<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kupnja polovnog vozila - savjeti
Idite na Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Kupovina rabljenih vozila i servis
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin

PostPostano: 24.9.2024. uto. 16:21    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gec je napisao/la:
dfranc je napisao/la:
Dali je netko informiran o ovome?

https://rm-auctions-europe.com/
Dakle ovaj sajt je fejk, pazite se!
Nisam srećom izgubio nikakvu lovu ali sam izgubio vrijeme Smile Sve funkcionira do potpisa ugovora, dobiješ i račun sa žigom, kada pošalješ potpisani ugovor ekipa se više ne javlja. Znači ne izvuku lovu nego tvoj potpis i osobne podatke (presliku osobne), nije mi jasno što mogu sa tim? Kako stvari stoje morati ću prijaviti gubitak osobne da dobijem novu da netko ne napravi neku frku Very Happy

Strašno!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gec

PostPostano: 24.9.2024. uto. 17:03    Naslov: Citirajte i odgovorite

ogi je napisao/la:

Strašno!
Nevjerojatno sofisticirano je napravljeno, aukcija funkcionira normalno (osim što su cifre nenormalno niske), bidao sam jednu Teslu i bio poražen u zadnjim sekundama. Drugi dan se ponavlja aukcija (ništa neubičajeno ako nije dostignuta odgovarajuća cifra) i pored ostalih auta opet ta Tesla, naravno da sam opet bidao i pobijedio Smile Cifra je prihvaćena i dalje ide standardna procedura sa ugovorom gdje moraš skenirati osobnu i potpisati ugovor, poslije toga ide plaćanje (do toga nije došlo jer se više nitko ne javlja). Provjerio sam prije aukcije registraciju firme, financijsko stanje, provjerio auto da nije ukraden i sve ok, jedino je stranica RM-auctions Europe a podaci u registru od RM auctions Deuschland GMBH. Tko zna možda mi se za par dana jave smijeh1
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
ogi
Site Admin

PostPostano: 24.9.2024. uto. 18:17    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kupio kuću u Njemačkoj za 3.500 eura i našao blago
Sada si me sjetio na ovu priču! smijeh1
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gec

PostPostano: 24.9.2024. uto. 18:47    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo javio mi se tip sa podacima računa gdje da uplatim, račun od nekog Mikulskog Smile Napisao sam mu da mu se zahvaljujem na broju računa i da mu umjesto love šaljem INTERPOL koji ga može povezati sa tim računom.
[Vrh]
zega

PostPostano: 24.9.2024. uto. 19:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobro pa jel netko uspjesno odradio cijelu transakciju sa tim websiteom na strani prodavaca ili kupca?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
fire

PostPostano: 24.9.2024. uto. 22:19    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gec je napisao/la:
ogi je napisao/la:

Strašno!
Nevjerojatno sofisticirano je napravljeno, aukcija funkcionira normalno (osim što su cifre nenormalno niske), bidao sam jednu Teslu i bio poražen u zadnjim sekundama. Drugi dan se ponavlja aukcija (ništa neubičajeno ako nije dostignuta odgovarajuća cifra) i pored ostalih auta opet ta Tesla, naravno da sam opet bidao i pobijedio Smile Cifra je prihvaćena i dalje ide standardna procedura sa ugovorom gdje moraš skenirati osobnu i potpisati ugovor, poslije toga ide plaćanje (do toga nije došlo jer se više nitko ne javlja). Provjerio sam prije aukcije registraciju firme, financijsko stanje, provjerio auto da nije ukraden i sve ok, jedino je stranica RM-auctions Europe a podaci u registru od RM auctions Deuschland GMBH. Tko zna možda mi se za par dana jave smijeh1

Znaci manzuli ti oib?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gec

PostPostano: 25.9.2024. sri. 17:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

Maznuli OIB i potpis, što mogu sa tim?
Nemam pojma da li je netko uspješno odradio išta, uvjeren sam da je 100% prevara, cilj je krađa osobnih podataka i lova naravno. Pogledajte cijene tamo i sve će vam biti jasno, ja sam izbidao Teslu S 2018g, 101kkm, 525 HP, ko iz dučana za 11300 Eura. Tu je uključena dostava na kućnu adresu, servis, TUV i čišćenje unutrašnjosti. Pošto su meni suspendirali račun vjerojatno će se ovaj tjedan opet pojaviti na dražbi Smile Možete se registrirati i bidati, tu vam ne mogu ništa do trenutka kada kao pobijedite i zatraže vas da prvo pošaljete adresu dostave, telefon i skenirate osobnu, onda oni šalju račun (bez datuma) i ugovor da ga potišete, nakon toga dostavljaju podatke nekog privatnog računa za uplatu. Iako na stranici piše da možete postavljati pitanja u vezi bilo čega ne javljaju se i ne odgovaraju, jedini telefon je w-up na koji se isto ne javljaju, kod kontakta mailom nakon aukcije nema nikakvog imena ni potpisa itd. Možete se igrati malo, kod registracije stavite lažno ime i telefon i ne mogu vam ništa, bidajte neki auto, pumpajte cijenu i sigurno ćete pobijediti Very Happy
[Vrh]
debeli

PostPostano: 26.9.2024. čet. 10:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

https://www.facebook.com/narociavto.si/videos/463082446267221/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
[Vrh]
fire

