Osa je napisao/la:Čitam temu pa čisto da spomenem, MG ima oko 440km dometa. Jel ima ovdje jos korisnika MG-a EV verzija? Djeluje kao solidan obiteljski auto.
I eto baš je danas jedan Youtuber izbacio svoje mišljenje nakon nekog vremena korištenja. Po njegovom iskustvu u zimskim uvjetima auto ima oko 350km dometa. On nije netko tko radi recezije pa je možda baš zato zanimljivo čuti mišljenje nekog običnog korisnika koji putuje svakodnevno Karlovac-Zagreb-Karlovac. Sad pošto je dobio prvo auto na test možda malo i gura reklamu, al opet daje mišljenje. Zanimljivi je dio gdje priča baš o stilu vožnje i dometu, jer možeš prijeći i puno više nego što auto preračuna, a dakako i puno manje. Kao i kod svakog drugog vozila. Pa eto, neko vaše mišljenje o MG-u tko ga je imao prilike vidjeti, probati
https://youtu.be/3qNbqkQRiRQ?si=vbOMh1kolqCTg-yr
Vozim MG prve generacije (njegov je druge generacije), tada je bila samo baterija od 44kw. Vozim ga već tri godine za sada hvala bogu nikakvih problema (66.000 km). Vezano za prlog, čini mi se kao malo "sponzoriran prilog".
Neznam kako netko može izražavati potrošnju u km a ne u watima, nisam nikoga čuo tko vozi benzin/dizel da kaže moj auto troši po papirima 4,5l ali kad ga vozim na auto cesti potroši mi 150km na pređenih 100 km.
Kod mene je brzina ograničena na mislim 140 ili 150 km/h, vozio sam ga 10km iznad elektroničke blokade (neznam kako je moglo ali je išao) i auto se ponaša jako čudno, on u prilogu govori da ga je vozio 183 km/h, možda njegova generacija može brže ali čisto sumljam.
Kada je izašla druga generacija rekli su da troši 10% manje od prve generacije.
moj po lošim uvjetima (kiša, temp oko 0-5, grijanje, auto cesta 130km/h) troši 30 kw/100 km
po idealnim uvjetima auto cesta, bez klime, 100km/h troši 18 kw/100 km
Najmanja potrošnja je po selima 50-80 km/h bez klime potrošnja 13 kw/100 km
Inače preostali domet auto računa na temelju prethodno prijeđenih kilometara, tek kada se resetira putno računalo onda uspoređuje sa tvorničkim postavkama, ali opet kad nakupi par km on računa na temelju tih pređenih km, tako da ta usporedba je čsita glupost. Recimo ujutro ga upalim da se ugrije 10 min pa mi piše da je potrošnja 25kw/100 km jer auto stoji kad bi resetirao potrošnja bi bila sasvim drugačija...
Moje iskustvo je za po gradu auto super, za ovo njegovo također super, za na more moraš biti spreman na kompromis ali tamo ionako ideš jednom dvaput godišnje a i na godišnjem si pa nije problem.