Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
rokas
|
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
|
Postano: 17.3.2016. čet. 16:36 Naslov: |
|
|
Upravo sam imao prvu vožnju e-Golfom, frend je kupio novog prije dva tjedna.
Predivan osjećaj u vožnji! |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
|
|
[Vrh] |
|
|
Cose
|
Postano: 24.1.2017. uto. 20:43 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | http://www.e-auto.guru/vijesti/predstavljen-vw-e-golf-2017/
36 kWh |
Povecanje kapaciteta baterija je ocigledni trend - jos malo pa nece biti novog auta ispod 200km dosega. |
|
[Vrh] |
|
|
bmwcabrio
|
Postano: 10.5.2017. sri. 07:52 Naslov: |
|
|
Prijatelj bi kupio e golfa pa smo se primili proucavanja...
u zubaku probali voziti....
Zanima me zasto baterija iz e golfa ima 330kg i 24kwh kapacitet a za usporedbu tesla s 544kg i 85kwh.
Dali je moguce da su u prvog e golfa debelo predimenzionirali bateriju obzirom da po masi premasuje kapacitet vise nego duplo?
Novi e golf ima 37kwh bateriju uz istu masu paketa......
Radi li se mozda o istoj bateriji gdje su samo dopustili dublje praznjenje
nakon sto su se u prvom uvjerili da sve stima.
Inace prvi e golf ima garanciju na bateriju 8 god. Ili 160k km.
Tu mi nesto definitivno ne stima |
|
[Vrh] |
|
|
testdriver
|
|
[Vrh] |
|
|
BB
|
Postano: 17.2.2021. sri. 10:41 Naslov: |
|
|
Koliko sam ja skontao ovo nije bio samo požar nego eksplozija skoro bez upozorenja, a to dodaje druge "začine" u priči... |
|
[Vrh] |
|
|
testdriver
|
Postano: 17.2.2021. sri. 11:03 Naslov: |
|
|
BB je napisao/la: | Koliko sam ja skontao ovo nije bio samo požar nego eksplozija skoro bez upozorenja, a to dodaje druge "začine" u priči... |
da, čitao sam do sada hrpe članaka po njemačkim portalima, na jednom postoji i izjava vlasnika koji je rekao da se doslovno u vožnji čuo prasak
navodno će sada zbog toga povući i modele skode city go, vw up, jer nisu sigurni ako ima vozila sa sličnim problemom na baterija:
Volkswagen ruft E-Kleinstwagen zurück
Brisant: Erst kürzlich kam es zu einem Rückruf im Volkswagen-Konzern. Die Elektro-Modelle VW e-Up, Seat Mii electric und Skoda Citigo e iV ruft VW aktuell zurück, weil es bei einer kleineren Charge schadhafter Batteriezellen zu einem Kurzschluss und in der Folge zu einer erhöhten Brandgefahr kommen kann.
možda je to sve i prenaglo krenulo, svi očekuju neke velike baterije, enormne dosege, sve i svašta a realno premalo je ispitivanja
kada gledaš npr reno sa modelom zoe, auto praktički nije ništa teže radikalnije izmjenjen još od 2012 godine, ima isti oblik karosije, vjerovatno i dosta drugih istih kompnenata, samo se radi ugprade baterije svakih nekoliko godina i auto je jedan od bestellera
ovako u godinu dana predstaviti hrpu novih modela, mislim da je to sve prebrzo, na jednom forumu je čak bila informacija da je neko od forumaša vidio id4 novi da se dimio, ali drugi dan više ničega nije bilo , pitanje je koliko neke stvarne priče zaista dođu do javnosti |
|
[Vrh] |
|
|
mike20
|
Postano: 17.2.2021. sri. 17:03 Naslov: |
|
|
Kurzschluss |
|
[Vrh] |
|
|
BB
|
Postano: 19.2.2021. pet. 08:44 Naslov: |
|
|
testdriver je napisao/la: | BB je napisao/la: | Koliko sam ja skontao ovo nije bio samo požar nego eksplozija skoro bez upozorenja, a to dodaje druge "začine" u priči... |
da, čitao sam do sada hrpe članaka po njemačkim portalima, na jednom postoji i izjava vlasnika koji je rekao da se doslovno u vožnji čuo prasak
navodno će sada zbog toga povući i modele skode city go, vw up, jer nisu sigurni ako ima vozila sa sličnim problemom na baterija:
Volkswagen ruft E-Kleinstwagen zurück
Brisant: Erst kürzlich kam es zu einem Rückruf im Volkswagen-Konzern. Die Elektro-Modelle VW e-Up, Seat Mii electric und Skoda Citigo e iV ruft VW aktuell zurück, weil es bei einer kleineren Charge schadhafter Batteriezellen zu einem Kurzschluss und in der Folge zu einer erhöhten Brandgefahr kommen kann.
možda je to sve i prenaglo krenulo, svi očekuju neke velike baterije, enormne dosege, sve i svašta a realno premalo je ispitivanja
kada gledaš npr reno sa modelom zoe, auto praktički nije ništa teže radikalnije izmjenjen još od 2012 godine, ima isti oblik karosije, vjerovatno i dosta drugih istih kompnenata, samo se radi ugprade baterije svakih nekoliko godina i auto je jedan od bestellera
ovako u godinu dana predstaviti hrpu novih modela, mislim da je to sve prebrzo, na jednom forumu je čak bila informacija da je neko od forumaša vidio id4 novi da se dimio, ali drugi dan više ničega nije bilo , pitanje je koliko neke stvarne priče zaista dođu do javnosti |
Da su čitali ovaj forum pa da vide kako je izgorjela Omega, mogli su mnogo toga naučiti, ali neće da čitaju |
|
[Vrh] |
|
|
rkahler
|
|
[Vrh] |
|
|
rkahler
|
|
[Vrh] |
|
|
stipe_zd
|
Postano: 1.4.2023. sub. 07:33 Naslov: |
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=qX1VsjCv1ls
ako nekog zanima, lik na egolfu 36kwh verziji je na pravio preko 300.000 km sa originalnom baterijom i motorom, napravio je i test baterije gdje se vidi kapacitet nakon te kilometraze... |
|
[Vrh] |
|
|
Cose
|
Postano: 5.4.2023. sri. 15:31 Naslov: |
|
|
stipe_zd je napisao/la: | https://www.youtube.com/watch?v=qX1VsjCv1ls
ako nekog zanima, lik na egolfu 36kwh verziji je na pravio preko 300.000 km sa originalnom baterijom i motorom, napravio je i test baterije gdje se vidi kapacitet nakon te kilometraze... |
Mogao si odmah napisati da je baterija na 85% SOH. |
|
[Vrh] |
|
|
stipe_zd
|
Postano: 6.4.2023. čet. 06:02 Naslov: |
|
|
nisam htio, da ljudima ne pokvarim gledanje |
|