<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Recenzije
Idite na 1, 2  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Preporučujem
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Daddy_o7

PostPostano: 3.6.2014. uto. 10:05    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolege, imam jedan prijedlog za forum ili čak novu rubriku a bilo bi u stilu tužibaba i hvalibaba. Dakle tamo bi se iz prve ruke mogli pisati postovi o kvalitetnim proizvodima koji se preporučuju i o onim koje treba izbjegavati. Naime mnogo puta sam u raspravama naletio da je netko hvalio dobre baterije, invertere ili kontrolere i sl. no potrošio sam dosta vremena da nađem te podatke a ovako bi svi bili na jednom mjestu.
Što kažete?

Predlažem nekakvu podgrupu tipa "Dobri proizvodi" i tamo sticky postove po grupama kao npr. paneli, baterije, i sl. također i obrnuto...recimo "Slabi proizvodi" Wink

eto... Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
riba

PostPostano: 3.6.2014. uto. 10:48    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobar prijedlog palac
[Vrh]
schumacher

PostPostano: 3.6.2014. uto. 22:04    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za ono što nekoga oduševi,netko drugi bi tužio kad bi mu to poklonio..
[Vrh]
Daddy_o7

PostPostano: 3.6.2014. uto. 23:00    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da već i sada možemo pročitati nečije mišljenje i procijeniti kvalitetu na temelju nečijeg iskustva bez da idemo na slijepo kupovati proizvod pa ne vidim problem da ti podaci jednostavno budu malo pregledniji i na jednom mjestu.
A donošenje konačne odluke o kupovini uvijek će biti odgovornost onoga koji kupuje a ne onoga koji priča o svom dojmu proizvoda.
Wink
[Vrh]
BB

PostPostano: 4.6.2014. sri. 07:24    Naslov: Citirajte i odgovorite

Daddy_o7 je napisao/la:
Mislim da već i sada možemo pročitati nečije mišljenje i procijeniti kvalitetu na temelju nečijeg iskustva bez da idemo na slijepo kupovati proizvod pa ne vidim problem da ti podaci jednostavno budu malo pregledniji i na jednom mjestu.
A donošenje konačne odluke o kupovini uvijek će biti odgovornost onoga koji kupuje a ne onoga koji priča o svom dojmu proizvoda.
Wink

a možda da se naprave neki kao smajlići (nešto kao rate-ocjene zvjezdize) koji bi mogli da se zbirno da se izvuku na pretraživač (interesuju me ocijenjeni sa 4 zvjezdice i tako ih tražim. Npr..)
[Vrh]
Master of disaster

PostPostano: 4.6.2014. sri. 07:57    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na nekim forumima namjeste anketu (u naslovu teme) a kao odgovor se napiše obrazloženje za dati glas.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 13.6.2014. pet. 15:04    Naslov: Citirajte i odgovorite

Daddy_o7 je napisao/la:
Kolege, imam jedan prijedlog za forum ili čak novu rubriku a bilo bi u stilu tužibaba i hvalibaba. Dakle tamo bi se iz prve ruke mogli pisati postovi o kvalitetnim proizvodima koji se preporučuju i o onim koje treba izbjegavati. Naime mnogo puta sam u raspravama naletio da je netko hvalio dobre baterije, invertere ili kontrolere i sl. no potrošio sam dosta vremena da nađem te podatke a ovako bi svi bili na jednom mjestu.
Što kažete?

Predlažem nekakvu podgrupu tipa "Dobri proizvodi" i tamo sticky postove po grupama kao npr. paneli, baterije, i sl. također i obrnuto...recimo "Slabi proizvodi" Wink

eto... Very Happy

Preporuka? Možemo probati palac
U zadnje vrijeme nisam često na forumu jer jednostavno ne stižem
U nedjelju ću složiti nešto...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rodney

PostPostano: 13.6.2014. pet. 17:05    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nešto slično se više puta pokušavalo na pcekspertu i nije slavno prošlo. Ja sam
za to da se radi review o proizvodu, ako ga imaš, i imaš volje, napišeš kratki
review, pa ljudi vide i odluče. A ovo dobri - loši proizvodi, to mi se čini previše
ovisi o kontekstu, željama, potrebama, platežnoj moći, situaciji u državi/kući/krevetu itd...
[Vrh]
el_žižak

PostPostano: 13.6.2014. pet. 17:35    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se sa kolegom Rodney. Review je daleko bolji. Da svarko recimo, ako ima vremena ispuni review recimo, kroz šablonu.

