<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

UNI-T
Idite na 1, 2, 3  Sljedeća
 
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Elektronika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
nijemilako



Pridružen/a: 31. 08. 2009.
Postovi: 250
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 29.12.2016. čet. 01:07    Naslov: UNI-T Citirajte i odgovorite

vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla noge
ovo ljeto sam se prvi put susreo sa strujnim kliještima
meni se to svidjelo pogotovo mjerenje struje
ljudi ja bi sebi to kupio a sad ne znam koja su preciznija bolja a cijena je ista na ebay
UNI-T UT203 27,17 $
UNI-T UT210D 32,50 $

što bi Vi sebi uzeli i zašto,
ne znam hoću li biti u situaciji mjeriti struju veću iznad 100A
bitnija mi je preciznost malih struja i malih napona
u stvari savjetujte Smile Smile hvala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
stjepan



Pridružen/a: 03. 08. 2009.
Postovi: 489
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 29.12.2016. čet. 02:03    Naslov: Citirajte i odgovorite

I ja ih gledam vec neko vrijeme. Kupio neku jeftinjaru no zakurac je na malim strujama. Prema specifikacijama, 210D bi tebao biti "precizniji". Al sam isto žaba ko i ti smijeh2
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
zega



Pridružen/a: 01. 08. 2005.
Postovi: 4653
Lokacija: USA

PostPostano: 29.12.2016. čet. 05:46    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam 210D i imam i jos jedan, prednost je to sto je 210 veoma malen i praktican, i ima NCV (non contact voltage measurement) gdje ima isprekidanu pistalicu koja mijenja frekvenciju prekidanja/modulacije ovisno o jakosti el polja (voltage) i udaljenosti vodica od NCV probe, odlicna stvar ako mene pitas, za trazenje kad je faza prekinuta i za pretrazivanje vodica bez da moras mjeriti, veoma korisna sprava ako znas koristiti...
Nisam nasao kako se koristi i radi NCV, na YT...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
AKG



Pridružen/a: 16. 12. 2016.
Postovi: 246
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 29.12.2016. čet. 12:40    Naslov: Citirajte i odgovorite

Osobno ne preferiram uni-t. Firma koja ima 100+ modela multimetara na tržištu jednostavno ne može raditi kvalitetno.

Po meni su bolji izbor jeftini kineski Flukovi 17B, 15B i slični. I sam imam 17B (uz 289 Smile i jako je dobar. Puno bolja kvaliteta.
Evo teardown gdje se vidi kvaliteta izrade uni-t (Why Uni-T Meters Suck):

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
zega



Pridružen/a: 01. 08. 2005.
Postovi: 4653
Lokacija: USA

PostPostano: 30.12.2016. pet. 04:41    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanimljivo kako usporedjuje dva uredjaja cija cijena je u omjeru 1:10 Rolling Eyes
fer nema sto...e daj "barem 2:1" smijeh1

Isto tako imao sam nekoliko Fluke'a i jedna stvar me jako iritirala a to je da je (model 179) znao zaglaviti u jednom rangeu kad mjerim oko 6V i display pokazuje OL i to je to slikaj se fino i morao sam prebacit u manual mode i presalta rangeve da bi to izmjerio, plus spora zujalica sto je meni kljucno da ima brzu zujalicu i za vise novaca imaju je manju rezoluciju...
Vecina kritika je vezana uz klasu uredjaj i arc flash protection, sto je VEOMA VAZNO, ako radis na srednjem naponu radi sigurnosti, ali kako ja instrumente koristim 100% za niski napon i elektroniku, to mi nije bitno...

I sto reci sad kad zelim posteni instrument fino kupim Japansku Sanwu (stari PC5000a i sad PC7000a) i to je to, vec sam kupio dvije generacije...
Evo ovaj nije zastekao na OL kao fluke, sanwa rules 8-) i kako je lijepo "zaokruzila" rezultat u 6 digita
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
niram69



Pridružen/a: 20. 09. 2013.
Postovi: 112

PostPostano: 30.12.2016. pet. 08:31    Naslov: Citirajte i odgovorite

zega je napisao/la:
... plus spora zujalica sto je meni kljucno ...


