<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Električni go kart
Idite na Prethodna  1, 2

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostala e-vozila
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Roman

PostPostano: 25.9.2013. sri. 09:23    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nikica94 je napisao/la:
na kraju sam našao i bolju stvar za ovo..od starog renaulta traffica anlaser..ima barem kilovat i pol pa cu ga malo preinaciti i složiti to za pogon svog go karta :-D jedino kaj bi još htio složiti i svoj kontroler..mogu to izvesti sa par malo jačih tranzistora i pwm regulacijom?

Mani se anlasera i alternatora jer oni nisu za to namijenjeni. Anlaser je namijenjen za rad par sekundi i nema nikakvo hlađenje a da bi ga upotrijebio za pogon treba ga pošteno prepraviti. Alternator je opet AC stroj i on treba skupi kontroler i uzbudu a to je bespotrebna komplikacija.

No ako si već odlučio napraviti gokart imam ja za tebe pravu stvar. DC motor od pumpe viljuškara relativno malih dimenzija a kojem na pločici piše 24V, 4,4 KW na 2200 okretaja/minuti.

Ja sam taj motor mislio upotrijebiti za preradu trokolice Piaggio Apecar koju imam ali nikad nisam krenuo u to a kako se čini niti neću pa bih taj motor prodao. Ako si zainteresiran javi se na pp.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostala e-vozila
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.