<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Tesla Model S u HR
Idite na Prethodna  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Sljedeća
 
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Električni automobili
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
creatin



Pridružen/a: 18. 08. 2009.
Postovi: 2420
Lokacija: ZG

PostPostano: 1.7.2014. uto. 21:34    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pitanjce, koji je glavni razlog zasto bi uopce i uzimao elektricni auto?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
BB



Pridružen/a: 26. 03. 2008.
Postovi: 2043
Lokacija: BL

PostPostano: 1.7.2014. uto. 21:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://bigportal.ba/zasto-je-kupac-u-kini-razbio-vjetrobran-na-svom-tesli-s/

evo i drugačijih iskustava...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bmwcabrio



Pridružen/a: 05. 01. 2012.
Postovi: 2388
Lokacija: zagreb

PostPostano: 1.7.2014. uto. 21:52    Naslov: Citirajte i odgovorite

creatin je napisao/la:
Pitanjce, koji je glavni razlog zasto bi uopce i uzimao elektricni auto?

posudi ili iznajmi negdje tvornički uradak na probu,vozi se dan dva pa usporedi Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bmwcabrio



Pridružen/a: 05. 01. 2012.
Postovi: 2388
Lokacija: zagreb

PostPostano: 1.7.2014. uto. 21:55    Naslov: Citirajte i odgovorite

BB je napisao/la:
http://bigportal.ba/zasto-je-kupac-u-kini-razbio-vjetrobran-na-svom-tesli-s/

evo i drugačijih iskustava...

bahata budala puna love koju je na ovaj ili onaj način stekao od rada onih koji rade cijeli dan za šaku riže pa kako je zaradio tako i rasipa.
da je zaradio svojim a ne tuđim radom nebi mu to palo na pamet.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bmwcabrio



Pridružen/a: 05. 01. 2012.
Postovi: 2388
Lokacija: zagreb

PostPostano: 1.7.2014. uto. 22:03    Naslov: Citirajte i odgovorite

fire je napisao/la:
eltico je napisao/la:
Kao što Zega kaže svatko kome treba ili voli BMW 5 na dalje ili Mercedes i sl. a namjerava potrošiti 40000€ na gore slobodno može razmišljati o kupovini Tesle. Cijenu Tesle od oka gledam kao ekvivalent 50000€ nekog normalnog auta kroz 5 godina korištenja.
Inače, uvjek je najvažnije pogoditi auto u skladu sa potrebama. Onda je čovjek sigurno zadovoljan.


A da ga napunis ti treba vjecnost.

ja bi radije sjedio na kavi dok mi se auto puni za par kovanica nego radio dvije smjene u šugavoj firmi za tank benzina i litru castrola Cool
u oba slučaja potrebno je uložiti svoje vrijeme, samo je pitanje kako,radom na poslu ili izležavanjem dok se puni'Very Happy'
olako se zaboravlja način na koji se dolazi do love kojom se plaća taj brzo natočeni tank benzina Shocked
a litrica je skočila na preko 11kn.....


Zadnja promjena: bmwcabrio; 1.7.2014. uto. 22:29; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
miko



Pridružen/a: 01. 01. 2012.
Postovi: 1039
Lokacija: Slavonski Brod

PostPostano: 1.7.2014. uto. 22:28    Naslov: Citirajte i odgovorite

bmwcabrio je napisao/la:

ja bi radije sjedio na kavi dok mi se auto puni za par kovanica nego radio dvije smjene u šugavoj firmi za tank benzina i litru castrola Cool
u oba slučaja potrebno je uložiti svoje vrijeme, samo je pitanje kako,radom na poslu ili izležavanjem dok se puni'Very Happy'
Shocked


U potpunosti se slažem!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
creatin



Pridružen/a: 18. 08. 2009.
Postovi: 2420
Lokacija: ZG

PostPostano: 1.7.2014. uto. 22:47    Naslov: Citirajte i odgovorite

bmwcabrio je napisao/la:
creatin je napisao/la:
Pitanjce, koji je glavni razlog zasto bi uopce i uzimao elektricni auto?

posudi ili iznajmi negdje tvornički uradak na probu,vozi se dan dva pa usporedi Smile


