<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

HHO generator ,rad motora 100% na hho !
Idite na 1, 2, 3  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bmwcabrio

PostPostano: 9.10.2012. uto. 20:47    Naslov: HHO generator ,rad motora 100% na hho ! Citirajte i odgovorite

evo nešto smo se igrali sa generatorom za proizvodnju vodika....
dodajući hho plin u motor koji je radio na benzin došlo je do velikog povećenja okretaja motora.
http://www.youtube.com/watch?v=VImtQ6olyKY&feature=plcp

isto tako pokrenuli smo motor isključivo na hho sa oko 4 lpm i nakon što se pokrene uspjeli smo održavati rad na cca 2000 okretaja sa samo 1,5 lpm ,tj. uz potrošnju na hho generatoru od samo 220W za proizvedeni plin....,probat ćemo spojiti hho generator na struju koju će motor proizvoditi,baš me zanima dali bi mogao sam održavati rad motora,tj. dali bi uspio proizvesti dovoljno plina za održavanje sistema Smile
uz sve bi se još dao napraviti učinkovitiji hho generator i napraviti podešavanje rada na motoru tako da bi se ukupna učinkovitost još podigla a potrebna energija za proizvodnju hho-a svela na minimum......
http://www.youtube.com/watch?v=a6JO0Qb_vhQ&feature=plcp
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fire

PostPostano: 9.10.2012. uto. 21:35    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto je tu cudno? Dodajete goriva dosta za npr 1000rpm dok je benzin ugasen. Kada imate benzin digne vam se za 1000rpm okretaji dok dodate dodatno gorivo.
IMHO dokazali ste da free energy ne postoji i da dosadasnja fizika je uredu.
[Vrh]
riba

PostPostano: 9.10.2012. uto. 21:47    Naslov: Citirajte i odgovorite

Naravno da ne postoji free energy, samo treba otkriti koliko hho može dignuti efikasnost motora.
[Vrh]
fire

PostPostano: 9.10.2012. uto. 21:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

Onako nula posto za otto motor.
Nego kad ce mi netko doci na valjke i konacno pokazati da grijesim? Zar moram i rostilj organizirati?
[Vrh]
sirius

PostPostano: 9.10.2012. uto. 22:02    Naslov: Citirajte i odgovorite

fire je napisao/la:
Nego kad ce mi netko doci na valjke i konacno pokazati da grijesim? Zar moram i rostilj organizirati?

Ha, ja se ne želim dokazivati, jer što bih imao od toga? Mogu samo za parsto eurića nekome dokazati da moj stari L200 troši manje od najnovijeg. Very Happy Pajero i L200 su poznati potrošači. Moj troši oko 8,5 litara diesela na 100 km. Boli me briga što netko ne vjeruje. I onako da se to dovoljno proširi, već bi država stavila nekakav namet ili proglasila HHO opasnim i sl. Zato uživam dok mogu. Ušteda mi je bolja nego da se vozim na ložu.
Na starom autu je logično da HHO poboljšava izgaranje i to je već odavno dokazano. Probao sam, doduše na leru staviti bijelu krpicu na auspuh i ostaje i dalje bijela. Very Happy I još nešto....ne mora HHO sustav pokazati ni jednog konjića više, ali dijagram momenta je definitivno drukčiji. Iz nižih okretaja je moment veći i snaga naravno na tim okretajima. Maksimalna snaga može ostati ista ili čak i niža, ali štedi se na 2000 o/min. palac
[Vrh]
fire

PostPostano: 9.10.2012. uto. 22:05    Naslov: Citirajte i odgovorite

dizelski motor nije otto motor. Ja tvrdim za otto motor.
[Vrh]
grrga

PostPostano: 9.10.2012. uto. 22:12    Naslov: Citirajte i odgovorite

fire je napisao/la:

Ak će bit i pive doći ću ja Smile Jel problem što uopće nemam hho Cool smijeh1
[Vrh]
dangerzone

PostPostano: 9.10.2012. uto. 23:33    Naslov: Citirajte i odgovorite

grrga je napisao/la:
fire je napisao/la:

Ak bude rostilja i pive doci cu i ja, isto bez HHO... Very Happy

Jes vidio ovo?

