Meni se cini da je cijena 3-4kn po 1kWh na autoputu puno realnija. Svi bi hteli brzo puniti, a to znaci 1+ MW prikljucke ako ima vise mjesta za punjenje.
A prikljucak 1MW u industrikoj zoni je vrlo skupo, a na autoputu jos skuplji.
https://hiza.xyz/prikljucak-za-struju-cijena-i-postupak/
Znaci za 1MW je cijena cca 1.5 miljuna kuna + troskovi 50-100km novog kabla do neke jace trafostanice. A i pretplata nije jeftina.
Pa ti to isplati prodajem struje.
Prodaja struje plus generirani promet u kafićima. Budimo realni, na autoputu u kafićima su marže svemirske, a i ovi koji pune el. aute će se sigurno duže zaustaviti nego onaj tko tanka benzin.
Ima i ovakvih situacija; doma punis besplatno sa panela. To pokrije 95% svih voznji. Na dulji put odes autobusom, vlakom, avionom...
ovo mi je ideal, u postupku smo postavljanja fotonaponskih panela.. da pokrivaju potrošnju kućanstva i vozila.. iako mi se trenutno najviše sviđa tehnologija plug-in hibrida.. benzin i baterija.. autonomija nekih 50ak km, to je dnevna kilometraža dom posao i "po gradu" kada je potrošnja najveća.. jedino što nema većih automobila, sve što se nudi je malo... KIA Niro
Postano: 7.11.2019. čet. 12:46 Naslov:
Znam ja to dobro, zato sam se i odlučio na konu. No u mojim rukama računam na 550 - 600 km dometa. Probat ću iduće ljeto otići u Dubrovnik sa jednim punjenjem, ako uspijem dobro ako ne ima punionica po putu.
Postano: 20.1.2020. pon. 14:53 Naslov:
samo da se pohvalim, kona danas okrenula 10.000km i to u 6 mjeseci koliko je imamo.
Prosjek potrošnje 15.7, s time da se vozi u svim uvjetima (grad,vani i autocesta) i ne štedi se na grijanju/klimi.
znači kao i svaki službeni auto , sa takvim prosjekom daje domet od 400km sa punjenjem.
svi zadovoljni i sve štima
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.