-Ocjena proizvoda od 1-5
-očekivanja (zašto ste nabavili proizvod, čemu će služiti i koji posao obavljati)
-dojam o proizvodu na prvu loptu (Kad ste ga otvorili i primili u ruke)
-Glas za (iz očekivanja)
-Glas protiv (iz očekivanja)
-Ocijena cijene
-ukupni dojam

Eto 7 stavki, na svaku napisete 1-3 rečenice i imate dobar review proizvoda.

Imam i ja jedan koristan prijedlog. Sjetio me Rodney sa ovim "PcExpert forum"

Ne znam koliko je ostalim forumašima to bitno, ali nije ni bitno šta je njima bitno, ovo gledam isključivo sa gledišta potrošača i recimo vlasnika ovog foruma(ozbiljnost i profesionalnost), a posredno tu dolazi i sigurnost ostalih korisnika foruma.
Radi se o tržnici, tj. oglasima ponude i potražnje. Meni je neprihvatljivo da se pišu nakaradni oglasi i da se razumijemo, ljudi se znaju registrirat samo zbog oglasa i tu nastaju problemi na svim mogucim poljima.

Dajte da napravimo šablonu i pravila po kojoj će se vršiti prodaja(ponuda), kupnja(potražnja) i razmjena dobara. I zalijepit pravila ponašanja u toj tržnici, kao što su pravila ponašanja na forumu.

Ja pišem mnogo, to je istina, al sta nekome znaci kad napise "prodajem motor" ili "prodajem panele" ili "prodajem akumulatore", nitko ništa ne zna a kad te netko za valja tko je kriv, kao pa jbg , što nisi gledao. ne može tako. Treba postojati odgovornost onoga koji oglas stavlja kao i informiranost onoga koji robu preuzima tj. kupuje, a ta informiranost mora dolaziti isključivo od strane onoga koji nudi tj. prodaje tako da poslije nema nismo znali.

Nadalje, preporuke. Da preporuke, tj. review nakon što ste obavili kupnju morali biste i ocijeniti, također po nekoj špranci, nevezano dal je preporuka pozitivna ili negativna.

Pogledajte samo teme u ponudi i potražnji, pa sve od reda spam, i pritom ne mislim na domaće ustaljene korisnike foruma, već na ekspres registracije radi ponude i onda nakarade od oglasa. Ova gore pravila i šablone treba uvesti bez obzira.

Ako ste za, rado ću pomoći, mislim da će ovo Rodney dobro shvatiti jer, on je spomenuo PcExpert, pa mislim da bi trebao znati na šta mislim(ako je stari korisnik) tog foruma.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ogi
Site Admin

PostPostano: 13.6.2014. pet. 19:50    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel dobro ovako??

http://e-vozila.com/forum/index.php?c=5
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
el_žižak

PostPostano: 13.6.2014. pet. 21:12    Naslov: Citirajte i odgovorite

Šablonski unificirati i izdati pravila (pravila kojih će se svi držati, pri recenzijama/review i trgovini/oglasu). Do tada biti će puno spama i u konačnici nepregledno.
palac
[Vrh]
Daddy_o7

PostPostano: 13.6.2014. pet. 22:34    Naslov: Citirajte i odgovorite

Može... predlažem da netko tko ima više iskustva napiše recimo jedan probni post sa naslovom "Solarni paneli" i napiše ukratko svoje iskustvo sa dotičnim proizvođačem ili više njih a ostali neka u istu temu samo dodaju postove sa svojim opservacijama. Treba probati pa ćemo vidjeti kako će to ispasti... Mislim da bi Davor imao što napisati... Very Happy
Evo ja mogu reći nešto o N48 iz pozicije brdskih uvjeta vožnje... Cool

E da, da dodam još jedno razmišljanje...možda bi bilo dobro da već na početku bude neki red u postovima pa kad otvorimo grupu recenzije da su postovi poslagani prema recimo redoslijedu samog foruma...kasnije se lako ubaci još neka tema ako nije izlistana no bitno je da nema previše gužve u podgrupi recenzije

Motori za bicikle
Motori za aute
Motori razno
Kontroleri za bicikle
Kontroleri za aute
Kontroleri razno
Baterije za bicikle
Baterije za aute
Baterije razno
Pretvarači AC/DC
Pretvarači DC/AC
Pretvarači DC/DC
Led rasvjeta
Elektronski sklopovi razno
Solarni moduli Mono
Solarni moduli Poly
Solarni moduli Asi
Solarni punjači MPPT
Solarni punjači PWM
Solarne baterije
Solarni kolektori
Vjetrenjače
Hidroelektrane
Toplinske pumpe
Grijanje - prema energentima
[Vrh]
rodney

