<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Buggy Carter GTR Interceptor
Idite na Prethodna  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Samogradnja ostalih e-vozila
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Caca

PostPostano: 12.8.2019. pon. 18:14    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima tu još dosta posla! Pomalo ću sad rješavati još neke sitnice i kozmetiku... Bitno da je on provozio. Još kad složim LiIon iz smarta to će onda bit zvijer. Za UTP se ne sekiram jer je ovo malo deblji i čvršći kabel i služi samo za LEDice i tipkala a baš mi se ni neda po treći put slagati taj dio električne instalacije jer sam se sa njom baš napatio smijeh1
Htio sam nešto kaj mi zauzima čim manje mjesta u već ionako preuskom PVC bužiru koji ide po cijeloj dužini vozila! Na krajevima su presavijeni krajevi i prelemljeni tako da nema greške!

I evo screen shot-a sa BMSa!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Caca

PostPostano: 17.8.2019. sub. 16:52    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedan mali Off Road. Lanac sam pritegao i to je sad ok iako se u regenu dosta čuje a kamera rezonira pa se čuje na videu više nego bi trebalo.
Prezadovoljan sam kako vuče nakon što sam se malo poigrao sa postavkama u kontroleru skace od srece

[Vrh]
mike20

PostPostano: 18.8.2019. ned. 20:18    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odlično ubrzava.

Milina, kroz prirodu bez prdenja auspuha i smrada iza sebe
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ogi
Site Admin

PostPostano: 19.8.2019. pon. 08:09    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odlično, uživaj! respekt
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
eltico

PostPostano: 19.8.2019. pon. 11:48    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bravo palac
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Caca

PostPostano: 26.8.2019. pon. 19:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

Odrađen je i prvi auto event. Pozvan sam na Formula Driver utrku u Ogulinu, ispod Kleka i mogu reći da je bilo jako zabavno. Naravno nisam se utrkivao jer sam bez konkurencije ali zato je vozilo bilo atrakcija i to je bio cilj uz naravno promoviranje električnih vozila Very Happy

[Vrh]
Cose

PostPostano: 28.8.2019. sri. 09:36    Naslov: Citirajte i odgovorite

Caca je napisao/la:
Odra�en je i prvi auto event. Pozvan sam na Formula Driver utrku u Ogulinu, ispod Kleka i mogu re�i da je bilo jako zabavno. Naravno nisam se utrkivao jer sam bez konkurencije ali zato je vozilo bilo atrakcija i to je bio cilj uz naravno promoviranje elektri�nih vozila Very Happy

Znaci da bi bio prvi u utrci! palac

Kako to obicno biva, Buggy je bio zanimljiviji od svih drugih pila tamo. Very Happy

Kako si dosao do tamo - prikolica ili...?
[Vrh]
Caca

PostPostano: 28.8.2019. sri. 18:45    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cose je napisao/la:
Caca je napisao/la:
Odra�en je i prvi auto event. Pozvan sam na Formula Driver utrku u Ogulinu, ispod Kleka i mogu re�i da je bilo jako zabavno. Naravno nisam se utrkivao jer sam bez konkurencije ali zato je vozilo bilo atrakcija i to je bio cilj uz naravno promoviranje elektri�nih vozila Very Happy

Znaci da bi bio prvi u utrci! palac

Kako to obicno biva, Buggy je bio zanimljiviji od svih drugih pila tamo. Very Happy

Kako si dosao do tamo - prikolica ili...?

Da bili smo glavna atrakcija smijeh1

Muku sam mučio sa 15cm viška!

Morao sam skinuti zadnji kotač jer je preširok za Fiat Ducato. Najveći je problem podignuti ga kad je već skoro u kombiju da bi se skinuo kotač. Druge godine ću vjerujem imati više vremena za organizaciju prijevoza pa se nadam da će biti bezbolnije...
[Vrh]
Caca

PostPostano: 2.9.2019. pon. 20:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

U subotu sam napravio krug cca 16km po dosta zahtjevnom terenu i to sa manjom brzinom, do 25km/h, žena pas i ja. Zanimljivo je to što sam potrošio 1kWh energije što ispada oko 63Wh/km i vjerujem da na cesti na nekoj normalnoj brzini cca 40-50km/h potrošnja ne bi trebala biti puno veća!
Na malim brzinama off road vožnja zagrije motor i kontroler ali nije ništa kritično.

