<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Dilema ???
Idite na Prethodna  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Pero

PostPostano: 5.8.2016. pet. 07:09    Naslov: Citirajte i odgovorite

max je napisao/la:
Furaju se na članak 120. EES
Citat:
(2) Najmanja priključna snaga prema kriterijima iz stavka 1. ovoga članka određena je nazivnom strujom ograničavala strujnog opterećenja od 20 A kod jednofaznog priključenja, odnosno od 3x16 A kod trofaznog priključenja.

Što nema nikakave veze za nove priključke i fakat možeš zatražiti limitator od 5A.
Citat:
TEHNIČKI UVJETI ZA OGRANIČAVALA STRUJNOG OPTEREĆENJA
Članak 1.
Na obračunskim mjernim mjestima u izravnom spoju, umjesto mjerila snage smiju se upotrebljavati i ograničavala (limitatori) strujnog opterećenja (članak 16. Općih uvjeta isporuke električne energije), koji imaju atest ovlaštene nezavisne organizacije za ispitivanja i kontrolu kvalitete proizvoda prema karakteristikama koje slijede.
Članak 2.
Prema nazivnoj struji, izvedbe ograničavala strujnog opterećenja mogu biti u granicama od 5 A do 60 A (5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 i 60).

Druga je stvar što su oni država za sebe Wink

Pogledaj sada još jednom članak 1 i 2.
Misliš li da HEP svojom samovoljom krši ove tzv. tehničke uvjete???

Toliko o pravnoj državi... Mad
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
creatin

PostPostano: 5.8.2016. pet. 08:16    Naslov: Citirajte i odgovorite

Barba je napisao/la:
Cose je napisao/la:
Barba je napisao/la:
Htio sam je uvest samo da bi imao neku sigurnost u slučaju da se nešto dogodi.Problem mogu bit samo gromovi jer vjtrenjača je na 26 metara visine a onaj glupi Murphy je uvijek spreman. Very Happy

Ako tako gledas, uzmi onaj najmanji prikljucak od 2kW - to bi trebalo biti znatno jeftinije.

Meni je rečeno,u Hep-u, da je minimum 5.7kw. Kažu : Možete platit u dva puta al mi čemo vas spojit ,u roku mjesec dana od dana ,kad uplatite drugu ratu. Onda sam im rekao da mi možda uopče neče trebat. Very Happy

Mjesec dana poslije placanja????

Evo konkretan slucaj za podizanje snage, negdje u 3. mjesecu smo podnijeli zahtjev, tek u 8. iste godine su poslali rjesenje i uplatnicu, a dosli su spojiti u 4. mjesecu slijedece godine. I jos tvrde kako je to brzo Smile ovo je bio HEP Zadar Smile ali kad vidis kojom se brzinom krecu jasno je zasto im je 6 mjeseci brzo Smile i jos njih 5-ero dolazi, prvo 2 lika u sluzbenom Puntu, iza njih nakon 2 sata 3 lika u kombiju da pretvore jednofazni prikljucak u trofazni
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Cose

PostPostano: 5.8.2016. pet. 11:30    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pero je napisao/la:
max je napisao/la:
Furaju se na članak 120. EES
Citat:
(2) Najmanja priključna snaga prema kriterijima iz stavka 1. ovoga članka određena je nazivnom strujom ograničavala strujnog opterećenja od 20 A kod jednofaznog priključenja, odnosno od 3x16 A kod trofaznog priključenja.

Što nema nikakave veze za nove priključke i fakat možeš zatražiti limitator od 5A.
Citat:
TEHNIČKI UVJETI ZA OGRANIČAVALA STRUJNOG OPTEREĆENJA
Članak 1.
Na obračunskim mjernim mjestima u izravnom spoju, umjesto mjerila snage smiju se upotrebljavati i ograničavala (limitatori) strujnog opterećenja (članak 16. Općih uvjeta isporuke električne energije), koji imaju atest ovlaštene nezavisne organizacije za ispitivanja i kontrolu kvalitete proizvoda prema karakteristikama koje slijede.
Članak 2.
Prema nazivnoj struji, izvedbe ograničavala strujnog opterećenja mogu biti u granicama od 5 A do 60 A (5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 i 60).

Druga je stvar što su oni država za sebe Wink

Pogledaj sada još jednom članak 1 i 2.
Misliš li da HEP svojom samovoljom krši ove tzv. tehničke uvjete???

Jedni poznati su za neku razumnu lovu (mislim nekih 2-3k kn, mogu tocno doznati ako treba) na vikendici dobili prikljucak oko 2kW - znam da im ne smije biti u isto vrijeme upaljen elektricni radijator 1.5kW i kolo na sparhetu jer izbaci zastita.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.