PostPostano: 26.9.2024. čet. 12:35    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gec je napisao/la:
Maznuli OIB i potpis, što mogu sa tim?
Nemam pojma da li je netko uspješno odradio išta, uvjeren sam da je 100% prevara, cilj je krađa osobnih podataka i lova naravno. Pogledajte cijene tamo i sve će vam biti jasno, ja sam izbidao Teslu S 2018g, 101kkm, 525 HP, ko iz dučana za 11300 Eura. Tu je uključena dostava na kućnu adresu, servis, TUV i čišćenje unutrašnjosti. Pošto su meni suspendirali račun vjerojatno će se ovaj tjedan opet pojaviti na dražbi Smile Možete se registrirati i bidati, tu vam ne mogu ništa do trenutka kada kao pobijedite i zatraže vas da prvo pošaljete adresu dostave, telefon i skenirate osobnu, onda oni šalju račun (bez datuma) i ugovor da ga potišete, nakon toga dostavljaju podatke nekog privatnog računa za uplatu. Iako na stranici piše da možete postavljati pitanja u vezi bilo čega ne javljaju se i ne odgovaraju, jedini telefon je w-up na koji se isto ne javljaju, kod kontakta mailom nakon aukcije nema nikakvog imena ni potpisa itd. Možete se igrati malo, kod registracije stavite lažno ime i telefon i ne mogu vam ništa, bidajte neki auto, pumpajte cijenu i sigurno ćete pobijediti Very Happy

Shatit ces dok pocnes dobivati racune za mobitel koji nisu kupio itd...
Tipicna uhodana prevara.
[Vrh]
Gec

PostPostano: 26.9.2024. čet. 13:36    Naslov: Citirajte i odgovorite

fire je napisao/la:

Tipicna uhodana prevara.

Mogu oštetiti jedino nekog naivnog trgovca, mene sigurno ne, jedino da mi još maznu i bankovnu karticu, pošto u svim plačanjima na netu koristim jednokratnu Revolut karticu mogu me fučkati.
Jedino može neki terorist napraviti lažnu osobnu iskaznicu na moje ime i diči se u zrak negdje u DE, pa onda da policija obavijesti moje da se Dragec detonirao Very Happy
[Vrh]
fire

PostPostano: 26.9.2024. čet. 14:15    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gec je napisao/la:
fire je napisao/la:

Tipicna uhodana prevara.

Mogu oštetiti jedino nekog naivnog trgovca, mene sigurno ne, jedino da mi još maznu i bankovnu karticu, pošto u svim plačanjima na netu koristim jednokratnu Revolut karticu mogu me fučkati.
Jedino može neki terorist napraviti lažnu osobnu iskaznicu na moje ime i diči se u zrak negdje u DE, pa onda da policija obavijesti moje da se Dragec detonirao Very Happy

Samo cekaj dok ti dode racun za tarifu za najnoviji iphone ili tako nesto.

Pa s razlogom se krade oib na takvim stranicama. Vrlo stara prevara.
[Vrh]
Gec

PostPostano: 26.9.2024. čet. 15:19    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nema frke nikakve, prijavljena policiji moguća krađa identiteta, ukoliko nešto dođe pokažem prijavu i nema problema.
Nego kad smo već kod kupovine rabljenih električnih auta gledao sam dosta rabljene Tesle i to S model, nevjerojatno je koliko ti auti gube vrijednost, cca 10 k eura godišnje. Interesantno je kako degradiraju baterije, recimo vidio sam dosta modela sa oko 100kkm, tu baterija u prosjeku napravi svega oko 350 ciklusa a bilo je primjeraka gdje izgubi i preko 20% kapaciteta pa stvarno mi nije jasno kakve to šrot čelije ugrađuju i zašto tako degradiraju? Temperatura nije problem jer prema zapisu u BMS-u su maksimalne temperature 30-tak stupnjeva. Te bi čelije trebale imati bar par tisuća ciklusa da padnu za 20%. Jedino što mi pada na pamet kao uzrok je vrijeme uporabe jer sam gledao aute 5-6 godina starosti. Uglavnom za 25K eura možeš kupiti nešto takvo gdje je baterija već debelo u silaznoj putanji.
[Vrh]
fire

PostPostano: 26.9.2024. čet. 20:52    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako samo 10kE godisnje gube, pa to je nista.
Pogledaj npr mokka e, smart, porsche taycan itd.
taycan obicno gubi oko 5-10E po predenom km, e to je gubitak.
[Vrh]
Tomy B.

PostPostano: 27.9.2024. pet. 07:34    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gec je napisao/la:
Nema frke nikakve, prijavljena policiji moguća krađa identiteta, ukoliko nešto dođe pokažem prijavu i nema problema.
Nego kad smo već kod kupovine rabljenih električnih auta gledao sam dosta rabljene Tesle i to S model, nevjerojatno je koliko ti auti gube vrijednost, cca 10 k eura godišnje. Interesantno je kako degradiraju baterije, recimo vidio sam dosta modela sa oko 100kkm, tu baterija u prosjeku napravi svega oko 350 ciklusa a bilo je primjeraka gdje izgubi i preko 20% kapaciteta pa stvarno mi nije jasno kakve to šrot čelije ugrađuju i zašto tako degradiraju? Temperatura nije problem jer prema zapisu u BMS-u su maksimalne temperature 30-tak stupnjeva. Te bi čelije trebale imati bar par tisuća ciklusa da padnu za 20%. Jedino što mi pada na pamet kao uzrok je vrijeme uporabe jer sam gledao aute 5-6 godina starosti. Uglavnom za 25K eura možeš kupiti nešto takvo gdje je baterija već debelo u silaznoj putanji.
Kako si došao do informacija koliko je baterija degradirala?
[Vrh]
Gec

PostPostano: 27.9.2024. pet. 18:20    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tomy B. je napisao/la:
Kako si došao do informacija koliko je baterija degradirala?

Piše u nekim oglasima ili pitaš pa ti odgovore. Neki prilože zapis o stanju baterije iz servisa gdje se vide svi parametri iz BMS-a.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Kupovina rabljenih vozila i servis
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.