|
Električna vozila i obnovljiva energija
|
Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ttboy
|
Postano: 21.2.2019. čet. 13:12 Naslov: Toyota Auris 1,8 HSD |
|
|
kako sam u fazi kupnje auta, polovnog jbg-a ,nije neka sreća s lovom,
gledam sve i svašta, odim dizela (gade mi se )
i onda nabasam na ovo:
https://www.njuskalo.hr/auti/toyota-auris-1.8-hsd-hybrid-automatik-oglas-23315479
šta kažete?
baterija je vjerojatno skoro mrtva ,nova košta skoro kolikoi auto...
,a i tu je mjenjač koji me brine...da je samo struja ne bi me brinulo, ovako... |
|
[Vrh] |
|
 |
Tomy

|
Postano: 21.2.2019. čet. 22:32 Naslov: |
|
|
Post ti je pun netočnih informacija i dezinformacija, ali ipak si postavio pitanje pa da ti pomognem.
Vlasnik sam navedenog, ali karavana već 2 godine.
Održavanje skoro nikakvo 50tkm i samo izmjene ulja i filtera. Spojke nema, kočnice se ne troše (ako regenu pustiš da radi svoj posao), nisu rijetki od 300 tkm i osim redovnog servisa ništa. Baterija bi trebala izdržati životni vijek vozila osim ako ima neočekivanih problema, a onda se promijeni za 7500kn (Futura auto VŽ, samo nisam siguran da li mi je rekao sa ili bez PDV). Auto preporučujem ne toliko zbog uštede koliko zbog konfora i mjenjača. Osjećaj u koloni,a auto na baterije ne troši praktički ništa, a opet niti puniš niti išta drugo...mana-1800kg pa je malo lelujav na cesti, ovaj kratkibi trebao biti lakši. Lp |
|
[Vrh] |
|
 |
ttboy
|
Postano: 22.2.2019. pet. 09:05 Naslov: |
|
|
Hvala na odgovoru
takvom nečemu sam se i nadao..
informacije koje sam naveo u postu su rezultat onoga što sam uspio iskopati na netu.
Tu daju cijenu baterije od 3-4.000 USD
i skupo održavanje mjenjača .
Ušteda kao takva mi je nebitna, radim dosta malo km godišnje (ispod 10tkm)
ovaj dio sam komocijom i mjenjačem me privlači, a i tehnologija kao takva, zato i jesmo tu na forumu...
cilj bi bio jednog dana pretvoriti ga u full električno vozilo (kad financije to dozvole)
Hvala još jednom  |
|
[Vrh] |
|
 |
BB
|
Postano: 25.2.2019. pon. 11:47 Naslov: |
|
|
ttboy je napisao/la: | Hvala na odgovoru
takvom nečemu sam se i nadao..
informacije koje sam naveo u postu su rezultat onoga što sam uspio iskopati na netu.
Tu daju cijenu baterije od 3-4.000 USD
i skupo održavanje mjenjača .
Ušteda kao takva mi je nebitna, radim dosta malo km godišnje (ispod 10tkm)
ovaj dio sam komocijom i mjenjačem me privlači, a i tehnologija kao takva, zato i jesmo tu na forumu...
cilj bi bio jednog dana pretvoriti ga u full električno vozilo (kad financije to dozvole)
Hvala još jednom  |
Na netu ljudi obično pišu a da nisu ni vidjeli taj auto a kamoli vozili...
... tako ljudi još uvijek pričaju kako je golf jeftin za održavanje a kako su za francuze skupi dijelovi, itd.. Ne ulazim u lične preferencije prema autima nego samo upozoravam da ljudi pišu iz priča koje su čuli a ne iz vlastitih iskustava |
|
[Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|