PostPostano: 14.6.2014. sub. 10:03    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se sa "uređivanjem" tržnice, ali shvaćam da to može biti i zalogaj.
Ja sam član na PCE već punih 6 godina, smatram se "uvaženim" korisnikom
tamošnje tržnice, a pod tim mislim da nikad nisam nikog prevario, bio prevaren,
ili uopće imao nekih rasprava u vezi mojih "trgovina", a imam preko
20-30 kupoprodaja tamo. Što je tamo problem, puno puno veći broj korisnika,
postova, etc.. Kod nas kad netko bubne neki proljev u oglasu, odmah će doć
5-6 dušebrižnika da pojasne prodavaču i potencijalnom kupcu što je napisano.
Tamo je to stvaralo toliki nered da više nema postanja u tržnici, možeš
odgovarat samo na teme u "procjenama". Na e-vozilima ima 20ak oglasa u
zadnjih mjesec dana, na PCE 20 u "prodaji" samo jučer. Poznavajući ekipu
tamo, znači da su modovi još 5-10 izbrisali. Mislim da ovdje još nema potrebe
za radikalnim promjenama kao tamo (npr novi članovi ne vide tržnicu), ali
ima smisla i potrebe uvesti neka minimalna pravila za izdavanje oglasa,
tipa tko i što prodaje, pošto, gdje se stvar nalazi, jel bi slao poštom,
točan opis robe (stanje, oštećenja, garancija, specifikacije etc..).

Isto tako, tamo imamo dvije jako korisne teme, "pošteni i dobri trgovci" te
"prljavi, zli i neodgovorni trgovci" u koje pišete svoja iskustva trgovine sa
određenim članom foruma. Dobri toliko i nisu bitni, ali ovi prljavci jesu,
tu pišete sve žalopojke na neku trgovinu, pa se vjeća da li je prekršaj za ban,
opomenu, ili samo upozorenje ostalima da je netko neodgovoran. Ja u dobre
ne zavirujem, ali u prljavce uvjek provjerim. Ako je netko imao mrlju od
njega sigurno ništa ne kupujem, a šaljem samo uz plaćanje unaprijed.
Ako je voljan preuzet rizik na sebe, je*e me se šta je lopina, nedam da me
sjaše. Stavim na kraj posta copy/paste pravila od tamo da vidite. To se sve
zakompliciralo unazad koju godinu kako je forum podosta narastao, i nakotilo
se prevaranata. Unatoč svemu tome, ta tržnica je 1000 godina ispred svih
oglasnika, njuškala itd, imao sam isključivo dobra iskustva, samo treba malo
opreza, uključit mozak, i ne vjerovat korisnicima sa točno 25 postova koliko
treba kao min uvjet za tržnicu. Imam primjera gdje su mi nepoznati ljudi
poklanjali stvari koje sam potraživao da kupim (i na ovom forumu isto respekt),
imamo podforum "PCEkspert donators" di su ljudi puno puta pokazali volju
za pomoć drugima...

Citat:
Pravila tržnice (pcekspert)

Citat:

Pristup podforumu "Tržnica" se dobiva nakon 3 mjeseca staža na forumu i 50 postova. Nakon ispunjenih uvjeta, pošaljite mail s molbom za pristup na moderatori@moderators.pcekspert.com

PC Ekspert ne odgovara ni na koji način za ponudu i sadržaj oglasa objavljenih na forumu!

Nakon što korisnik napravi oglas u podforumu prodaja, on se automatski zaključava nakon 4 posta (bump) i nitko osim autora oglasa ne može ostavljati postove u oglasu.
Nakon automatskog zaključavanja oglasa mora proći minimalno 7 dana prije otvaranja novog.
Stvari na prodaju se oglašavaju i nadopunjuju unutar jednog threada, nikako ne otvarati vise threadova za vise predmeta.
Oglasi bez pravilnog naslova, cijene i informacije o garanciji brišu se bez upozorenja (vrijedi za sve podforume - Prodaja, Aukcije, Procjene, Razmjena).
Zabranjeno je brisanje sadržaja prvog posta - brisanje orginalne ponude (garancija, cijena, bundle, kontakt)