Meni je sve osim instatnt zujalice apsolutno neprihvatljivo, umalo beskorisno. Po tom pitanju me i dan danas Metex iz 1986. oduševljava. +što ima buzzer kakav treba (ništa nalik današnjim piskutavcima kod kojih moraš stišavati okolinu da bi bio siguran zuji li ili ne).

http://dudek10.home.pl/firma/5lipiec/545/2.jpg

Kod kasnije nabavljenog Tektronixa (ima zadovoljavajući buzzer), ubija me prebacivanje izmjeđu testiranja diode i zujalice, nisu na istom području (zapravo jesu ali treba pritisnuti jedan gumb). Mislio sam da me to ne bi trebalo (pre)jako smetati. Krivo! Mad
Odavno sam naučio da se ne smijem prerano radovati otkrivenom hladnom lemu, prekidu štampe/voda. (naravno da je ostao u diodnom testu).
Smile


//Marin
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
AKG



Pridružen/a: 16. 12. 2016.
Postovi: 246
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.12.2016. pet. 09:41    Naslov: Citirajte i odgovorite

To je istina, i ja imam taj metex kupljem '93 i zujalica je brza i glasna. palac
Ali zega jesi li vidio kako je uni-t sklepan iznutra?
Meni to ne ulijeva povjerenje..
Pogledaj 17b kako izgleda pcb, a i ostali sastav.
Uglavnom 17b je prilicno blizu "pravom" fluku.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
AKG



Pridružen/a: 16. 12. 2016.
Postovi: 246
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.12.2016. pet. 10:53    Naslov: Citirajte i odgovorite

Layout za divljenje - Fluke 17B:



i neki UNI-T (slika za 1000 riječi):

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
turbo



Pridružen/a: 09. 04. 2008.
Postovi: 717

PostPostano: 30.12.2016. pet. 13:11    Naslov: Citirajte i odgovorite

E jesi našao uspoređivati 10$ UNI-T sa dva reda veličine skupljim instrumentom Rolling Eyes

Možda da usporediš 171x ili 181x seriju od UNI-T-a:
Sad ovaj fluke iznutra izgleda nekako siromašno? Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
AKG



Pridružen/a: 16. 12. 2016.
Postovi: 246
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.12.2016. pet. 13:42    Naslov: Citirajte i odgovorite

jesi li pogledao film? - nisi..
Bez obzira što je onaj uni-t jeftin, FLUKE nikad nebi napravio takav jad...
No dobro, uživaj u svojem uni-t..
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nijemilako



Pridružen/a: 31. 08. 2009.
Postovi: 250
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 30.12.2016. pet. 14:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

dečki hvala na odgovorima i diskusiji
krećem od sebe
kupio sam UNIT UT 50B čipoteka zbog mjernog područja od 20A
mene je služio i služi odlično više od 5 godina izmjerim napon ,neku struju,otpor i zujalica i to je to
najveći mi je problem kaj zaboravim prebaciti pipalicu s ampera na volte pa kad stavim na akumulator ili u utičnicu hitam kupiti nove kablove jer mi ovi izgore Smile Smile kolika je točnost ovog mog UNIT-a ne znam nisam mogao nigdje usporediti
dakle mene zadovoljava jer kompliciranija složenija mjerenja ne obavljam niti znam (susjed mi pokaže kak se ispituje tranzistor i ja to s vremenom zaboavim )za mene nauka
ovo ljeto sam se susreo sa strujnim kliještima i oduševila su me
susjed stavi kliješta na kabl i izmjeri struju koju vuče frižider s akumulatora
izmjeri struju kad se pali auto
izmjeri struju kompletne potrošnje invertera sa solarnih akumulatora
izmjeri struju koja dolazi sa solarnih ploča prema aku itd itd
meni je bitno kad npr mjerim struju solarne ploče ako je ona stvarnih 5A da mi strujna kliješta ne pokazuju 6 to je 20% više
ne znam hoću li ikada biti u situaciji mjeriti struju veću od 200A
i da ima mjerenje izmjenične i istosmjerne ampere
pišete o sporoj zujalici o NCV ,arc flash protection,instant zujalica ???,
eto pokušao u kratko ali ne ide mislim da ću uzeti
UNI-T UT210D 32,50 $
kažu koliko para toliko zujanja Smile
ali i moje poznavanje elektronike je niskom nivou
L.P i svako dobro za 2017. godinu
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
zega



Pridružen/a: 01. 08. 2005.
Postovi: 4653
Lokacija: USA

PostPostano: 30.12.2016. pet. 18:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

