Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Luka TEMA
|
Postano: 13.1.2012. pet. 14:20 Naslov: TEMA d.o.o. - Pula |
|
|
Pozdrav društvo!
Vidim da se na forumu spominje firma TEMA iz Pule,
pa sam odlučio i službeno predstaviti ovdje firmu i ponuditi vam našu pomoć i suradnju oko vaših projekata.
Ukratko, TEMA se bavi razvojem i proizvodnjom elektro motora i generatora sa permanentnim magnetima.
Aplikacije motora su brojne, ali najviše se orijentiramo na elektro propulziju brodova i automobila.
Komercijalno najrazvikaniji projekt u kojem sudjelujemo je Dok-Ing XD u kojemu su naši motori,
ali sa Dok-ingom radimo i na puno zahtjevnijim projektima kao strojevima za razminiranje i gašenje požara.
Ja sam inženjerac u firmi pa me slobodno kontaktirajte ako imate pitanja.
www.tema.hr |
|
[Vrh] |
|
|
m2
Pridružen/a: 11. 06. 2008. Postovi: 1442 Lokacija: 45° 22' 18.28" N 14° 20' 41.42" E
|
Postano: 13.1.2012. pet. 18:26 Naslov: Re: Elektro Motori |
|
|
Luka TEMA je napisao/la: | Pozdrav društvo!
pa sam odlučio i službeno predstaviti ovdje firmu i ponuditi vam našu pomoć i suradnju oko vaših projekata.
Ukratko, TEMA se bavi razvojem i proizvodnjom elektro motora i generatora sa permanentnim magnetima.
Aplikacije motora su brojne, ali najviše se orijentiramo na elektro propulziju brodova i automobila.
Komercijalno najrazvikaniji projekt u kojem sudjelujemo je Dok-Ing XD u kojemu su naši motori,
ali sa Dok-ingom radimo i na puno zahtjevnijim projektima kao strojevima za razminiranje i gašenje požara.
Ja sam inženjerac u firmi pa me slobodno kontaktirajte ako imate pitanja.
www.tema.hr |
Koliko je komplicirano (kunelića) napraviti elektroniku za napajanje AC motora istovremeno sa baterija, više generatora na pedale i možda PN modula.
http://www.nauticraft.com/?page=escapade&s=2&s2=2 |
|
[Vrh] |
|
|
daps 1
|
Postano: 13.1.2012. pet. 21:00 Naslov: |
|
|
Možete li ponuditi cjelovito rješenje motor i elektroniku za upravljanje tim motorom , a ne da se to mora tražit posebno ? |
|
[Vrh] |
|
|
Luka TEMA
|
Postano: 14.1.2012. sub. 18:55 Naslov: Re: Elektro Motori |
|
|
m2 je napisao/la: |
Koliko je komplicirano (kunelića) napraviti elektroniku za napajanje AC motora istovremeno sa baterija, više generatora na pedale i možda PN modula.
|
Zaboravio sam napomenuti da su naši motori i generatori raspona snaga od 10KW do 1000KW. U ovoj aplikaciji se radi o puno manjim snagama (< 1KW). A i trenutno ne proizvodimo svoju upravljačku elektroniku.
daps 1 je napisao/la: | Možete li ponuditi cjelovito rješenje motor i elektroniku za upravljanje tim motorom , a ne da se to mora tražit posebno ? |
Naravno! Konkretno za niskonaponske SPM132 imamo rješenja sa DMC Sigmadrive. Ovdje je link na informativni dijagram na kojemu se vidi što je sve od opreme u paketu.
Baš sada radimo kućište za Sigmu i svu pripadajuću opremu. Tako da će sve biti na jednom mjestu i fino upakirano.
Inače radimo i sa ostalim proizvođačima jer izbor upravljačke elektronike ovisi o tipu motora, snazi i naponu sustava. |
|
[Vrh] |
|
|
zega
|
Postano: 14.1.2012. sub. 20:05 Naslov: |
|
|
Jedan savjet, kao sto ste primjetili odmah na forumu prvi upit je bio vezan za sustav za konverziju malog automobila na elektricni pogon (10-200KW).
Ocito je to rupa u trzisu pogotovo u regiji, a ljudi kupuju koncareve stare DC elektromotore koje onda "pripasuju" a sam koncar je nevjerovtano inertan i ne mari previse za trziste...
Ako se zeli nesto zaraditi treba popuniti prvo rupe u trzisu, a to bi znacilo ponuditi nesto cega nema a za cime postoji potraznja (ili ti zbrojiti 1 i 1)...
Tako da bi moj savjet bio, napravite (ili skupite komponente na hrpu oko vaseg motora) sustav za konverziju malih automobila (po prihvatljivoj cijeni) i dalje znate sami! |
|
[Vrh] |
|
|
dmeter
Pridružen/a: 19. 05. 2008. Postovi: 3594 Lokacija: Normalno Split odakle bi drugo bija
|
Postano: 14.1.2012. sub. 23:11 Naslov: |
|
|
zega je napisao/la: | Jedan savjet, kao sto ste primjetili odmah na forumu prvi upit je bio vezan za sustav za konverziju malog automobila na elektricni pogon (10-200KW).
Ocito je to rupa u trzisu pogotovo u regiji, a ljudi kupuju koncareve stare DC elektromotore koje onda "pripasuju" a sam koncar je nevjerovtano inertan i ne mari previse za trziste...