http://www.vecernji.hr/vijesti/izumio-sam-motor-koji-pokrece-voda-grijalicu-vodenu-paru-clanak-461183

Jel se to meni cini ili to oni otkrivaju toplu vodu? Doslovno. Smile
[Vrh]
BB

PostPostano: 10.10.2012. sri. 08:31    Naslov: Citirajte i odgovorite

detalji iznijeti u tom novinskom članku sve govore: u jednom momentu ne treba normalno gorivo, u drugom primjena "tehnologije" omogućava uštedu 80 % normalnog goriva (što će reći i dalje ga je potrebno 20%) a u trećem slučaju treba ga samo 1 %.
Što je najgore, većinu od ovih tvrdnji stave u jednu rečenicu.

Ajd da i povjerujem u tu "tehnologiju", ali način na koji to novinari prenose je više nego katastrofalan.
[Vrh]
bmwcabrio

PostPostano: 10.10.2012. sri. 15:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

sirius je napisao/la:
fire je napisao/la:

Ha, ja se ne želim dokazivati, jer što bih imao od toga? Mogu samo za parsto eurića nekome dokazati da moj stari L200 troši manje od najnovijeg. Very Happy Pajero i L200 su poznati potrošači. Moj troši oko 8,5 litara diesela na 100 km. Boli me briga što netko ne vjeruje. I onako da se to dovoljno proširi, već bi država stavila nekakav namet ili proglasila HHO opasnim i sl. Zato uživam dok mogu. Ušteda mi je bolja nego da se vozim na ložu.
Na starom autu je logično da HHO poboljšava izgaranje i to je već odavno dokazano. Probao sam, doduše na leru staviti bijelu krpicu na auspuh i ostaje i dalje bijela. Very Happy I još nešto....ne mora HHO sustav pokazati ni jednog konjića više, ali dijagram momenta je definitivno drukčiji. Iz nižih okretaja je moment veći i snaga naravno na tim okretajima. Maksimalna snaga može ostati ista ili čak i niža, ali štedi se na 2000 o/min. palac

u potpunosti se slažem palac
na 2 diesela sam ugradio hho generatore,mercedes 250D 93god ,vozi se na vrhu gasa, potrošnja 6lit.
drugi je ford tranzit 2,5 diesel 94 god. nesmijem ni napisati za koliko je pala potrošnja Very Happy
istina na svojem bmw-u nisam uspio smanjiti potrošnju ali nisam nikada ni natočio puni tank benzina (80lit) i pošteno i precizno izmjerio potrošnju ali mogao sam krenuti i prešaltati sve brzine od 1. do 5-e a da pritom ne stisnem gas preko 1000 rpm i najnormalnije se vozio u 5 brzini samo 30kmh bez da se tresao,moment je sigurno bio veći ali bmw je veliki žderač benzina i sa 6 cilindara nije baš pogodan za testiranja tako da za sada stoji.....
[Vrh]
bmwcabrio

PostPostano: 10.10.2012. sri. 16:10    Naslov: Citirajte i odgovorite

fire je napisao/la:
Sto je tu cudno? Dodajete goriva dosta za npr 1000rpm dok je benzin ugasen. Kada imate benzin digne vam se za 1000rpm okretaji dok dodate dodatno gorivo.

čudno je da smo uopće pokrenuli motor preko hho generatora sa tako malom količinom.
čudno je da radi bez pomicanja paljenja,iako svi govore da hho prebrzo izgara i tjera klip prema dolje prije gmt i tako odmaže motoru.
čudno je da je auspuh skoro hladan dok motor radi na hho.....
čudno je puno toga a najčudnije će biti ako uspije pokenuti sam svoj hho generator i tako održavati rad.
hho plin je daleko jači i učinkovitiji u motoru od benzina a izgaranje mu je potpuno i nebih se čudio da se uz malo podešavanja motora na kraju i pokrene kakva žarulja Smile
http://www.youtube.com/watch?v=cMlciNOyo_U
[Vrh]
bmwcabrio

PostPostano: 10.10.2012. sri. 16:19    Naslov: Citirajte i odgovorite

dangerzone je napisao/la:
grrga je napisao/la:
fire je napisao/la:

