MP FS e-bike

Naše samogradnje
Odgovori
MP

MP FS e-bike

Post Postao/la MP »

Evo , bližim se pređenoj kilometraži 5000+ , pa odlučih staviti koju fotku i slovo.. :D
Mogu reć da ovo nikako privest kraju , još uvijek koliko stignem (vrijeme je najveći problem) slažem i uvjek se nađe pokoja nova ideja, naročito na ovom forumu..

Počeo sam slučajno - dobio info o Artasu , navratil do njih i za vrlo kratko vrijeme uzel najosnovnije u kombinaciji sa 7 Ah olovom : :D
pola godine isprobavanja rješavanja problema sa žbicama , rupama i ramom - došle LiFe sa kojima sam se preporodio , jedna i zadnja fotka starog limeksa u komadu :x
slika

naslijedio ga je Jamis dakar xc FS 19" :D
slika

Artas kutija ni išla pa sam prvi put radil samostalno sa stakloplastikom kutiju tak da je puna mana koje još moram zbigecati..
slika
slika
slika
MP

Post Postao/la MP »

montaža kutije na ramu - učvrščena vijcima za bidon..
ubacivanje LiFe paketa :
slika
spajanje - svi spojevi su fiksni , kontroler učvrščen na alu nosač sa donje strane . Stavljanje poklopca , zadnji amortizer dodrukan da ga nebi izbilo , i mogu reć da sam se preporodio barem što se tiče vožnje po rupama .
slika

u međuvremenu sa stavil zadnji paket trager , nove blatobrane , a od početka planiral napraviti svoj WAH/Km metar iz LCD- display-a nokia 3310 .
slika
Zadnja izmjena: MP, dana/u 08 vel 2012, 23:13, ukupno mijenjano 2 puta.
MP

Post Postao/la MP »

tako došli i zimski dani te sam počel muku mučit sa slabim svjetlom pogotovo za komad vožnje (cca 6 km) po dijelu bez javne rasvjete , naručil leće i reflektore , kupio u Artas-u 10W LED emitere i prvi dio je gotov (ponukan Grace dizajnom svjetla ) složil farove to zgleda ovak i svetli:
slika slika

odlučio maknut 555 i drive-at sa Picom složio na protoboardu- radi , sad razmišljam dali stavit više modova ili ne.
prvenstveno sam zamislio dva moda , svijetli samo donja ledica na 0,05% duty standardna gradska vožnja i 0,1% duty jako svjetlo , te obje varijante sa obadvije ledice za off road.. , dodao žmigavce , no više nemam ROM-a za ubacivanje trube , pa će to biti implementirano u KM/WAH metar . za koji sam se odlučio staviti grafički plavi display 128 * 64 , no malo će morat pričekat :D
ovo je bila prva varijanta :
slika

ovo će biti finalna :
slika
, moram speglat mjerenje struje ići će hal senzor u diy varijanti , regen je za sada taster , idu hal senzori na svaku ručicu , sve u svemu još puuno posla.. :D
Zadnja izmjena: MP, dana/u 08 vel 2012, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.
tomislav
Kontakt:

Post Postao/la tomislav »

Da li se može takav ili sličan km-W metar isprogramirati da prikazuje koliko se još može kilometara prijeći u trenutnom režimu-brzini vožnje ?
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Moze nakon veoma opseznog mjerenja baterija sa varijacijama tereta, dobije se krivulja SOC/teret i onda se formula primjeni u izracunu prikaza...
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

zar nebi bilo jednostavnije pratit Ah i prema njima ravnat koliko ima do kraja ?
tomislav
Kontakt:

Teško je to stalno obračunavati u glavi dok voziš, a činjenica koliko još ima km vožnje pri trenutnoj potrošnji mi je u stvari najvažniji podatak kod takvih uređaja.
marko-sk

Post Postao/la marko-sk »

nisam mislio u glavi - to se sve riješi pic-om . Pokušat ću nagovorit frenda da mi napravi CA sa arduinom .
MP

Post Postao/la MP »

Cilj mi je prikazivati battery remainning time , na UPS-u se izračunava na osnovu potrošnje i kapaciteta remainning time u minutama , to sam mislio primjenit i u mom slučaju da mi pokazuje battery remainning time (u minutama) .
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

MP je napisao/la:Cilj mi je prikazivati battery remainning time , na UPS-u se izračunava na osnovu potrošnje i kapaciteta remainning time u minutama , to sam mislio primjenit i u mom slučaju da mi pokazuje battery remainning time (u minutama) .
Ili kilometrima - recimo na CA imas potrosnju W/km pa onda temeljem tako neceg (bilo ukupno od reseta bilo npr. da uzima u obzir samo prosjek zadnjih par km) racuna koliko jos mozes napraviti km ako nastavis voziti tim tempom.
tomislav
Kontakt:

Cose je napisao/la:
MP je napisao/la:Cilj mi je prikazivati battery remainning time , na UPS-u se izračunava na osnovu potrošnje i kapaciteta remainning time u minutama , to sam mislio primjenit i u mom slučaju da mi pokazuje battery remainning time (u minutama) .
Ili kilometrima - recimo na CA imas potrosnju W/km pa onda temeljem tako neceg (bilo ukupno od reseta bilo npr. da uzima u obzir samo prosjek zadnjih par km) racuna koliko jos mozes napraviti km ako nastavis voziti tim tempom.
E upravo to.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Primjena Peukertovog zakona u praksi... :palac:
MP

Post Postao/la MP »

tomislav je napisao/la:
Cose je napisao/la:
E upravo to.
Da može se , no premalo mjesta na display-u , i sam display mi postaje nepregledan , a neda mi se nabavljat - tražit veći , pa dok ga podrive-am ...
ideja je ok , :palac:
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Cek malo, pa na 2x16 display stane prikaz 4-6 raznih vrijednosti ovisno kak se slozi (ja napravio)...
Kak sad na ovaj veliki ne stane?
MARIJANVZ

Post Postao/la MARIJANVZ »

zega je napisao/la:Cek malo, pa na 2x16 display stane prikaz 4-6 raznih vrijednosti ovisno kak se slozi (ja napravio)...
Kak sad na ovaj veliki ne stane?
Stane puno toga. :D
[img][img]http://img813.imageshack.us/img813/8505/analizer22.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
[img][img]http://img853.imageshack.us/img853/8030/analizer23.jpg[/img]

[img][img]http://img441.imageshack.us/img441/7535/analizer24.jpg[/img]

Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih bicikla”