Volkswagen ID.3

Ogi
Site Admin
Kontakt:

Volkswagen ID.3

Post Postao/la Ogi »

VW ID.3 First Drive - Is this the mass market EV the world needs?
testdriver

Post Postao/la testdriver »

imao prilike probati neki dan

kolike pare košta, to bi morao biti premium auto
motor od 200 ks i baterija 77 kwh, ide odlično auto, nema govora, rekli su mi da za hr za sada postoji samo taj model i određena količina istih vozila, po cca 340.000 kn i da za sada nema mogućnosti narudžbe drugih modela, ali mi nisu mogli odgovoriti za ovaj wallbox šta se reklamira, navodno ide samo onima koji su dali neku kaparu u pre-orderu i nisu mi znali reći koliko je kw taj wallbox, dizajn i boje su im ok isto, mogu reći i za prostranost da je za te dimenzije odlična, jedino preglednost sprijeda, možda je samo stvar navike....ipak sam samo jednom sjeo u vozilo

ali unutrašnjost me baš nije impresionirala, najviše mi je slična sa bmw i3 modelu, 2 displeja i plastika...ali plastika da mi moj jac izgleda ko maybach, vw transporter, pogotovo obloge vrata, oko zvučnika, nisam mogao vjerovati i bar koja sitnica da se dodala, estetska, nego crno i crno i crno bez kroma bez ičega,sirovo,možda sam u krivu ali ovo je auto od 50.000 eura i to neki plus pro nešto paket, znači nije klot osnovni, baš me nedavno i prijatelj vozilo u novom nissanu leaf, u top paketu, pa nissan unutra je za njega estetski pogotovo, tri klase iznad, vozačev displaj bi možda mogao biti trunkicu veći, ipak su to podaci u vožnji i meni osobno se te sve oznake premalo vide a ne nosim naočale i nemam dioptriju

ovo u braniku prednjem isto, kod stakla vozačkog i na zadnjim felgama je bio doboš :? , kao objasnili su to nekom štednjom i manje briga, imao sam hrpu auti s tim dobošem iza i osobno mi se to nikako ne sviđa, pogotovo jer se taj auto može jako brzo voziti, ne u smislu maksimalne brzine, nego u smislu međuubrzanja i niko ne može uvjeriti da je doboš bolji kod toga, esp će raditi punom parom
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Uz regen bubanj iza dobiva novi smisao...
pkristo
Kontakt:

Post Postao/la pkristo »

Meni ne smeta što je iza bubanj - bubanj je dovoljan ako imaš regenerativno kočenje, a traži manje održavanja.
Auto izgleda dobro, ali ono što me brine je kad vidim što Tesla namjerava vrlo, vrlo uskoro (službeno pogon u Berlinu starta 01.07.2021, ali Musk često prekorači rokove; no obzirom na to kako sama tvornica napreduje ovaj put je moguće kako će stići na vrijeme). Pogledajte si (i proučite) ovo: https://electrek.co/2020/10/07/elon-mus ... ga-berlin/
Ukratko: Tesla Y (a domah nakon toga i model 3) će imati podnicu koja se sastoji samo od baterijskog paketa (da, dovoljno je čvrsta; ustvari ta će podnica biti čvršča od bilo koje druge u autoindrustriji jer se sastoji od ćelija koje se dodiruju - omogućeno jer je hlađenje ispod ćelije, na katodi, gdje se i stvara najviše topline), a ta podnica će s karoserijom biti povezana prednjim mostom od jednog jedinog dijela (umjesto 50 - 100 dijelova koliko vjerojatno ima VW) i stražnjim dijelom od jednog jedinog dijela (ista priča kao s prednjim dijelom; model 3 je imao 70 dijelova, a sad će imati samo jedan jedini lijev). Ova nova ćelija 4680 će koštati oko 50-60 USD po kWh i radit će se u svakoj Teslinoj tvornici gdje se rade i automobili. VW će svoje ćelije dobivati iz Kine ili Koreje. Ispada da će Tesla imati trošak proizvodnje po automobilu za nekih 10000 USD manji od VW-a za auto sličnih proporcija! !! E sad, ili će VW biti skuplji pa neće prodati puno auta ili će biti slične cijene pa će zarađivati 10 puta manje od Tesle po svakom prodanom autu. Sve u svemu, lijepa mi je cijela ta ID serija, ali ne bih htio biti u koži niti jednog tradicionalog proizvođača automobila. Po svemu što vidim ovo je Game Over. Valjda nešto krivo vidim.
eltico

Post Postao/la eltico »

Ja samo očekujem, kad je u pitanju VW da propišu nekakve redovne servise, možda obavezne updatove, izmjene tekućina raznih,...

