<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

HRT pristojba peticija
Idite na 1, 2  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
creatin

PostPostano: 19.8.2016. pet. 19:51    Naslov: HRT pristojba peticija Citirajte i odgovorite

http://www.peticija24.com/ukinimo_hrt_pristojbu
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
josip024

PostPostano: 19.8.2016. pet. 22:30    Naslov: Citirajte i odgovorite

smijeh2 smijeh2

kolko gluposti na jednom mjestu napisanih.

ako mislite ozbiljno onda tako treba i nastupiti. ovo je lakrdija.
[Vrh]
creatin

PostPostano: 20.8.2016. sub. 09:26    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo sam proslijedio link i potpisao Smile ako imas kakvu pametnu ideju, prijedlog slobodno kontaktiraj autora peticije Wink
[Vrh]
josip024

PostPostano: 20.8.2016. sub. 20:03    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da bi se trebalo prvo pročitati zakon o HRT-u pa onda ići u bilokakvu raspravu. naši ljudi su taki da kad čuju da nešto ne treba plačati odma su za.

sta plačamo policiju kad nas kažnjava, što izdvajamo za zdravstvo/doktore kad smo zdravi i tako dalje, samo da je sve dobit a ne dat ništ.

hrt pretplata mora biti, e sad na šta se troše novci od iste to je drugi par opanaka Razz
[Vrh]
riba

PostPostano: 20.8.2016. sub. 20:55    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa u biti i ne mora, jer HRT zarađuje dovoljno od reklama i prilično su rastrošni/neučinkoviti u odnosu na moderne televizije tako da bi mogli trošiti još i manje. Dokaz je da su prošlu godinu završili s dobrim profitom, dakle previše zarađuju. Ili samo pretplata ili samo reklame. Još su počeli stavljati i top shop reklame, mislim koma.
[Vrh]
ZEN

PostPostano: 20.8.2016. sub. 21:26    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dio novca ide Odašiljačima i Vezama koj također održava radio i TV odašiljače i repetitore za HRT ali i za ostale privatne radio i TV postaje.

http://www.hrt.hr/pristojba/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
creatin

PostPostano: 20.8.2016. sub. 21:39    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kakva je.ena naknada, za sto? Porez na glupost, zadnjih 15 godina nisam pogledao niti jedan domaci program, sve strano, sumnjam da je HRT velikodusan pa dijeli s njima dio svog kolaca. Cijena pretplate se nije dizala zadnjih nekoliko godina, a domacih TV kuca je sve vise, da li bi se HRT odrekao dijela kolaca od 80 kn kako raste broj TV kuca, sumnjam Smile dizali bi cijenu svaki mjesec. Ako mogu RTL, Nova i ostali funkcionirati od pretplate zasto nebi mogao HRT? Milijun domacinstava po 80 kn je 80 milijuna kuna bez da trepnu, a znamo kakav im je program.

Jos nesto zove se HRT pretplata, a znamo da je HRT samo jedan, kada na uplatnici bude pisalo HRT, Nova, RTL, OTV, Jabuka, Kifla, Krafna i druge TV onda cemo znati kome idu novci Wink
[Vrh]
creatin

PostPostano: 20.8.2016. sub. 21:47    Naslov: Citirajte i odgovorite

ZEN je napisao/la:
Dio novca ide Odašiljačima i Vezama koj također održava radio i TV odašiljače i repetitore za HRT ali i za ostale privatne radio i TV postaje.

http://www.hrt.hr/pristojba/

Fala na linku:

34 kn - ide svemu sto pocinje sa HRT
7 kn - Odasiljaci i veze
8 kn - Hrvatski audiovizualni centar
7 kn - porezi
24 kn - troskovi odrzavanja HRT-a

gradjani tako za iznos od 2,6 kuna dnevno omogucuju javnomu radiotelevizijskom servisu proizvodnju svega navedenog
[Vrh]
josip024

PostPostano: 21.8.2016. ned. 00:22    Naslov: Citirajte i odgovorite

opet ponavljam treba pročitati zakon o hrt s razumjevanjem.

razlika je ta što komercijalne televizije puštaju ono što "narod" želi a hrt mora imati dio regionalnog dio religijoznog dio gospodarskog dio školskog dio sportskog dio kulturnog, dio manjinskog, vjesti na njemačkom, engleskom (radio) pod hrt spadaju i sinfoniski orkestar i tamburaški orkestar i zbor hrt-a jazz orkestar znaci za svakoga po nešto. strogo ograničeno vrijeme za reklame.

do prije godinu dvije je na radio Vukovaru svaki dan 10+ puta svirala "gori gora gori borovina" jer je to "narod" htio nadam se da sam donekle pojasnio. treba gledati malo šire

ne-ne radim na HRT ni slično smijeh2 smijeh2

sad da li treba biti 80kn pretplata i di se pare troše o tom bi se dalo
[Vrh]
creatin

PostPostano: 21.8.2016. ned. 00:53    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zakon o HRT-u? lol lol
Da im nije pretplate odavno bi stavili kljuc u bravu, komercijalne TV nude ono sto mogu prodati filmove, muziku, razne show programe.
HRT vuce program jos od Djele, sifonijski orkestar, obrazovni program, nemaju nesto pametnije pa cisto da popune satnicu.
Ovako 80 kn mjesecno i bez brige su.