Turbo, niram, AKG, ne da branim UNI-t ali se vidi bias ispitivaca (eev) ok imam 61E i jedino sto valja je rezolucija, nema auto power off Upitnik ali ajde zujalica je glasna i brza, rezolucija odlicna (20000count)...i to je sve.
Metex nemrem smislit koja rostaljka, onaj selektor je koma (gore nego fluke)...
Za pravi instrument ja cu hvalit sanwu,
range selektor je druga kategorija za fluke ili sve ostalo, ko putar a opet veoma taktilan, pazi ovo PAMTI ako si zadnje bio u zujalici ne u ohmima i kad si god u tom podrucju, ne moras tipkat da bi ga opet postavio u zujalica mod e to mi je najjace jer me najvise iritira kad predjem na neki drugi multimeter (rijetko)!
Imam i Agilenta/Keysite 1272A
i to je tak sve ok ali ne pamti, selektor je malo bolji od flukea, puno vise performense za novce nego fluke, i spora zujalica (kao fluke isto) ali guba fora je kaj kad zuji i display bljesne (upali se) to valjda radi fino po noci
Very Happy .
ALI nijedan nema sound interface gdje bi modulirao frekvenciju pistalice ovisno o vrijednosti, mislim da bi to bio jackpot, ko ce stalno gledat u ekran kad ti je tamo neka elektronika padne pipalica nekaj zaslusa dok ti gledas display i sve skuri, nekad sam zauzet promatranjem mjernih tocaka i te okoline i htio bi takav feedback...nis moral bum to sam Cool
Ako oni signal metri za nastelavanje satelitsih tanjura...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
turbo



Pridružen/a: 09. 04. 2008.
Postovi: 717

PostPostano: 30.12.2016. pet. 22:20    Naslov: Citirajte i odgovorite

AKG je napisao/la:
jesi li pogledao film? - nisi..
Bez obzira što je onaj uni-t jeftin, FLUKE nikad nebi napravio takav jad...
No dobro, uživaj u svojem uni-t..


Pogledao film daavno, autorov bias protiv uni-t je očit(kao i tvoj), pogledaj broj postotak dislajkova na taj video i sve je jasno. Osim primjedbe na osigurače,što stoji,ostalo je čisto pre*eravanje,tipa primjedbe oko previše analogije,trimer-a i sl. - koga briga ako mjeri unutar svoje tolerancije,a u testu je mjerio,na autorovu žalost.
BTW UNI-T je radio verzije instrumenata za kinesko i za europsko tržište,testirani model je za kinesko tržište(jeftiniji) i naravno da ne zadovoljava EU ni bilo kakve norme, netko je na forumu stavio slike EU modela i bio je drukčiji,sa propisnim komponentama(ja sam kupio 71C u Chipoteci prije 10-ak godina i naravno da sam dobio kinesku verziju).

Uni-t radi od šrota do srednje katergorije jednostavno zato što želi što veću zaradu,a što veće tržište pokriješ,to bolje,simple as that,dok fluke ne želi u niži razred jer time slabi ugled i cijenu brenda.

Nove 17x i 18x serije od uni-t-a izgledaju mnogo ozbiljnije ali i cijena je veća - iako i dalje puno manja od konkurencije sličnih karakteristika.
Ne kažem da je UNI-T neka vrhunska roba,ali nudi najveći omjer uloženo/dobiveno (kao i recimo Rigol,Siglent itd.).
Ko ima malo više para,a treba mu vrhunski instrument neće kupiti ni UNI-T a ni Fluke.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
AKG



Pridružen/a: 16. 12. 2016.
Postovi: 246
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 31.12.2016. sub. 00:10    Naslov: Citirajte i odgovorite

turbo je napisao/la:


Uni-t radi od šrota ...


Dobro si rekao - šrot palac
Broj dislajkova? pa ima puno više lajkova od dislajkova trlja oci
Dave je našao hrpu trimera u njemu, što znači da je tako naštimavan u toleranciju, a to nije baš najpouzdanija metoda koja daje duguročnu točnost.
UNI_T ima unutra lijeve komponente nepoznatih proizvođača, što jamči i nepoznatu kvlitetu. Sve samo da ušparaju.

Jednostavno UNI-T metri mi ne ulijevaju povjerenje i ne bi ga kupio.
Jednom sam skoro kupio ESR metar od njih, ali ipak odustao...

Ugl, htio sam samo preporučiti da se za novce tih UNI-T mogu kupiti kineski Flukovi, koji su, IMHO bolji izbor i neupitno kvalitetniji.

Zega, ova tvoja Sanwa i Keysight su sigurno vrhunski instrumenti. Vidim da nevoliš fluke, ne znam zašto i baš me briga, ali Fluke je sigurno vrhunski instrument koji vrijedi svakog centa...


Zadnja promjena: AKG; 31.12.2016. sub. 00:36; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nijemilako



Pridružen/a: 31. 08. 2009.
Postovi: 250
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 31.12.2016. sub. 00:29    Naslov: Citirajte i odgovorite

BTW UNI-T je radio verzije instrumenata za kinesko i za europsko tržište

i kaj sad otići u čipoteku dati 405 kn
ili ebay 200 kn

http://www.chipoteka.hr/artikl/49053/instrument-ut-203-strujna-klijesta-400-a-dc-6022020300
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Elektronika
Vremenska zona: GMT + 02:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeća
Stranica 1 / 3.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
HR (Cro) by Ančica Sečan
home