Ak bude rostilja i pive doci cu i ja, isto bez HHO... Very Happy

Jes vidio ovo?

http://www.vecernji.hr/vijesti/izumio-sam-motor-koji-pokrece-voda-grijalicu-vodenu-paru-clanak-461183

Jel se to meni cini ili to oni otkrivaju toplu vodu? Doslovno. Smile

ja sam se čuo sa jakobovićem i potvrdio mi je da nakon zagrijavanja sistema benzin više nije potreban tj. sistem radi 100% na pregrijanu paru.
http://tv.jutarnji.hr/video/show/4326521562b2c68a6df98872dda8749e
sistem se da složiti i ovaj motor koji sam pogonio na hho sam nabavio baš za igranje sa pregrijanom parom.
[Vrh]
fire

PostPostano: 10.10.2012. sri. 20:43    Naslov: Citirajte i odgovorite

bmwcabrio je napisao/la:
fire je napisao/la:

čudno je da smo uopće pokrenuli motor preko hho generatora sa tako malom količinom.
čudno je da radi bez pomicanja paljenja,iako svi govore da hho prebrzo izgara i tjera klip prema dolje prije gmt i tako odmaže motoru.
čudno je da je auspuh skoro hladan dok motor radi na hho.....
čudno je puno toga a najčudnije će biti ako uspije pokenuti sam svoj hho generator i tako održavati rad.
hho plin je daleko jači i učinkovitiji u motoru od benzina a izgaranje mu je potpuno i nebih se čudio da se uz malo podešavanja motora na kraju i pokrene kakva žarulja Smile
http://www.youtube.com/watch?v=cMlciNOyo_U

Na svom autu testirao, i s dodavanjem HHO nisam trebao skidati paljenje. A nisam bas i vidio utjecaj na lambda sondi(sirokopojasna, ne smece). Ali to je ocito kada je postotak HHO u mom 2.0 motoru bio u promilima.
[Vrh]
bmwcabrio

PostPostano: 10.10.2012. sri. 21:22    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisi trebao pomicati paljenje ako si dodao malo hho-a u veliki motor ali svi kažu da za rad motora na hho full ,bez benzina nema šanse bez jako kasnog paljenja zbog strašno velike brzine izgaranja a iskra pali benzin malo prije gmt i tu navodno dolazi do kontraefekta,zato me čudi.
o promilima se i radi zbog toga što ako opteretiš alternator sa puno ampera da bi proizveo puno hho-a opterećuješ i motor i na kraju on potroši više benzina i nisi nigdje,zato se dodaju male količine od cca 1lpm kako bi pospješile izgaranje postojećeg goriva a opterećenje od 100-150w nije ništa za motor.
ali tu postoji puno detalja koji se moraju poklopiti i svaki motor je drugačije izveden i zato neki nemaju uštedu a neki imaju.
iz mojeg iskustva dieseli rade odlično i imaju uštede ali za benzince nebih stavio ruku u vatru.
očito je važan trenutak zapaljenja,kompresija i način izgaranja nafte sa hho plinom i zato su u prednosti.
internet je pun ljudi koji imaju uštede,pa nisu valjda svi ludi ?
kada već imaš opremu uzmi nekakvog diesela sa hho pa izmjeri malo ispuh i usporedi sa normalnim ispuhom sličnog auta....razlike su velike.
što se tiče hho gen. njega treba znati konstruirati po dimenzijama i po cm2 kroz koje prolazi struja,plin mora biti kvalitetan a ne vodena para,struja mora biti max. iskorištena za proizvodnju vodika a ne na zagrijavanje elektrolita a to se nemože bez iskustva.
[Vrh]
fire

PostPostano: 10.10.2012. sri. 21:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na dizelima to provjereno radi i sve je obajsnjivo zasto radi i kako. I cim je stariji dizel u losijem stanju usteda je veca.
Na novim koji imaju dosta predubrizgavanja nema ustede s HHO.
Inace puno veca usteda kod dizela je kada dodas LPG(propan-butan) iako moras platiti lpg, a HHO se cini kao besplatan.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Ostalo
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeća
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.