Ako se zeli nesto zaraditi treba popuniti prvo rupe u trzisu, a to bi znacilo ponuditi nesto cega nema a za cime postoji potraznja (ili ti zbrojiti 1 i 1)...
Tako da bi moj savjet bio, napravite (ili skupite komponente na hrpu oko vaseg motora) sustav za konverziju malih automobila (po prihvatljivoj cijeni) i dalje znate sami! | Žega ljudi kupuju končareve motore rabljene zato šta nemaju para za prave motore.
Svi imaju kreditne kartice ,motora širom svijeta kao trave.Naručiš platiš i dostavi ti se do carine |
|
[Vrh] |
|
|
solarstorm
|
Postano: 15.1.2012. ned. 15:54 Naslov: |
|
|
tako je dmeter , kupuju se končarevi ili se nabavljaju po otpadima jer se nema para.Temini motori i upravljanje su vrhunski ,ali u Hr nema dovoljno velikog tržišta za te stvari.Osim toga prerađuju se stari auti iz gušta i nebitno je dal će iskoristivost pogona biti 70 ili 95%. |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
|
Postano: 19.1.2012. čet. 13:57 Naslov: Re: Elektro Motori |
|
|
Luka TEMA je napisao/la: | Pozdrav društvo!
pa sam odlučio i službeno predstaviti ovdje firmu i ponuditi vam našu pomoć i suradnju oko vaših projekata. |
Dobrodošao! |
|
[Vrh] |
|
|
miko
Pridružen/a: 01. 01. 2012. Postovi: 1181 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: 24.1.2012. uto. 21:35 Naslov: |
|
|
bok Luka
Dali imate te od 10 kw u ponudi ili koji su Vam najmanji i kakve su im karakteristike i cijena???
pozdrav |
|
[Vrh] |
|
|
Luka TEMA
|
Postano: 24.1.2012. uto. 22:01 Naslov: |
|
|
Imamo u ponudi motor SPM132-1 od 10KW (65Nm) na 1500RPM.
Učinkovitost samog motora je 95%.
On se također prodaje u pogonskom paketu.
Cijeli sustav je napravljen za 48Vdc, a kod većih snaga preporučamo i povećanje napona sustava.
O cijenama ne bih na forumu, može preko PM. |
|
[Vrh] |
|
|
miko
Pridružen/a: 01. 01. 2012. Postovi: 1181 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: 25.1.2012. sri. 10:01 Naslov: |
|
|
poslao sam ti poruku |
|
[Vrh] |
|
|
sirius
|
Postano: 25.1.2012. sri. 10:48 Naslov: |
|
|
Luka TEMA je napisao/la: | Imamo u ponudi motor SPM132-1 od 10KW (65Nm) na 1500RPM.
Cijeli sustav je napravljen za 48Vdc, a kod većih snaga preporučamo i povećanje napona sustava.
Mene također zanima el.motor za auto. Ugradio bih si to u nekakav Fiat Uno, zbog lakoće vozila i dostupnosti dijelova. Muče me samo uzbrdice. Da ne bi bilo problema oko penjanja u moje brdo. Fiat Uno 45 je imao moment 81Nm, a Fiat 127 79Nm. Taj SPM132-1 je blizu. Na 72V bi vjerojatno mogao postići taj moment. I naravno, ne bih se baš htio vući po cesti da kočim promet. Da sam u ravnici, bez problema bih se upustio u tako nešto, ali od Rijeke prema Drenovi ili Grobniku je konstantan uspon kilometrima. Tu i originalni Uno 45 moraš dobro tjerati da ide 60km/h. Da li bi taj motor izdržao takvo opterećenje u trajanju od recimo dvadesetak minuta? |
|
[Vrh] |
|
|
ogi Site Admin
|
Postano: 29.1.2012. ned. 17:23 Naslov: |
|
|
Luka TEMA je napisao/la: | Imamo u ponudi motor SPM132-1 od 10KW (65Nm) na 1500RPM.
I mene zanima, mi na forumu dijelimo sve informacije
Zašto držati službenu prodajnu cijenu u tajnosti? |
|
[Vrh] |
|
|
Luka TEMA
|
Postano: 1.2.2012. sri. 08:57 Naslov: |
|
|
sirius je napisao/la: |
Fiat Uno 45 je imao moment 81Nm, a Fiat 127 79Nm. Taj SPM132-1 je blizu. Na 72V bi vjerojatno mogao postići taj moment.
Da li bi taj motor izdržao takvo opterećenje u trajanju od recimo dvadesetak minuta? |
Na sistemu od 72V ćeš bez problema postići 2400RPM na motoru => 16KW-22HP.
U svim našim katalozima su navedene S1 constant power ratings, što znači da motor može trajno raditi na tom opterečenju bez pregrijavanja.
ogi je napisao/la: | Zašto držati službenu prodajnu cijenu u tajnosti? |
Prodajna cijena nije tajna, ali ovisi o tipu motora, željenoj snazi i RPMu, naponu sistema, broju kupljenih jedinica itd.
Smatram da je bolje da sa ljudima koji su zainteresirani razradimo detalje njihove aplikacije pa na bazi toga napravimo ponudu. |
|
[Vrh] |
|
|
schumacher
Pridružen/a: 01. 11. 2010. Postovi: 1732 Lokacija: kutina/d.rujani/Ffm
|
Postano: 1.2.2012. sri. 09:11 Naslov: |
|
|
Cijena se izgleda kroji kao i kaput. |
|