Cisto pitam jel razlog ekologija, usteda,nesto drugo?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
lisicakm



Pridružen/a: 16. 02. 2013.
Postovi: 1603
Lokacija: Varaždin

PostPostano: 1.7.2014. uto. 22:48    Naslov: Citirajte i odgovorite

miko je napisao/la:
bmwcabrio je napisao/la:

ja bi radije sjedio na kavi dok mi se auto puni za par kovanica nego radio dvije smjene u šugavoj firmi za tank benzina i litru castrola Cool
u oba slučaja potrebno je uložiti svoje vrijeme, samo je pitanje kako,radom na poslu ili izležavanjem dok se puni'Very Happy'
Shocked


U potpunosti se slažem!!!

respekt

Pazi da ne dobiš otkaz

Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bmwcabrio



Pridružen/a: 05. 01. 2012.
Postovi: 2388
Lokacija: zagreb

PostPostano: 1.7.2014. uto. 22:53    Naslov: Citirajte i odgovorite

creatin je napisao/la:
bmwcabrio je napisao/la:
creatin je napisao/la:
Pitanjce, koji je glavni razlog zasto bi uopce i uzimao elektricni auto?

posudi ili iznajmi negdje tvornički uradak na probu,vozi se dan dva pa usporedi Smile


Cisto pitam jel razlog ekologija, usteda,nesto drugo?

razlog je sve, ali to moraš voziti par dana a ne slušati priče razne.
i naravno probaj tvornički uradak a ne prerađenog 25 godišnjaka Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
bmwcabrio



Pridružen/a: 05. 01. 2012.
Postovi: 2388
Lokacija: zagreb

PostPostano: 1.7.2014. uto. 22:58    Naslov: Citirajte i odgovorite

lisicakm je napisao/la:
miko je napisao/la:
bmwcabrio je napisao/la:

ja bi radije sjedio na kavi dok mi se auto puni za par kovanica nego radio dvije smjene u šugavoj firmi za tank benzina i litru castrola Cool
u oba slučaja potrebno je uložiti svoje vrijeme, samo je pitanje kako,radom na poslu ili izležavanjem dok se puni'Very Happy'
Shocked


U potpunosti se slažem!!!

respekt

Pazi da ne dobiš otkaz

Wink

bez brige,oni ne čitaju ovakve forume ,njihovi auti imaju po dva auspuha sa svake strane Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
lisicakm



Pridružen/a: 16. 02. 2013.
Postovi: 1603
Lokacija: Varaždin

PostPostano: 1.7.2014. uto. 23:08    Naslov: Citirajte i odgovorite

bmwcabrio je napisao/la:
lisicakm je napisao/la:
miko je napisao/la:
bmwcabrio je napisao/la:

ja bi radije sjedio na kavi dok mi se auto puni za par kovanica nego radio dvije smjene u šugavoj firmi za tank benzina i litru castrola Cool
u oba slučaja potrebno je uložiti svoje vrijeme, samo je pitanje kako,radom na poslu ili izležavanjem dok se puni'Very Happy'
Shocked


U potpunosti se slažem!!!

respekt

Pazi da ne dobiš otkaz

Wink

bez brige,oni ne čitaju ovakve forume ,njihovi auti imaju po dva auspuha sa svake strane Very Happy


Sve jasno Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
BB



Pridružen/a: 26. 03. 2008.
Postovi: 2043
Lokacija: BL

PostPostano: 2.7.2014. sri. 07:30    Naslov: Citirajte i odgovorite

bmwcabrio je napisao/la:
BB je napisao/la:
http://bigportal.ba/zasto-je-kupac-u-kini-razbio-vjetrobran-na-svom-tesli-s/

evo i drugačijih iskustava...

bahata budala puna love koju je na ovaj ili onaj način stekao od rada onih koji rade cijeli dan za šaku riže pa kako je zaradio tako i rasipa.
da je zaradio svojim a ne tuđim radom nebi mu to palo na pamet.


