Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Tomy
|
Postano: 16.8.2012. čet. 12:31 Naslov: |
|
|
Što mislite o ovome?
http://elektro-mobil-center.com/resources/products/B2-10B.pdf
mislim da to nije loša cijena za jedan električni auto...jedino što ima olovne baterije,a i to se lako promijeni kad odu za 2-3 godine stavi se LiFePO4-računao sam negdje oko 23 000 kn bi bila cijena baterija iste snage. |
|
[Vrh] |
|
|
debeli
|
Postano: 16.8.2012. čet. 12:49 Naslov: |
|
|
Prevara,
Već 2 godine ih nazivam da mi prodaju jedan, pa su stalno u dolasku ili se trebaju homologirati.
A i na slici izgledaju puno bolje nego uživo. |
|
[Vrh] |
|
|
Tomy
|
Postano: 16.8.2012. čet. 16:09 Naslov: |
|
|
Malo sam prošarao China electric car EEC i našao isto takve modele ti su auti od različitih firmi i vjerojatno imaju istih dijelova pa ih zato prodaju u E-M-C-u zajedno...piše da ih se može kupiti nekoliko (ima min.order) pa ako nas se nađe nekoliko zainteresiranih ja sam u igri da naručimo flotu. Samo treba provjeriti da ispunjavaju te EEC i što to znači za Lijepu našu u pogledu homologacije da se može i regati.
Zadnja promjena: Tomy; 16.8.2012. čet. 16:18; ukupno mijenjano 1 put. |
|
[Vrh] |
|
|
Tomy
|
|
[Vrh] |
|
|
debeli
|
Postano: 16.8.2012. čet. 16:56 Naslov: |
|
|
Samo treba provjeriti da ispunjavaju te EEC
Ne ispunjavaju, bez brige.
Inače bi ih već bilo na tisuće na cesti. |
|
[Vrh] |
|
|
Tomy
|
|
[Vrh] |
|
|
testdriver
|
Postano: 19.9.2012. sri. 19:51 Naslov: |
|
|
ovo L7E znači da je homologiran kao četverocikl, a ne kao osobni automobil, eec su certifikati koji su potrebni za homologaciju, imaš te razne norme i ako ih vozilo udovoljava može dobiti type approval odnosno COC potvrdu koja ti je potrebna za uvoz
koliko ja znam za sada a radim s kinezima 6 godina, tamo se prodaju razni kineski električni auti ali samo je byd napravio ugovore za taksi, za sada samo grad shenzen a uskoro će i po ostalim gradovima |
|
[Vrh] |
|
|
Cose
|
Postano: 20.9.2012. čet. 13:56 Naslov: |
|
|
Tomy je napisao/la: | Malo sam prošarao China electric car EEC i našao isto takve modele ti su auti od različitih firmi i vjerojatno imaju istih dijelova pa ih zato prodaju u E-M-C-u zajedno...piše da ih se može kupiti nekoliko (ima min.order) pa ako nas se nađe nekoliko zainteresiranih ja sam u igri da naručimo flotu. Samo treba provjeriti da ispunjavaju te EEC i što to znači za Lijepu našu u pogledu homologacije da se može i regati. |
I mene isto zanima - ali bi htio neki manji model sa 2 sjedala. Pitanje je samo sto se dobije pod haubom - kakav je motor, kontroler i to.
Mozda je zanimljiva i opcija bez baterija - stavio bi LiFePo4, ali provjereni. Ili kompletno bez motora, baterija i elektronike pa da znamo sto stavimo (npr. onaj Golden 7kWh bi bio cisto dosta za takav mali auto). |
|
[Vrh] |
|
|
debeli
|
Postano: 20.9.2012. čet. 14:16 Naslov: |
|
|
Ponovit ću još samo jednom :
Koliko vrijedi ono što piše na plotu, toliko vrijedi i Kineski EEC certifikat.
Da je uvoz moguć, već odavno bismo se vozili u kupovnim, jeftinim kineskim autima na struju. |
|
[Vrh] |
|
|
testdriver
|
Postano: 20.9.2012. čet. 15:32 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | Ponovit ću još samo jednom :
Koliko vrijedi ono što piše na plotu, toliko vrijedi i Kineski EEC certifikat.
