Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
sivi
Pridružen/a: 23. 11. 2013. Postovi: 9 Lokacija: Sesvetski Kraljevec
|
Postano: 24.11.2013. ned. 12:53 Naslov: |
|
|
Zex, gledao sam taj projekat i sviđa mi se takvo nešto sam i zamislio.Nemam nekog velikog iskustva sa ovim gotovim motorima,prvi puta mi je bilo prije 2-3 godine kad smo išli u lignje,mislim da je bio 10-11 mj. i znam da smo akumulator potrošili jako brzo.Dalmatinka + nas 4 ukupno 350 - 400 kg.
Gec slažem se i s tobom ta je to skupo.Zato i pitam nekog ko je više u tome da napravim sistem koji bude me zadovoljio i uz to uštedio,uostalom vrijeme pokazuje da prije ili kasnije morali bumo sve tako napravit jer nas Lindri gazi i ubija nemilice |
|
[Vrh] |
|
|
MP
Pridružen/a: 22. 08. 2011. Postovi: 2765 Lokacija: Sesvetski Kraljevec
|
|
[Vrh] |
|
|
MP
|
|
[Vrh] |
|
|
MP
|
|
[Vrh] |
|
|
Gec
Pridružen/a: 27. 12. 2007. Postovi: 1727 Lokacija: Zagreb - zapad
|
Postano: 24.11.2013. ned. 16:13 Naslov: |
|
|
sivi je napisao/la: |
Gec slažem se i s tobom ta je to skupo.Zato i pitam nekog ko je više u tome da napravim sistem koji bude me zadovoljio i uz to uštedio,uostalom vrijeme pokazuje da prije ili kasnije morali bumo sve tako napravit jer nas Lindri gazi i ubija nemilice | Ukoliko želiš brzinu i glisirati zaboravi na struju jer se troškovi penju u nebo, ako te pak zanima nešto laganini za otići u lignje kao Zex onda sve ima itekako smisla. Za cca 2000 kuna se nabavi elektropenta, za 1000 kuna dobri olovni akumulatori i vozi Miško |
|
[Vrh] |
|
|
MP
|
|
[Vrh] |
|
|
sivi
|
Postano: 24.11.2013. ned. 16:31 Naslov: |
|
|
MP -Pregledao sam sve te filmiće i tako sam i počeo o tome aktivnije razmišljati.Sve to lijepo izgleda na filmu nitko nije rekao koliko čega i zašto a znaju jako dobro.Tako da si primoran sam se zahebavat.Stare pokvarene pente se daju nabavit za malo love i po ovim filmićima bi se trebalo lagano složit.
Gec - Znam da za glisiranje nemam love (i ovako pocuclam goriva preveč) i da treba puno štroma nego za odpeljat milju dve tam i natrag.Električar sam i radio sam s motorima pa i s modelarskim BS motorima nešto malo znam o tome.Modeli imaju kilu dve a ovo je ipak 100 i više kila. |
|
[Vrh] |
|
|
sivi
|
|
[Vrh] |
|
|
MP
|
Postano: 24.11.2013. ned. 18:07 Naslov: |
|
|
Rcm motore možeš zaboravit , ak je samo za ribu , a sa 4 metra brodicom ni ne smiješ se udaljit više od 1nm od obale ti je možda I najbolji izbor kak je napravil zex.
Ja se za sada kotrljam sa T18 , pa ne razmišljam previše o struji . |
|
[Vrh] |
|
|
sivi
|
Postano: 24.11.2013. ned. 18:23 Naslov: |
|
|
Znam da mogu zaboravit te motore,tu sam samo htel pokazat kak je netko to složio da se može izračunat sve kaj treba.Da Tomos 10 ja koristim i još ih ima svugdi i voze se po Jadranu.Ma imam jednu u rasulu pa sam je htel odradit, a da ne kupujem sad ovaj sad onaj motor,pa ovaj onaj nešto.Od Zex a je sistem i nema veze kak to zgleda bar se čovjek đira free, što se i traži od toga. |
|
[Vrh] |
|
|
zega
|
Postano: 25.11.2013. pon. 04:13 Naslov: |
|
|
Nemres vjerovat koji ljepi mali motor 30-40KS je kupio za $75 kad je lokalna kompanije za EV prerade bankrotirala...
Koji deal!
|
|
[Vrh] |
|
|
Daddy_o7
|
Postano: 25.11.2013. pon. 10:13 Naslov: |
|
|
Na kraju je rekao 750$ ...možda se morao ispraviti ako mu šef traži račun |
|
[Vrh] |
|
|
zega
|
Postano: 25.11.2013. pon. 15:50 Naslov: |
|
|
Daddy_o7 je napisao/la: | Na kraju je rekao 750$ ...možda se morao ispraviti ako mu šef traži račun |
Moras poslusat cijelu reportazu da mozes argumentirano poduprijet to sto kazes ovako...
Spominje kako je kupio te motore i koliko ih je platio (nekoliko jer su bili veoma jeftini, spominje cifru $75/kom) no i odmah nakon toga spominje da su se u naravi dok je firma poslovala ok prodavali po $750 i to je MSRP...
I btw Jamie Hyneman (Mythbusters team) nema sefa, on je shef drugima! |
|
[Vrh] |
|
|
Daddy_o7
|
Postano: 25.11.2013. pon. 17:35 Naslov: |
|
|
zega je napisao/la: | Daddy_o7 je napisao/la: | Na kraju je rekao 750$ ...možda se morao ispraviti ako mu šef traži račun |
Moras poslusat cijelu reportazu da mozes argumentirano poduprijet to sto kazes ovako...
Spominje kako je kupio te motore i koliko ih je platio (nekoliko jer su bili veoma jeftini, spominje cifru $75/kom) no i odmah nakon toga spominje da su se u naravi dok je firma poslovala ok prodavali po $750 i to je MSRP...
I btw Jamie Hyneman (Mythbusters team) nema sefa, on je shef drugima! |
Jep imaš pravo on je šef M5 Industries ali ne i Mythbustersima kao njegovi producenti na što sam prvo pomislio kad sam asocirao njegov lik i djelo iako se u ovom klipu ne spominje ta popularna tv serija nego njegova prerada vanbrodskog motora za potrebe snimanja...a i nisam išao za time da je on zbrajao toškove tržišnih cijena budući da nam kao samograditeljima uvijek prvo odzvanjaju one nabavne cijene ...valjda sam se zanio kada si rekao kako je lijepi motor ubo za 75$... |
|
[Vrh] |
|
|
grrga
|
|
[Vrh] |
|
|
|