Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
stjepan
|
Postano: 9.2.2023. čet. 09:56 Naslov: |
|
|
Sa strane države je sasvim legitimno i vrlo upitno da li želi takve aute na cestama, jer nesiguran auto nije nesiguran samo za svog vozača i svoje putnike, već i za ostale sudionike u prometu.
Da li želiš ozljeđene ljude i sve što to nosi sa sobom. Troškove u zdravstvenom sistemu, invalidnosti, ozljede, utjecaj na protok prometa itd.
Uz to, u EU je daleko manji postotak siromašnih kojima bi ta vozila pomogla, a i javni promet je na određenoj razini.
I da se razumijemo, defenzivnih pravila koja postoje samo zato jer su domaći proizvođači platili da ih se donese svakako postoje i trebalo bi ih se ukinuti, no nekako mi se čini da ih velika većina nije takva.
Evo, jedan primjer defenzivnog utjecaja na pravila (konkretno promjenu pavila) je stavljanje u ladicu donošenja novih pravila za ADAS sisteme kako bi se onogkojegseovdjenećespomenuti pauziralo od početka testiranja onogaštoovdjenećemospomenuti što duže.
Generalno, zapitam se, da li želim da mi se djete vozi u EU autu ili u Kineskom ili Indijskom autu ili EU javnom prometu? Odgovor je ili EU auto ili javni promet, nikada Kineski ili Indijski auto. |
|
[Vrh] |
|
|
munjeni
|
Postano: 9.2.2023. čet. 14:49 Naslov: |
|
|
Žalosno je ipak što unatoč svim zvjezdicama i super sigurnim automobilima ima sve više mrtvih u tim istim 'sigurnim' automobilima. |
|
[Vrh] |
|
|
BB
|
Postano: 9.2.2023. čet. 17:14 Naslov: |
|
|
S druge strane masa EU gradova ograničava max brzinu na 30 km/h... A forsiraju se kojekakve zvjdezdice i to za aute koji su prvenstveno gradski... A oni koji imaju zvjezdice imaju obično 2 do 2,5t težine, taj kad te lupi i ne stigneš zvjezdice prebrojati... |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
|
[Vrh] |
|
|
pkristo
|
Postano: 10.2.2023. pet. 09:29 Naslov: |
|
|
stjepan je napisao/la: | Generalno, zapitam se, da li želim da mi se djete vozi u EU autu ili u Kineskom ili Indijskom autu ili EU javnom prometu? Odgovor je ili EU auto ili javni promet, nikada Kineski ili Indijski auto. |
Slažem se sa svime što si napisao do ove točke. Kinezi su jaaaako napredovali u zadnjih 10 godina po pitanju sigurnosti i na tome im čestitaju (i ujedno ih nagrađuju) na EURO NCAP testu:
https://insideevs.com/news/611221/ora-funky-cat-euro-ncap-crash-test/
Dolazi novi val kineskih auta i ogroman napredak na svim poljima u zadnjih 10 godina je prilično uočljiv.
Čak ni Wuling Hongguang Mini EV (čiji zid zlorabimo za ove komentare) nije loš po tom pitanju. Ništa lošiji od, recimo, starog Smarta. Ali to mi više nije dovoljno. Električna vozila omogućuju još veći napredak po pitanju sigurnosti jer nema naprijed zapaljive bombe koja te može smrskati čak i ako se auto ne zapali. |
|
[Vrh] |
|
|
stjepan
|
Postano: 10.2.2023. pet. 14:21 Naslov: |
|
|
pkristo je napisao/la: | stjepan je napisao/la: | Generalno, zapitam se, da li želim da mi se djete vozi u EU autu ili u Kineskom ili Indijskom autu ili EU javnom prometu? Odgovor je ili EU auto ili javni promet, nikada Kineski ili Indijski auto. |
Slažem se sa svime što si napisao do ove točke. Kinezi su jaaaako napredovali u zadnjih 10 godina po pitanju sigurnosti i na tome im čestitaju (i ujedno ih nagrađuju) na EURO NCAP testu:
https://insideevs.com/news/611221/ora-funky-cat-euro-ncap-crash-test/
Dolazi novi val kineskih auta i ogroman napredak na svim poljima u zadnjih 10 godina je prilično uočljiv.
Čak ni Wuling Hongguang Mini EV (čiji zid zlorabimo za ove komentare) nije loš po tom pitanju. Ništa lošiji od, recimo, starog Smarta. Ali to mi više nije dovoljno. Električna vozila omogućuju još veći napredak po pitanju sigurnosti jer nema naprijed zapaljive bombe koja te može smrskati čak i ako se auto ne zapali. |
Mislim da se nismo baš razumjeli. Kad kažem "kinesni" ili "indijski" mislim na aute za njihovo tržište koji bi failali NCAP samo tako a koji su zbog toga i jeftiniji.
Tema ovih zadnjih par postova je bila "regulacija" i svi ti dodatni sigurnosni sistemi koji se forsiraju u aute za EU tržište a zbog čega su auti za EU po defaultu skuplji.
Da bude bez imalo dvojbe, kad bih svom djetetu kupovao auto istog Kineskog proizvođača i istu marku, nikad mu ne bih odabrao vozilo napravljeno za Kinesko tržište, već istu marku i istog proizvođača, ali vozilo napravljeno za EU tržište. |
|
[Vrh] |
|
|
debeli
|
|
[Vrh] |
|
|
zega
|
Postano: 11.2.2023. sub. 03:41 Naslov: |
|
|
stjepan je napisao/la: |
Generalno, zapitam se, da li želim da mi se djete vozi u EU autu ili u Kineskom ili Indijskom autu ili EU javnom prometu? Odgovor je ili EU auto ili javni promet, nikada Kineski ili Indijski auto. |
Gle svi ce dati isti odgovor, ali u drzavi sa slabijim standardnom ce onda manje ljudi voziti, tj zeljeti je jedno a moci si priustiti drugo... |
|
[Vrh] |
|
|
OldDog
|
Postano: 11.2.2023. sub. 07:11 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/wuling-mini-unofficial-crash-test-shows-no-one-in-the-car-can-survive-even-in-low-speed-frontal-crash |
Ovaj test ne dokazuje ništa. Ne mislim da je to kvalitetan auto ali ovaj test je tendeciozan.
- Ne piše pri kojoj brzini je testiran.
-Uspoređuje se Wuling mini sa Teslom i i audijem.
- zašto ga ne uspoređuju sa onim četverociklima koji se prodaju za gradsku vožnju , jer je on u toj kategoriji ali samo malo veći.
-Naravno da ovo nije auto za jurcanje po autoputu, niti za mlade koji se žele dokazivati. |
|
[Vrh] |
|
|
debeli
|
Postano: 11.2.2023. sub. 08:31 Naslov: |
|
|
Valjda im je službeni NCAP preskup, a možda ga ne namjeravaju niti izvoziti, pošto ne uspijevaju niti domaću potražnju zadovoljiti.
Malo je i glupo jednako testirati aute koji idu 100 i one koji idu 250. |
|
[Vrh] |
|
|
BB
|
Postano: 13.2.2023. pon. 11:10 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | Valjda im je službeni NCAP preskup, a možda ga ne namjeravaju niti izvoziti, pošto ne uspijevaju niti domaću potražnju zadovoljiti.
Malo je i glupo jednako testirati aute koji idu 100 i one koji idu 250. |
A tendencija i za jedan i za drugi jeste ograničenje 30 km/h u većini EU gradova... |
|
[Vrh] |
|
|
OldDog
|
|
[Vrh] |
|
|
|