Punjača imam doma tonu, i kad kupujem novi mobitel, stvarno mi ne treba novi spori punjač, ali mislim da EV-ovi, a ponajmanje Tesla nisu niti blizu toga da ljudi imaju par komada i da im stoje negdje neiskorišteni pa eto, što će im još jedan. To nećemo doživjeti još 10-20 godina.
Mislim da ništa od sve te filozofije tako i onako nije bitno:
Citat: | Kao zaseban dodatak, kabel je istaknut na Teslinom webshopu po cijeni od 400 dolara, a trenutačno ga nema na zalihama |
Jasno je da im nešto fali za proizvodnju tog kabla i da na ovaj način prebacuju lopticu kupcima da ga nabave iz nekog drugog izvora.
Nije da ih nema...na AliExpress-u ih se može nabaviti po daleko manjim cijenama. Koliko sam vidio i Bauhaus prodaje chargere, mislim da će uskoro biti tih kablova naokolo posvuda. Ali da to moram raditi nakon što dam ogromne novce za auto, to mi je baš ono idiotizam. Nije da se radi o neonskim rozim svjetlima za interijer.... |
|
[Vrh] |
|
|
creatin
|
Postano: 20.4.2022. sri. 21:04 Naslov: |
|
|
stjepan je napisao/la: | Koliko sam vidio i Bauhaus prodaje chargere, mislim da će uskoro biti tih kablova naokolo posvuda. Ali da to moram raditi nakon što dam ogromne novce za auto, to mi je baš ono idiotizam. Nije da se radi o neonskim rozim svjetlima za interijer.... |
Ako je moju susjedu u opelovom salonu prije nekih 15 godina zena trazila nadoplatu od 2000 kn za kvake u boji auta, onda mi je ovo s punjacem nekako povoljno |
|
[Vrh] |
|
|
rkahler
|
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 2.9.2022. pet. 06:51 Naslov: |
|
|
Baš sma neki dan gledao, Savska prazna pa reko, gdje su zbrisali....
Dobro da su i servis maknuli sa stare lokacije, nije bila niti približno dovoljno velika. |
|
[Vrh] |
|
|
rkahler
|
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 14.1.2023. sub. 02:28 Naslov: |
|
|
Da se "pohvalim" da sam evo bio i na prvom servisu.
Prošle godine mi je zadnji kraj malo "poravljen"....najebala i vrata i štosdenfer.
Kasko odradio svoje, dogovorio susret sa body shop-om 9.1.
Preuzeli auto rano ujutro. Nedugo zatim su podivljale notifikacije na mobitelu. "Otvorena stražnja vrata", "otključan auto itd.
Zaključio sam da su počeli raditi.
Drugi dan, temperatura u autu 30 stupnjeva. Zaključio opet da je u komori.
Slijedeći dan se temperatura vratila na normalu, auto je spojen na punječ te sam ujutro dobio poziv: "auto je gotov".
Tako da sam odmah ujutro pokupio auto. Napunjen do kraja, popravljen, opran (čak i iznutra).
Dok su radili, tu i tamo sam ih špijunirao (sve nakon 16h kad više nisu radili):
Pretpostavljam komora. Vidi se unutrašnja temperatura od 31 stupanj:
Kamere su sve bile prekrivene:
Auto na punjenju:
I pogled na garažu:
Te parking zadnji dan poslijepodne:
Nema više: "Majstore, kad će?"
- "Ma evo radi se, javim kad je gotov"
A auto još uvijek na parkingu i još nije niti taknut. |
|
[Vrh] |
|
|
BB
|
Postano: 16.1.2023. pon. 11:25 Naslov: |
|
|
Sa ovom novom cijenom Y postaje čak i cjenovno prihvatljiva varijanta u odnosu na SUS modele...
E sad pitanje je kako se osječaju vlasnici koji su ranije kupili Teslu a sad najavljuju značajno niže cijene |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 16.1.2023. pon. 12:41 Naslov: |
|
|
Osjećaju se kao i vlasnici svih drugih auta. Čim ga kupiš, vrijednost mu pada.
Ono što se dešavalo prošle godine (to da si rabljenog mogao prodati za veće novce nego što je u tom trenutku koštao novi) je neprirodno stanje. |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 16.1.2023. pon. 12:42 Naslov: |
|
|
Sa update-om mobilne aplikacije, sada možemo vidjeti i godišnje stanje po pitanju punjenja i potrošnje struje:
Nije baš nešto ekstra mega ultra detaljno, no svakako je korak naprijed naspram dosadašnjih "zadnjih 30 dana".
Dolare i cijene slobodno ignorirajte, nemam pojma d ali su točni a nemam niti volje niti vremena ići to namještati ako nisu. |
|
[Vrh] |
|
|
Tomy B.
|
Postano: 17.1.2023. uto. 15:21 Naslov: |
|
|
je li moguće negdje provjeriti cijenu punjenja na supercharger-ima? |
|
[Vrh] |
|
|
elektricna_revolucija
|
Postano: 17.1.2023. uto. 15:42 Naslov: |
|
|
Samo na ekranu u autu (u navigaciji odes na zeljeni punjac), ne znam za drugu mogucnost. |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 18.1.2023. sri. 10:14 Naslov: |
|
|
Nisam se vozio po AC dovoljno daleko da bih koristio SC neko vrijeme ali je bilo priče da će se i cijena mijenjati zavisno od doba dana. Da li se zna jesu li to uveli? |
|
[Vrh] |
|
|
|