Sjecas se jedno vrijeme novogodisnjeg programa Batman i Sam u kuci.....
Pretplata eventualno 10-ak za OiV, a ovi mlatimudani neka simfonijsko orkestriranje prodaju negdje drugdje Smile
[Vrh]
energyman

PostPostano: 21.8.2016. ned. 09:19    Naslov: Citirajte i odgovorite

I sam sam za to da se ukine pretplata i svojima doma sam predložio par načina kako ukinuti plaćanje pretplate, tako da to odmah riješimo. Ali s druge strane, ova peticija koju si linkao stvarno nema veze s vezom. Toliko je gluposti unutra nadrobljeno, mislim da autor nema veze s vezom,bitno je samo da se ukine a to je ono što narod želi čuti.

Dakle zašto se plaća mjesečna pristojba? Zato što je tako propisano zakonom. Taj zakon nije napisao HRT nego RH, koja je ubiti osnovala HRT i u čijem je HRT vlasništvu.

Citat:
Članak 34.

(1) Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.

@creatin Isto tako, HRT ne može sam donositi odluke i mijenjati programsku shemu. Ovo što govoriš da program vuće korjenje još od đele i kome se da gledati simfonijske orkestre i obrazovni program. To je sve također propisano zakonom. Određeni postotak mora biti informativni program, drugi dio su filmovi, religijska tematika, djeca i odrasli, manjine itd itd. Ko da se njima da snimati recimo domaće serije ti to prikazivati. Naravno da im se ne da ali u zakonu piše da dio programa mora biti iz vlastite produkcije.

Isto tako sam vidio na ovoj dječjoj peticiji da autor brka kodiranje kanala u smislu zaključavanja/kriptiranja, dakle nemogučnosti gledanja programa bez da se koristi nekakva kartica ili što već za dekriptiranje, i kodiranje koje je sasvim nešto drugo. Standard u kojem se odašilje nema nikakve veze sa HRTom i za to je nadležan HAKOM. Dakle nije se hrtu sprdnulo da mijenja vrstu kodiranja signala pa da građani puše lovu na nove receivere ili tv-ove. Ionako te pare ne idu njima u džep nego Pevecu i kinezima koji rade receiver.

Da sumiram glavna pitanja koja je postavio autor peticije:

Citat:
1. Trebamo li plaćati RTV pristojbu ako ne gledamo programe HRT-a?
2. Isto tako, trebamo li plaćati pristojbu ako smo pretplaćeni na neku drugu uslugu distribucije programa
(MAXtv, B.net, razni lokalni i satelitski programi), a među njima su i HRT-ovi programi?
3. Što je s plaćanjem RTV pristojbe ako ne posjedujemo televizor, ali posjedujemo radio?
4. Trebamo li i u tom slučaju plaćati RTV pristojbu?

1. Da, jer je propisano zakonom. Naveo sam već članak 34.
2. Da, (čl. 34.), IPTV pružatelji nemaju nikakve veze sa tim zakonom, to je isto kao da se recimo idem buniti što moram plaćati naknadu za ceste svaki put kada tankam gorivo, bez obzira što sam ju već platio prilikom tehničkog pregleda tj. Registracije vozila.
3. Da, čl. 34.
4. Pogledaj gore.

Evo i link na zakon koga zanima http://www.zakon.hr/z/392/Zakon-o-Hrvatskoj-radioteleviziji
[Vrh]
AKG
Gost

PostPostano: 21.8.2016. ned. 09:54    Naslov: Citirajte i odgovorite

A gdje gledate olimpijske igre? Na RTL-u?
Čist sumnjam Creatin da nisi ni minute pogledao...

Citat:
..obrazovni program, nemaju nesto pametnije pa cisto da popune satnicu.

Da, nema ništa gluplje od obrazovnog programa... Trebali bi prikazivati reality show cijelo vrijeme...
[Vrh]
bmwcabrio

PostPostano: 21.8.2016. ned. 10:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

čista otimačina i razbacivanje,
privatni vozni park zaposlenika .....sve sami VW SUV-ovi,
baš me zanima kako se zove radno mjesto gdje se tako zarađuje trlja oci
peticiju treba podržati a banditi neka počnu raditi i zarađivati svojim radom.
[Vrh]
energyman

PostPostano: 21.8.2016. ned. 12:54    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako vam je bas stvarno stalo do neplacanja pristojbe, tu imate kratko opisano kako odjaviti prijamnik http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=835752

Sve ove peticije si mozete okaciti macku o rep, i sami znate da se sa time nista nebude postiglo, a za tih 7 kuna koliko kosta pismo sa povratnicom si napravite reda i vise ne placate nista.
[Vrh]
AKG
Gost

PostPostano: 21.8.2016. ned. 18:21    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kakve veze ima peticija protiv HRT pristojbe s obnovljivim izvorima energije?!?
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.