<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Slanje podataka tekućeg (kunskog - dev.)poreznoj?? wt..??
Idite na Prethodna  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
lisicakm

PostPostano: 24.12.2016. sub. 15:09    Naslov: Citirajte i odgovorite

stjepan je napisao/la:
Ja osobno pokusavam sto vise svog rada naplatiti u Bitcoinu, i potrositi ga direktno na druge usluge i proizvode bez pretvaranja u fiat.
Osjetno (iako i dalje slabo) se povecao broj prodavaca koji primaju Bitcoin putem PayPal servisa od kad je PayPal napravio deal sa Coinbase-om. Za sada se to ograniceno na prodavaca iz Amerike te samo na "digitalna dobra", no nadam se da ce se u buducnosti to prosiriti.

Budemo vidjeli kako će to sada biti..
Nadam se da neće dirati 3 ili 4 znamenkaste brojeve.. To mi dovoljno onako iz hobija.... neš složit , prodat, preprodat.. Da mi se ljepše vidi...
Ak to neće moći onda kvragu... Otvorit račun u nekoj banana državi (ako se može uopće) i regat na paypal...
Il taj bitcoin.. neznam.. il iselit...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
debeli

PostPostano: 24.12.2016. sub. 15:59    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne mozes otvoriti paypal u drugoj drzavi, ali obican mozes bilo gdje i vecinom besplatno
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
dmeter

PostPostano: 24.12.2016. sub. 19:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

debeli je napisao/la:
Ne mozes otvoriti paypal u drugoj drzavi, ali obican mozes bilo gdje i vecinom besplatno

ja imam otvoren paypal u njemačkoj i hrvatskoj.sad se moram posli nove godine opet prijavit u njemačkoj i tada otvorit račun u njemačkoj banci i tada izvadit visa karticu njemačku i stavit je primarnu. za sad mi leši 5 nula $ i ne mogu prebacit nego u kune.
[Vrh]
zega

PostPostano: 24.12.2016. sub. 21:39    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo je bila zadnja godina da sam nosio papir $ u Hr jer kad ides pretvarat u mjenjacnicama ogule te dobro...
Ustekam svoju visu u bankomat i dobijem kune samo ni za zivu glavu odabrat ponudu banke (vlasnika bankomata) da ti oni obave pretvorbu jer ces popusit debelo preko 10%!!
A fino to ponude u "dobroj namjeri" geez mozda ako imas nekakvu lihvar banku ciji si kljent doma ali onda ne znam zakaj ne promjenit banku, kad mi je zadnji puta Chase napravio sranje otisao sam u banku i prerezao kartice pred zaposlenicima tamo i zatvorio sve racune, od tada mi doma barem 1 mjesecno dolazi cestitka od chasea da otvorim kod njih racun, da pri otvaranju poklanjaju 500$ na racunu ako prebacim isplatu place kod njih- nema sanse!
Moja banka mi je obavila pretvorbu po srednjem tecaju HNB pa i malo bolje, to nigdje nema, u sezoni je spread u mjenjacnicama obavezno skoro 10% a sve iznad 6% mi se dize kosa na glavi...
Sto se tice BTC, ziher ce s vremenom prevladat BTC ili alternativa jer ovo sto se dogadja u svijetu nije bas poticajno za korisnike bilo koje valute, uvijek su u igri banke (i drzave ) koje guleee, a tek prebacivanje novca preko pol planeta mozes se oprostiti od dosta novaca, ili u Africi, Indiji, ili sl zemlji 3 svijeta nemres nikad dobit karticu ili otvorit racun jer ne zadovoljavas njihove "kriterije", i time si iz sustava iskljucio ~1/4 populacije na zemlji...
Da ne spominjem jednostavnost slanja sredstava pff sve u par sekundi bez puno muke ili provizije (micanje svih barijera i gnjavaza)!
I ja pripremam nekoliko proizvoda koje cu nudit za bitcoine!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
debeli

PostPostano: 24.12.2016. sub. 21:55    Naslov: Citirajte i odgovorite

dmeter je napisao/la:
debeli je napisao/la:

ja imam otvoren paypal u njemačkoj i hrvatskoj.sad se moram posli nove godine opet prijavit u njemačkoj i tada otvorit račun u njemačkoj banci i tada izvadit visa karticu njemačku i stavit je primarnu. za sad mi leši 5 nula $ i ne mogu prebacit nego u kune.

