|
Električna vozila i obnovljiva energija
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Pero
|
Postano: 5.8.2016. pet. 07:09 Naslov: |
|
|
max je napisao/la: | Furaju se na članak 120. EES Citat: | (2) Najmanja priključna snaga prema kriterijima iz stavka 1. ovoga članka određena je nazivnom strujom ograničavala strujnog opterećenja od 20 A kod jednofaznog priključenja, odnosno od 3x16 A kod trofaznog priključenja. |
Što nema nikakave veze za nove priključke i fakat možeš zatražiti limitator od 5A. Citat: | TEHNIČKI UVJETI ZA OGRANIČAVALA STRUJNOG OPTEREĆENJA
Članak 1.
Na obračunskim mjernim mjestima u izravnom spoju, umjesto mjerila snage smiju se upotrebljavati i ograničavala (limitatori) strujnog opterećenja (članak 16. Općih uvjeta isporuke električne energije), koji imaju atest ovlaštene nezavisne organizacije za ispitivanja i kontrolu kvalitete proizvoda prema karakteristikama koje slijede.
Članak 2.
Prema nazivnoj struji, izvedbe ograničavala strujnog opterećenja mogu biti u granicama od 5 A do 60 A (5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 i 60).
|
Druga je stvar što su oni država za sebe |
Pogledaj sada još jednom članak 1 i 2.
Misliš li da HEP svojom samovoljom krši ove tzv. tehničke uvjete???
Toliko o pravnoj državi... |
|
[Vrh] |
|
|
creatin
|
Postano: 5.8.2016. pet. 08:16 Naslov: |
|
|
Barba je napisao/la: | Cose je napisao/la: | Barba je napisao/la: | Htio sam je uvest samo da bi imao neku sigurnost u slučaju da se nešto dogodi.Problem mogu bit samo gromovi jer vjtrenjača je na 26 metara visine a onaj glupi Murphy je uvijek spreman. |
Ako tako gledas, uzmi onaj najmanji prikljucak od 2kW - to bi trebalo biti znatno jeftinije. |
Meni je rečeno,u Hep-u, da je minimum 5.7kw. Kažu : Možete platit u dva puta al mi čemo vas spojit ,u roku mjesec dana od dana ,kad uplatite drugu ratu. Onda sam im rekao da mi možda uopče neče trebat. |
Mjesec dana poslije placanja????
Evo konkretan slucaj za podizanje snage, negdje u 3. mjesecu smo podnijeli zahtjev, tek u 8. iste godine su poslali rjesenje i uplatnicu, a dosli su spojiti u 4. mjesecu slijedece godine. I jos tvrde kako je to brzo ovo je bio HEP Zadar ali kad vidis kojom se brzinom krecu jasno je zasto im je 6 mjeseci brzo i jos njih 5-ero dolazi, prvo 2 lika u sluzbenom Puntu, iza njih nakon 2 sata 3 lika u kombiju da pretvore jednofazni prikljucak u trofazni |
|
[Vrh] |
|
|
Cose
|
Postano: 5.8.2016. pet. 11:30 Naslov: |
|
|
Pero je napisao/la: | max je napisao/la: | Furaju se na članak 120. EES Citat: | (2) Najmanja priključna snaga prema kriterijima iz stavka 1. ovoga članka određena je nazivnom strujom ograničavala strujnog opterećenja od 20 A kod jednofaznog priključenja, odnosno od 3x16 A kod trofaznog priključenja. |
Što nema nikakave veze za nove priključke i fakat možeš zatražiti limitator od 5A. Citat: | TEHNIČKI UVJETI ZA OGRANIČAVALA STRUJNOG OPTEREĆENJA
Članak 1.
Na obračunskim mjernim mjestima u izravnom spoju, umjesto mjerila snage smiju se upotrebljavati i ograničavala (limitatori) strujnog opterećenja (članak 16. Općih uvjeta isporuke električne energije), koji imaju atest ovlaštene nezavisne organizacije za ispitivanja i kontrolu kvalitete proizvoda prema karakteristikama koje slijede.
Članak 2.
Prema nazivnoj struji, izvedbe ograničavala strujnog opterećenja mogu biti u granicama od 5 A do 60 A (5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50 i 60).
|
Druga je stvar što su oni država za sebe |
Pogledaj sada još jednom članak 1 i 2.
Misliš li da HEP svojom samovoljom krši ove tzv. tehničke uvjete??? |
Jedni poznati su za neku razumnu lovu (mislim nekih 2-3k kn, mogu tocno doznati ako treba) na vikendici dobili prikljucak oko 2kW - znam da im ne smije biti u isto vrijeme upaljen elektricni radijator 1.5kW i kolo na sparhetu jer izbaci zastita. |
|
[Vrh] |
|
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|