Da je uvoz moguć, već odavno bismo se vozili u kupovnim, jeftinim kineskim autima na struju. |
nema tu kineskog EEC certifikata,to je međunarodni certifikat, te potvrde izdaju određene institucije, tuv, vca, idiada, rdw ili neki drugi homologacijski institut, potrebno je samo provjeriti ako je važeća, pošalju ti primjerak i dostaviš je u CVH ili HAK te ovi provjere ako je sukladna prema važećem pravilniku, lista EEC certifikata i tekućih normi se može skinuti sa stranica CVH-a
dakle da budemo jasniji, ako vozilo ima eec certifikate vjerovatno je zadovoljilo uvjete TIPSKE homologacije te ima određeni homologacijski broj, ako kinezi to sve imaju oni ti mogu izdati COC potvrdu za uvoz, ako nemaju TIPSKU homologaciju i broj onda ti moraju dostaviti svaki EEC certifikat posebno, gdje se fokus daje na ECE 13 za kočnice, ECE 83 za emisiju i slično, ima cca oko 47 certifikata, to sve onda moraš dostaviti u CVH pa ti oni izdaju potvrdu za uvoz s kojom radiš carinjenje, naravno ako su sve norme sukladne HR zakonu
ja sam dobio nekoliko ponuda za vozila koja bi se mogla uvesti ali problem je i cijena, nema šanse da nađeš model, čak homologiran i kao četverocikl ispod 10.000 USD, dodaj prijevoz, carina, trošarina, pdv, homologacija, ode cijena duplo gore |
|
[Vrh] |
|
|
debeli
|
Postano: 20.9.2012. čet. 15:43 Naslov: |
|
|
Slažem se u potpunosti.
Traži Kineza da ti pošalje certifikat i pošalji ga u CVH na provjeru. |
|
[Vrh] |
|
|
testdriver
|
Postano: 20.9.2012. čet. 15:44 Naslov: |
|
|
Cose je napisao/la: | Tomy je napisao/la: | Malo sam prošarao China electric car EEC i našao isto takve modele ti su auti od različitih firmi i vjerojatno imaju istih dijelova pa ih zato prodaju u E-M-C-u zajedno...piše da ih se može kupiti nekoliko (ima min.order) pa ako nas se nađe nekoliko zainteresiranih ja sam u igri da naručimo flotu. Samo treba provjeriti da ispunjavaju te EEC i što to znači za Lijepu našu u pogledu homologacije da se može i regati. |
I mene isto zanima - ali bi htio neki manji model sa 2 sjedala. Pitanje je samo sto se dobije pod haubom - kakav je motor, kontroler i to.
Mozda je zanimljiva i opcija bez baterija - stavio bi LiFePo4, ali provjereni. Ili kompletno bez motora, baterija i elektronike pa da znamo sto stavimo (npr. onaj Golden 7kWh bi bio cisto dosta za takav mali auto). |
problem je kupovati preko alibabe, made in china.com ili drugih sajtova a da se ne vidi šta se kupuje i od koga, pod time mislim osobno otići u kinu, u kini je najvažnije doći do tvornice koja izrađuje te autiće, a alibaba je puna preprodavača, dakle kako se kaže do prve ruke, oni to obično rade, dakle ima neka bazna tvornica koja onda te svoje kitove automobila prodaje drugim tvornicama koje ih prodaju pod svojim brandom i markama u kini, ali u europi se to nemože jer na homologacijskom certifikatu piše jasno ko je proizvođač
dakle tu treba biti oprezan te ako se bilo šta naručuje naručivati direktno od tvornice, dakle bez ikakvih trgovaca, posrednika ili drugih šema, od toga mogu biti samo problemi
ja želim uvesti ovaj mali single cab kamion, za dvoje ljude, uvažaju iz kolege iz nizozemske i iz njemačke,ali sad sam kupio nove količine drugih auta pa moram prodati nešto od njih da kupim ovo
kolege iz njemačke prodaju kombi verzije pa naknadno ugrade još 2 sjedala i tako atestiraju, obično to prodaju gradovima i solidno im ide, cijena je od 13.000€ na više, motor je 8kw do 20kw maksimalne snage a doseg je nekih 80-100 km, prema kataloškim informacijama, za sada nemam više informacija kako se to pokazalo u praksi ali čim im prodaja ide dobro nadam se da će i kad dođu kod mene biti ok
Zadnja promjena: testdriver; 20.9.2012. čet. 15:54; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
[Vrh] |
|
|
testdriver
|
Postano: 20.9.2012. čet. 15:49 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | Slažem se u potpunosti.
Traži Kineza da ti pošalje certifikat i pošalji ga u CVH na provjeru. |
osobni automobili mi prolaze, već sam 4 kontigenta uvezao
ja sam dobio informaciju iz državnog zavoda da se električni auto kod nas homologira kao varijanta benzinskog modela, za ove komercijalne aute sve je lakše jer su teretni, dakle kategorija N1, rekli su mi i u CVH-u da je važno da dakle bazna karoserija ima sve E oznake, za stakla, kočnice, farove itd, a da se za motor napravi atest i po tome homologira |
|
[Vrh] |
|
|
debeli
|
Postano: 20.9.2012. čet. 15:57 Naslov: |
|
|
Javi mi kaj imaš.
Kupio bi si jednog. |
|
[Vrh] |
|
|
Cose
|
Postano: 20.9.2012. čet. 16:05 Naslov: |
|
|
debeli je napisao/la: | Javi mi kaj imaš.
Kupio bi si jednog. |
I mene isto zanima - jos kad bi bila neka ugodna cijena, recimo za nas iz nulte serije koji cemo malo duze cekati... |
|
[Vrh] |
|
|
|