Ne možeš živjeti i biti prijavljen samo u RH, a imati Paypal u Njemačkoj.

Ti imaš ili firmu ili adresu u Njemačkoj.

Tj, moguće je ali samo za primitak malih iznosa, kada total dođe do 1800-2500 EUR, Paypal odbije daljnje uplate.
[Vrh]
dmeter

PostPostano: 25.12.2016. ned. 15:15    Naslov: Citirajte i odgovorite

debeli je napisao/la:
dmeter je napisao/la:
debeli je napisao/la:

Ne možeš živjeti i biti prijavljen samo u RH, a imati Paypal u Njemačkoj.

Ti imaš ili firmu ili adresu u Njemačkoj.

Tj, moguće je ali samo za primitak malih iznosa, kada total dođe do 1800-2500 EUR, Paypal odbije daljnje uplate.

mogu biti prijavljen i u njemačkoj i u hrvatskoj po novim zakonima EU.
[Vrh]
debeli

PostPostano: 25.12.2016. ned. 17:26    Naslov: Citirajte i odgovorite

Htio sam reći da ako si prijavljen samo u RH, tada će ti Paypal vršiti isplate samo na karticu povezanu sa računom u RH, ili u USA.

ovo sa USA je duga priča...

Ako fizička osoba može biti prijavljena na 2 adrese to je odlično.

onda se može muljati neograničeno, ali sa malim iznosima.
[Vrh]
stjepan

PostPostano: 25.12.2016. ned. 18:38    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zar nema porezna pristup informacijama o stanju računa povezanim sa svojim građanima unutar EU? Što bi reklo, bio ti prijavljen tamo ili ne, sve dok nisi odjavljen ovdje, ovi ti sjedaju na grbaču. Isto kao onim jadnicima što su pobjegli u irsku. Uzimaju im porez (koji je u Irskoj manji) jer im ovdje npr. živi dio obitelji itd. (kao da taj dio obitelji ne plača ovdje porez, pa eto taj član koji je otišao mora...)
[Vrh]
lisicakm

PostPostano: 25.12.2016. ned. 19:44    Naslov: Citirajte i odgovorite

stjepan je napisao/la:
Zar nema porezna pristup informacijama o stanju računa povezanim sa svojim građanima unutar EU? Što bi reklo, bio ti prijavljen tamo ili ne, sve dok nisi odjavljen ovdje, ovi ti sjedaju na grbaču. Isto kao onim jadnicima što su pobjegli u irsku. Uzimaju im porez (koji je u Irskoj manji) jer im ovdje npr. živi dio obitelji itd. (kao da taj dio obitelji ne plača ovdje porez, pa eto taj član koji je otišao mora...)

Da , to je stvarno strašno, dokle to seže da čovjek ne može zamisliti što su u stanju napraviti ...
Frend što je otišao raditi u Austriju pričao kakva se glupa pitanja nalaze u tim formularima koje treba popunit... Tipa dal imaš psa ili mačku...
[Vrh]
riba

PostPostano: 25.12.2016. ned. 19:45    Naslov: Citirajte i odgovorite

Popricao sam s nekim tko je na dobroj poziciji u banci i kuži se u te stvari, i prica je ovakva. Do 45600 kn godisnje se ne gleda (u to ne ulaze uplate koje su vec oporezovane), jer je to neoporezivi iznos koji mozete primiti na racun. Takoder ako se radi prijenos sredstava (koji nije prihod), to se takoder ne ubraja.
[Vrh]
lisicakm

PostPostano: 25.12.2016. ned. 19:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znači prijenos sredstava se ne ubraja u tih 45600 i ne gleda se ? Prijenos sredstava se smatra da ti meni il ja tebi uplatim na račun pod opisom "uplata" il s paypala ? ? I to ne gledaju?
[Vrh]
riba

PostPostano: 25.12.2016. ned. 20:02    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tako je, ne ubraja se i pod opis uplate treba to napisati. Iako bi tehnicki novac koji se prebacuje vec trebao biti oporezovan, tj necija placa i slicno.
[Vrh]
lisicakm

PostPostano: 25.12.2016. ned. 20:53    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ajd super onda Very Happy
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Vremenska zona: GMT + 01:00.