Postoje četiri podforuma i oglas je potrebno smjestiti u odgovarajući podforum.
"Prodaja"
"Kupovina"
"Razmjena"
"Procjene, aukcije i ostalo"
Naslov teme mora biti u obliku P: monitor samsung t220 ili K: procesor S 775, nikako P: CPU ili samo Prodajem
Prodavač mora napisati okvirnu cijenu onoga što prodaje, osim ako se ne radi o procjeni gdje se traži mišljenje ostalih sudionika foruma, što je potrebno naglasiti u nalsovu teme.
Dužnost je prodavača da napiše informacije o garanciji, starosti, stanju, eventualnim oštečenjima i sl., kako na podforumu Prodaja, tako i na svim ostalima (Aukcije, Procjene, Razmjena).
Strogo je zabranjena ponuda i potražnja ilegalnih i protuzakonitih stvari i sadržaja, sukladno sa pravilima PC Ekspert Foruma.
Kod Ponude/Potražnje proizvoda koji ne spadaju u kategoriju računala ili računalnih dijelova, potrebno je dodati prefix "OT:" (npr.: OT: Mobilni aparat marka XX model X) i temu smjestiti u odgovarajući podforum. Ne zaboravite – postoje i razni oglasnici/opći forumi na kojima sve možete pokušati prodati/kupiti. Ovo je PC Ekspert Forum.
Dozvoljena je prodaja samo jednog mobitela po članu istovremeno, oglasi za prodaju više komada će biti obrisani.
Prodavač/Kupac mora naglasiti kakav način komunikacije želi, bilo da je riječ o e-mailu, telefonu ili putem PM-a.
Također, potrebno je naglasiti dali je Kupac/Prodavač voljan slati određeni komad hadrware-a/software-a poštom ili na neki drugi način.
Sukladno sa pravilima Foruma, Prodavač/Kupac mora voditi brigu o svojoj temi, na način da o kršenjima pravila obavještava moderatora podforuma.
Potrebno je napisati ako je proizvod već kupljen/prodan ili da se povlači.

Aukcije
potrebno je zadati početnu cijenu, minimalni korak (npr. 10kn) i završetak aukcije (max 7 dana)
poželjno je navesti i tzv. "buy price" - cijenu za koju se komponenta može kupititi i prije završetka aukcije
sve ponude MORAJU biti vidljive na temi, ne preko PM-a
najviši ponuđač MORA kupiti proizvod, jer se inače smatra nekorektnim odnosno nepoštenim trgovcem - isto vrijedi i za prodavače
ako se upustite u aukciju, time ste i svjesni da se proizvod moze prodati i za početnu cijenu + minimalni korak
[Vrh]
el_žižak

PostPostano: 14.6.2014. sub. 12:39    Naslov: Citirajte i odgovorite

Rodney, ok, razumijemo se. Slažem se sa tobom i sve si napisao na mjestu.

Daleko od toga da je Tržnica na PcExpertu ispred svih oglasa, ali ja velim da se ovdje uvede bar 10% reda od PcExperta. Ljudi se znaju registrirati samo da nešto prodaju, i znaju krknuti cijenu recimo za Rade Končara motor cijenu da padneš na dupe, a zašto, pa zato jer im je dozvoljeno da divljaju. Hajde ti bubni na PcExpertu cijenu kako tebi paše... ne može, moraš prikazat reference trenutnih cijena sličnih ili istih proizvoda, transparentnost na PcExpertu je izvan pameti. Također imam samo dobra iskustva sa Tržnice, te mislim da bi minimalna pravila trebala biti i ovdije. Jer još jedno njuškalo, kome to treba?

Recimo, šta nekog briga, koliko si je netko platio nešto u neko vrijeme u prošlosti kad je taj proizvod danas jefiniji... nebitno je koliko si ga platio, ono što je bitno jest, za koliko se sada trenutno može taj isti ili proizvod slične kvalitete kupiti u trgovinama i na osnovu takve reference se korigira cijena rabljenog proizvoda s obzirom na dotrjalost-očuvanost i ima li ili nema garanciju, dali osobnu ili garanciju iz trgovine.

To je primjer, ali više me smeta divlji oglasi nego ovo sa cijenema iako jedno bez drugog ne ide zapravo.

I na PcEx je bilo problema, zbog prevaranata. Sve dok se dogodi veliko sra*** mislit ce se da nam to ne treba itd. Svakako da treba, ne zalim da se nekoga zavlaja ili prevari jednako kao sto ne zelim da se prevari mene. To što ja ili netko nikad nikoga nije zavaljao niti to pomišlja ne štiti nas od zlitvora i prevaranata.
[Vrh]
rodney

PostPostano: 15.6.2014. ned. 10:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što se cjene tiče, po meni to je do prodavača. Jednostavno nitko te ne tjera da
kupiš ako ti cjena ne odgovara. To je između ostalog, jedan od razloga zašto
se na PCE više ne može postat u tuđe oglase.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Preporučujem
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.