http://www.e-auto.guru/vijesti/icaro-greengo-mobility/
Sve je u obliku natuknica jer sam tako snimao na diktafon. Sve izreceno odnosi se na prvu (proslogodisnju) generaciju vozila - nova verzija je na EU homologiranju i na njoj su navodno rijeseni svi (ili barem vecina) problema:
- prilikom kretanja ronda ko tramvaj (diferencijal je uzasno glasan) - kasnije se to stisa, ali jos uvijek jako glasno
- jako lijepo ubrzava od nule do nekih 50km/h
- na instrumentima osim stanja baterija (%SOC) ima i predvidjeni doseg u kilometrima
- maksimalna brzina po njegovom satu 62-63km/h sto je po GPS-u stvarnih 54-55km/h - jako daleko od deklariranih 65-70km/h, sto bi bilo skroz upotrebljivo za grad u sirem smislu a ovako si siroce na brzim cestama. S obzirom da je unutra Kelly kontroler (ili kineska kopija), dogovorio sam s ekipom da cu se probati spojiti da vidimo je li max brzina uprogramirana (pa da maknem blokadu) ili motor ne moze vise na 72V (BLCD 6kW / 3500rpm @ 72V).
- grijanje je dobro i lose - dobro u smislu da ima dovoljnu snagu za tako malo vozilo (PTC grijac snage oko 1kW), brzo pocne grijati i puse dovoljno toplo, a lose zato sto puse samo pod sajbu pa nakon 2min gore [za glavu] bude vruce, a noge se smrzavaju. Ovo je testirano sa vanjskom temperaturom od 8-9C, na pravoj zimi je vjerojatno jos i gore.
- grijanje nema temperaturnu regulaciju vec se regulira samo ventilator tj. protok zraka, a ventilator je na 1 preslab a na 2 prejak i previse glasan
- nema grijaca straznjeg stakla
- obilazim bicikl [ne-elektricni] i malo sam brzi od njega

- Punto je tiha, brza i udobna limuzina sa postenim grijanjem
- luksuzna oprema: elektricni podizaci, navigacija, radio s USB-om, parking senzori, solidni instrumenti (stanje baterija, doseg, napon baterija, trenutna struja, Vmin i Vmax pojedinih celija u paketu), elektricni retrovizori
- radio ima uzasno los prijem FM stanica
- prilicno tvrd i drndav ovjes za nase ceste
Sve u svemu, obecavajuci koncept sa solidno postavljenim temljima - samo da rijese djecje bolesti. Nova verzija - osim dodatnog ABS i klime - navodno ima jaci motor (8kW vs 6kW), vecu maksimalnu brzinu i rijesene probleme sa grijanjem.
Jedva cekam...