Na BMSu su slični podatci, čak i nešto manja potrošnja u odnosu na instrument.
Plan je bio isprazniti baterije da vidim u kakvom su stanju ali nisam imao dovoljno vremena, nastavljam drugi put. trlja oci
[Vrh]
Cose

PostPostano: 3.9.2019. uto. 09:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

Caca je napisao/la:
U subotu sam napravio krug cca 16km po dosta zahtjevnom terenu i to sa manjom brzinom, do 25km/h, �ena pas i ja. Zanimljivo je to �to sam potro�io 1kWh energije �to ispada oko 63Wh/km i vjerujem da na cesti na nekoj normalnoj brzini cca 40-50km/h potro�nja ne bi trebala biti puno ve�a!
Na malim brzinama off road vo�nja zagrije motor i kontroler ali nije ni�ta kriti�no.
...
Na BMSu su sli�ni podatci, �ak i ne�to manja potro�nja u odnosu na instrument.
Plan je bio isprazniti baterije da vidim u kakvom su stanju ali nisam imao dovoljno vremena, nastavljam drugi put. trlja oci

Ocito ga moras vise stiskati - ovako ti trosi manje nego Grgin bicikl. Very Happy
[Vrh]
Caca

PostPostano: 18.4.2020. sub. 08:17    Naslov: Citirajte i odgovorite

Duže vrijeme nisam ništa radio na Buggyu, zima je prošla al korona nam je došla pa obzirom da sam uglavnom doma odlučio sam složiti PCB za kontroler. Do sad mi je kontroler baziran na MEGA2560 MCU bio u neredu jer sam imao posebno relay board, posebno CAN modul pa Mega MCU pa onda još DC-DC i onda je to hrpa žica i teško se snaći u toj šumi...

Schema i PCB napravljeni su u EasyEDA, poslano u JLCPCB na izradu i prve primjerke očekujem kroz tjedan dana.

Nova baterija je u pripremi, 24S iz Smarta EQ, LG LGX-E51 ćelija oko 4,4kWh ukupno, BMS i Sevcon podešeni za novi napon.

Posla još ima i nadam se da ćemo se ubrzo vratiti u neku normalu pa laganini nastavljam sa projektom :-)
[Vrh]
Willys

PostPostano: 18.4.2020. sub. 14:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

To su baterije kakve i ja imam u Jeepu Very Happy

Sad bude ti sve na jednom mjestu i manje prostora će zauzimati.

Planiraš to registrirati?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Caca

PostPostano: 18.4.2020. sub. 20:38    Naslov: Citirajte i odgovorite

Willys je napisao/la:

Jel imaš možda datasheet za E51 ćeliju, našao sam za E63 zanima me kako da podesim BMS. Kako si ti složio cut off napone, kako ih puniš, kojom strujom i u kojoj konfiguraciji? Plan je registracija jer sam već previše love utukao pa bi bilo šteta da se ne vozi po gradu :-)
[Vrh]
Willys

PostPostano: 19.4.2020. ned. 11:18    Naslov: Citirajte i odgovorite

Caca je napisao/la:
Willys je napisao/la:

Jel imaš možda datasheet za E51 ćeliju, našao sam za E63 zanima me kako da podesim BMS. Kako si ti složio cut off napone, kako ih puniš, kojom strujom i u kojoj konfiguraciji? Plan je registracija jer sam već previše love utukao pa bi bilo šteta da se ne vozi po gradu :-)

Evo već sam odgovorio u svojoj temi...ponašam se prema njima kao da su E63. BMS ne koristim jer trenutno nemam ali čim se situacija stabilizira ću naručiti neki smart BMS da pretaće iz čelije u čeliju. Punim ih do 4.15V sa CC pa CV pošto nemam BMS i drže se OK. Ali BMS je svakak u planu. Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Caca

PostPostano: 27.5.2020. sri. 19:01    Naslov: Citirajte i odgovorite

Napokon stigao punjač i novi DC-DC konverter. Baterija je složena, napunjena i izbalansirana i još samo ostaje kutija za to sve upakirat.
Punjač je malo inteligentniji 3.3kW ali tražio sam da smanje struju sa 40A na 32A

http://www.sdsmtdy.com/tj/383.html

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Samogradnja ostalih e-vozila
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Sljedeća
Stranica 10 / 12.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.