Neznam dal' se vidi, ali nevolim VW :)

Istina, niti Teslu nebi kupio jer mi još nisu proizveli model koji bi meni odgovarao. Čak ih ne smatram premium kvalitetnim autima (to če vjerujem tek postati, a za sada se usude ponuditi nedovolno ispitana vozila na tržište), ali sam im zahvalan i strašno ih cijenim što su sve druge natjerali da ponude EV.
E. to me raduje kad vidim kako drhte, a desetljećima spavali :D
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Da i ja sam zahvalan Tesli najvise upravo na tome da su uspjeli pogurati EV tehnologiju kao nitko dosad, okrenuli auto industriju naopako!
Bonus je tehnologija autopilot koja odskace od svega dosad...
pkristo
Kontakt:

Post Postao/la pkristo »

Tesla je pokrenuo lavinu na području koje su drugi samo bojažljivo pipkali. Gotovo kao da su htjeli reći: evo vidite da to nema smisla. A itekako ima smisla. Tesla radi greške u koracima i, u želji da što prije povećaju proizvodnju i isporuku, često rade banalne propuste na autima: boja koja se ljušti, paneli s čudnim razmacima... ali sa svakom iteracijom auti su im sve bolji. Tvornica u Berlinu će imati najsuvremeniju elektrostatičku lakirnicu pa valjda neće biti problema s bojom. Sve je manje dijelova koji se spajaju, vare, zakivaju...pa bi i razmaci među panelima trebali biti uniformniji. Fascinatno je kojom brzinom rade promjene kad ustanove da nešto može biti jeftinije, brže, jednostavnije. U ožujku su predstavili taj famozni octovalve (fantastična stvar...progooglajte si malo ako ne znate što je to), a do sad su već imali 13 promjena na njemu!!! Da je to VW ili Ford (ili bilo koji auto dinosaur) promjena bi išla tek na sljedećem modelu ili eventualno na redizajnu postojećeg. To je ono u čemu se razlikuju. Kao da je utrka na 100 m krenula, a Usain Bol je krenuo prvi, a svi drugi bojažljivo kreću. Ne žele ostaviti svoj trenutni kruh, ali to im s vremenom postaje sve veći uteg. Imaš hrpu injženjera, dealera, servisera...koji im više neće trebati. Ne znaju kako napraviti tranziciju na novu tehnologiju. Nadaju se da će preživjeti ako rade i jedno i drugo. A neće! Došlo je doba izumiranja dinosaura. VW bi mogao preživjeti jer je ogroman, ali drugi će ili krepati ili se udruživati kako bi dobili tehnologiju i veće serije.
Ovo je model koji čekam: <iframe width="956" height="538" src="https://www.youtube.com/embed/ySQHhcjPxN4" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"></iframe>
Imam samo 16 dionica Tesle, ali ako još malo kupim i Tesla nastavi dominirati mogao bih si taman to kupiti za 3-4 godine.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Je li ovo najbolji strujni auto? - Volkswagen ID.3 - Jura se fura
riba

Post Postao/la riba »

Da strujni :roll:

Zašto svi moderni mediji pogotovo kod nas moraju ići na te cringe naslove i sadržaj? Šta su ljudi toliko imbecilni.
creatin

Post Postao/la creatin »

riba je napisao/la:Da strujni :roll:

Zašto svi moderni mediji pogotovo kod nas moraju ići na te cringe naslove i sadržaj? Šta su ljudi toliko imbecilni.
Pa naslov prodaje clanak, sjecam se ko klinac, pubertetlija, skakao na svaki naslov SEKS :)

Uglavnom, teletekst naslov "Seks u skoli".... strana 150.... brzo otvorim... kad ono "Vladimir Seks posjetio osnovnu skolu.....", ali da.... naslov je taj koji me zaintrigirao da potrazim clanak :)
max

Post Postao/la max »

ogi je napisao/la: Je li ovo najbolji strujni auto? - Volkswagen ID.3 - Jura se fura
Ni blizu :plazi:
riba

Post Postao/la riba »

creatin je napisao/la:
riba je napisao/la:Da strujni :roll:

Pa naslov prodaje clanak, sjecam se ko klinac, pubertetlija, skakao na svaki naslov SEKS :)

Uglavnom, teletekst naslov "Seks u skoli".... strana 150.... brzo otvorim... kad ono "Vladimir Seks posjetio osnovnu skolu.....", ali da.... naslov je taj koji me zaintrigirao da potrazim clanak :)
A znam da, ali se stvarno pogoršalo unazad par godina, baš imam osjećaj da mi netko vrijeđa inteligenciju. Mislim kužim za ove žute vijesti i to, ali daj mi pusti struku barem.
Osa

Post Postao/la Osa »

Zanimljivi testovi u vezi korozije. U jednom dijelu spomenuti i ID3
testdriver

Post Postao/la testdriver »

ima regani testni model u vžu, pa za joyride ko želi hahaha
ja sam danas bio
mike20

Post Postao/la mike20 »

Vidjeh ga danas u ul. petra krešimira 4.
Odgovori

Natrag na “Volkswagen”