Prošli tjedan je na velesajmu bila tvrtka Riko hiše iz Slovenije.
Zanimljivo je što su kuće potpuno drvene, svi materijali imaju kontrolirano podrijetlo, i niskoenergetskog su razreda. Rekli su mi da se cijene kreću od 700 do 900 €/m2 za kuće koje su do sada radili, što je ćak i jeftinije od klasične gradnje.
http://www.riko-hise.si/si/
Da, sad sam malo tražio i naišao sam da je cijena ključ u ruke obično od 400 - 800 €/m2, al za niskoenergetske mislim da je oko 100 €.
Je da tu fale prozori i krovni pokrov, ali ipak ostaje komponeneta da je to niskoenergetska kuća i da su materijali prirodni, te kakti neme opterećenja na okoliš.
Recimo, da se proizvede 1 t cementa, proizvede se i 1 t CO2.
Zadnja promjena: kamikaza123; 13.4.2011. sri. 13:11; ukupno mijenjano 2 put/a.
ne brkati pasivne zgrade i kuće, naime za kuću treba preko 40cm izolacije da bude pasivna dočim za zgradu (stanovi) je dovoljno oko 25 cm. A cijene naglo skaču kad izolacija premaši 25cm osim ako se gradi malo drugačije, a onda to nije klasična gradnja Konkretno kod mene će fasada biti najskuplja blizu 100€/m2
Ovako: cijene 2007.g. (vjerojatno najviše cijene, pucanje balona, boom građevine) kad sam počeo graditi i danas su dosta pale preko 30%, pogotovo za unutarnje radove. Pošto je moja kuća specifična ima loš omjer stambenog neto prostora naspram ovojnice naravno da mi je i cijena viša po m2 tako gruba gradnja bez krova 128€/m2, e sad krov ima laminiranu građu, OSB ploče i Gerard pokrov pa cijena grube gradnje iznosi 222€/m2. Daljna gradnja tj ugradnja stolarije se drastično mjenja PVC stolarija naspram drvo-aluminij, 3/4-slojna stakla .... pa tako ulazna vrata nisam pronašao ispod 30000kn ako netko znade firmu koja proizvodi certificirana pasivna ulazna vrata u drvo-aluminij izvedbi neka slobodno javi, samo da napomenem elektomotorna brava košta preko 1200€ (kvalitetnije i više) neznam od čega je napravljena zlata, platine da je toliko skupa ??
Pridružen/a: 19. 05. 2008. Postovi: 3593 Lokacija: Normalno Split odakle bi drugo bija
Postano: 14.4.2011. čet. 07:58 Naslov:
max je napisao/la:
ne brkati pasivne zgrade i kuće, naime za kuću treba preko 40cm izolacije da bude pasivna dočim za zgradu (stanovi) je dovoljno oko 25 cm. A cijene naglo skaču kad izolacija premaši 25cm osim ako se gradi malo drugačije, a onda to nije klasična gradnja Konkretno kod mene će fasada biti najskuplja blizu 100€/m2
ne brkati i lokacije kuče,naprimjer za kuču da bi bila pasivna u san juanu i gospiču su dosta različite potrebe za debljinom materijala.
Ovako: cijene 2007.g. (vjerojatno najviše cijene, pucanje balona, boom građevine) kad sam počeo graditi i danas su dosta pale preko 30%, pogotovo za unutarnje radove. Pošto je moja kuća specifična ima loš omjer stambenog neto prostora naspram ovojnice naravno da mi je i cijena viša po m2 tako gruba gradnja bez krova 128€/m2, e sad krov ima laminiranu građu, OSB ploče i Gerard pokrov pa cijena grube gradnje iznosi 222€/m2. Daljna gradnja tj ugradnja stolarije se drastično mjenja PVC stolarija naspram drvo-aluminij, 3/4-slojna stakla .... pa tako ulazna vrata nisam pronašao ispod 30000kn ako netko znade firmu koja proizvodi certificirana pasivna ulazna vrata u drvo-aluminij izvedbi neka slobodno javi, samo da napomenem elektomotorna brava košta preko 1200€ (kvalitetnije i više) neznam od čega je napravljena zlata, platine da je toliko skupa ??
haha, šališ se?
kakva su to vrata po 30000 kn? imaju scaner rožnice kada netko ulazi u kuću?
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.