i na dno složiti recimo 6 baterija 600Ah prekriti s nekom plastikom a ostatak prostora voće povrće
e sad
prepraviti termostat da mi drži u nutra cca 20 stupnjeva dok je vani 30-35
naravno tu škrinju držati vani u hladu plus još obložiti stirudurom
čuvao bi baterije od pregrijavanja višestruko bi im produžio životni vijek i selo bi se izčuđavalo
a sad da čujem kaj kaže cijenjena forumska zajednica
p.s. puknuti nutra i mppt al za inverter ne znam jel pametno , samo mala razmišljanja
Recimo za SBS 100 imaš tablicu pražnjenja do 1,8V po čeliji - to je do 10,8V za 12Voltni accu. Pogledaš u tablici da sa 10,22A opterečenjem mora izdržati okruglo 10sati, tj. moraš izvući 102Ah. Dok sa 23A mora izdržati 4h, tj. izvući 92Ah.
Kupio sam prvo dvije crvene iz dec/2018, jučer sam kupio još dvije.
Ostalo mu je još možda 8 komada, pa se požurite, tko ima namjeru.
Imam pitanje za iskusne.
Do kojeg napona se smiju normalno prazniti?? I da li ih je dobro povremeno isprazniti malo dublje? Imaju li one memorijski efekat?
Meni je naštimano da se na 23,5V prebaci na HEP.
Pozdarv svima....
Evo nakon elike muke izgleda da sam pronašao pravo mjesto za savjet.
Dakle kupovina baterije za solarni sistem 300-400ah gel ili AGM
Od više osoba sam dobio savjet da Sole zaobiđem pa vas pitam što onda kupiti i naravno GDJE jer vidim da je izbor trgovina ograničen.
Znači ploču imam regulator imam a izdvoji bih za baterije 4000-5000 kn
Po ljeti mi je potreban frigo imam jedan mali bez ledenice ,malo tv (led) i led rasvjeta. Po zimi samo tv. Oprema je na vikendici i tamo sam svaki drugi dan.
Znači koju marku birati i gdje kupiti? Hvala unaprijed na odgovorima
Nije sve što prodaje Sole loše, ali ono dobro platiš više nego što treba...prouči reciklažu 18650 članaka, ima i na facebooku. Litij ti je više nego islplativ na duge staze, a već se da dobiti neki rabljeni modul po dobroj cijeni iz auta. lisičak ti zna imati, debeli, grrga...raspitaj se. Neka dobra elektronika, dump load i nemaš brige.
Grujo na forumu ti je glavni za reciklazu 18650 litija iz laptopa, to je uostalom najisplativije...
ovak
E sad nije bas da sam glavni , uglavnom dosta radim po tom pitanju i juce bas imao prvo pravo koristenje DIY power wall , radi nevremena ostali bez struje , ukopcao lampu u power wall koji je ujedno samo prototip i radi kao sat .
Inace koga zanima na mojoj grupi imate besplatne gerber filove za 1S , 7S i 14S pakete pa ih mozete skinuti i dati napraviti PCB te si sami sloziti power wall .
Vremenska zona: GMT + 01:00. Idite na Prethodna1, 2, 3
Stranica 3 / 3.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.