Samsung ICR18650 24E
Samsung ICR18650 24E
Pozdrav znalcima,
Nisam baš na ti sa mirijadom različitih verzija 18650 baterija. Kako stoji model Samsung ICR18650 24E za potrebe elektrifikacije električnog automobila. 51S88P bi bila konfiguracija. (čovjek već ima te baterije pa rekoh da vidim može li se napraviti što sa njima)
Hvala,
//Marin
Nisam baš na ti sa mirijadom različitih verzija 18650 baterija. Kako stoji model Samsung ICR18650 24E za potrebe elektrifikacije električnog automobila. 51S88P bi bila konfiguracija. (čovjek već ima te baterije pa rekoh da vidim može li se napraviti što sa njima)
Hvala,
//Marin
18650 je zastarjeli format koji će polako nestati sa tržišta.
U automobilu želiš imati minimalan broj ćelija maksimalnog kapaciteta.
18650 su i preskupe i čim ih trebaš puno postavlja se pitanje kako ćeš promijeniti 2481 i 3968 ćeliju u paketu.
Barem jedna će krepat prije ili kasnije.
Nabavi si LG ćelije od 63 Ah i složi paket što nižeg napona , cca 72-96 V i prema tome prilagodi kontroler i motor.
Te LG ćelije Tesla stavlja u svoje aute za Kinesko tržište.
U automobilu želiš imati minimalan broj ćelija maksimalnog kapaciteta.
18650 su i preskupe i čim ih trebaš puno postavlja se pitanje kako ćeš promijeniti 2481 i 3968 ćeliju u paketu.
Barem jedna će krepat prije ili kasnije.
Nabavi si LG ćelije od 63 Ah i složi paket što nižeg napona , cca 72-96 V i prema tome prilagodi kontroler i motor.
Te LG ćelije Tesla stavlja u svoje aute za Kinesko tržište.
Sve 5 ali čovjek već ima tvornički elektrificiran automobil i ima odnekud 4500 baterija. Zahtjev je 214V i 200A i tu nema prostora za manevar.debeli je napisao/la:18650 je zastarjeli format koji će polako nestati sa tržišta.
//Marin
Peak je 200A, normalna vožnja je 50-70A. Dakle, ako se dobro složi stvar bi mogla dobro raditi.grrga je napisao/la:Te ćelije imaju relativno malu struju pražnjenja (ispod 5A) ali ako struja od 200A nije konstantna onda bi 88P paket bio čisto solidan. Ja sam pravio paket od 3500 ćelija i radi odlično, nema razloga da taj paket ne bude dobar ukoliko se baterija dobro projektira i napravi.
Thnx,
//Marin
Osim naglaska na dobro složi treba uočiti i ono dobro projektira. Baterija mora moći propustiti kroz sebe max struju a da se vodovi ne griju ili vrlo malo pri max struji. Tokom godina sam se nagledao stvarno svega pa već nakon letimičnog pogleda mogu procijeniti šta če goritieltico je napisao/la:S naglaskom na DOBRO SLOŽI. Nije to baš tako lako,...
Meni se, recimo jedna 13S16P pretvorila u pepeo i dim!!!!
Mislio sam da sam je dobro složio?!
Ustvari treba biti IZVRSNO složena.

A bila je tako lijepagrrga je napisao/la:Osim naglaska na dobro složi treba uočiti i ono dobro projektira. Baterija mora moći propustiti kroz sebe max struju a da se vodovi ne griju ili vrlo malo pri max struji. Tokom godina sam se nagledao stvarno svega pa već nakon letimičnog pogleda mogu procijeniti šta če goritieltico je napisao/la:S naglaskom na DOBRO SLOŽI. Nije to baš tako lako,...
Meni se, recimo jedna 13S16P pretvorila u pepeo i dim!!!!
Mislio sam da sam je dobro složio?!
Ustvari treba biti IZVRSNO složena.

Mislim da je "krenula" od jedne loše čelije (Panasonic PF)! I to je dosta!!