Mislim da je i ovaj (davalac šake riže) žrtvovao šajbu zarad publiciteta. Nije to tako skupo. Čovjek želi biti prvi, pa kad ne može biti prvi Tesla onda može biti prva razbijena šajba na Tesli (i to je uradio u salonu da je mogu na brzinu popraviti).
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
zega



Pridružen/a: 01. 08. 2005.
Postovi: 4780
Lokacija: USA

PostPostano: 2.7.2014. sri. 22:33    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da ista fora je bila sa onim malim kaj je razbio ipad ispred dućana čim ga je kupio, cijeli svijet je napravio reportažu o tome i skoro svi se toga sjećaju! Ultra jeftini publicitet, nema te love koja mu to može omogućiti, a koštalo ga samo 500 baksa..
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
BuBi_zgb



Pridružen/a: 25. 01. 2011.
Postovi: 604
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 5.7.2014. sub. 10:26    Naslov: Citirajte i odgovorite

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
fire



Pridružen/a: 16. 02. 2009.
Postovi: 803

PostPostano: 7.7.2014. pon. 21:08    Naslov: Citirajte i odgovorite

Caca je napisao/la:
fire je napisao/la:
eltico je napisao/la:
Kao što Zega kaže svatko kome treba ili voli BMW 5 na dalje ili Mercedes i sl. a namjerava potrošiti 40000€ na gore slobodno može razmišljati o kupovini Tesle. Cijenu Tesle od oka gledam kao ekvivalent 50000€ nekog normalnog auta kroz 5 godina korištenja.
Inače, uvjek je najvažnije pogoditi auto u skladu sa potrebama. Onda je čovjek sigurno zadovoljan.


Tesla s ovim preformansama moze zamjeniti samo gradski auto.
Nemozes s njime niti s jendim tankom doci iz zagreba do osjeka ako se normalno vozis za takvu klasu auta(neces kupiti 400+HP da se vozis 100km/h). A da ga napunis ti treba vjecnost.


Ne bih se baš složio s tvrdnjom. Za tih 280km neke normalne vožnje 130-140km/h je 85kWh sasvim dovoljno. Punjenje na superchargerima od pol sata pa nek je i sat meni osobno ne bi predstavljao problem kod duzih putovanja, preko 500km jer toliko izgubim na pumpi na kavi. Nekima je to vječnost zato jer u auto naliješ pun tank za 2-3min. Ulavnom ja osobno vjerujem da će EVa biti sve više na cestama jer su toliko superiorniji od automobila vulgaris, ti reci što god hoćeš. Znam da si zaljubljenik u automobile ali dolazi polako vrijeme EVa i ljudi polako kuže neke stvari. Pogledaj recimo BMW i3, oni ih ne mogu naštancati koliko imaju kupaca a kroz godinu-dvije tu će biti još i VW i još mnogi drugi. Tesla je napravio ogroman korak i popularizirao EV, nešto što se trebalo dogoditi puno ranije sa GM i EV1 pa znamo svi kako se završilo ali "lavina" je ponovo pokrenuta i više neće biti kočenja razvoja i ulaganja u ponajprije baterije koje su danas vjerujem mogle biti duplo većeg kapaciteta pa bi se lijepo vozio 800+km... Ja ne gledam EV kao nešto što je super čisto za okoliš ovo ono kao što to većina medija prezentira, mogu reć da ipak manje onečišćuje okoliš ali gledam ga kao automobil koji je puno zahvalniji, puno lakši za vožnju, veći je gušt vozit se u automobilu koji ima kamionski moment raspoloživ odmah i pri bilo kojoj brzini, ne urla kao V8 na tisućama okretaja i još hrpu drugih stvari. Moj sljedeći će biti definitivno na struju, bio on Leaf, Golf ili nešto treće Very Happy


Ali nemas brze punionice u blizini. Posto ih je jako malo u svijetu, jako mali broj ljudi ima brze punionice u blizini.
A puniti 80kWh struje s 16A na 230V je jako dugotrajan proces.

Isto kao auti na zemnin plin(ne lpg), jeftinije oko 5 puta od benzina, ali u hr samo jedna punionica koja dugo puni, domet mali. Isto postoji za kupiti uredaje da se moze doma puniti, ali onda puni po 10h. Nema punionica, pa se to nikako neisplati koristiti.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Električni automobili
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Sljedeća
Stranica 2 / 12.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
HR (Cro) by Ančica Sečan
home