TEMA d.o.o. - Pula
TEMA d.o.o. - Pula
Pozdrav društvo!
Vidim da se na forumu spominje firma TEMA iz Pule,
pa sam odlučio i službeno predstaviti ovdje firmu i ponuditi vam našu pomoć i suradnju oko vaših projekata.
Ukratko, TEMA se bavi razvojem i proizvodnjom elektro motora i generatora sa permanentnim magnetima.
Aplikacije motora su brojne, ali najviše se orijentiramo na elektro propulziju brodova i automobila.
Komercijalno najrazvikaniji projekt u kojem sudjelujemo je Dok-Ing XD u kojemu su naši motori,
ali sa Dok-ingom radimo i na puno zahtjevnijim projektima kao strojevima za razminiranje i gašenje požara.
Ja sam inženjerac u firmi pa me slobodno kontaktirajte ako imate pitanja.
www.tema.hr
pa sam odlučio i službeno predstaviti ovdje firmu i ponuditi vam našu pomoć i suradnju oko vaših projekata.
Ukratko, TEMA se bavi razvojem i proizvodnjom elektro motora i generatora sa permanentnim magnetima.
Aplikacije motora su brojne, ali najviše se orijentiramo na elektro propulziju brodova i automobila.
Komercijalno najrazvikaniji projekt u kojem sudjelujemo je Dok-Ing XD u kojemu su naši motori,
ali sa Dok-ingom radimo i na puno zahtjevnijim projektima kao strojevima za razminiranje i gašenje požara.
www.tema.hr
Re: Elektro Motori
Koliko je komplicirano (kunelića) napraviti elektroniku za napajanje AC motora istovremeno sa baterija, više generatora na pedale i možda PN modula.Luka TEMA je napisao/la:Pozdrav društvo!
www.tema.hr
http://www.nauticraft.com/?page=escapade&s=2&s2=2
Zaboravio sam napomenuti da su naši motori i generatori raspona snaga od 10KW do 1000KW. U ovoj aplikaciji se radi o puno manjim snagama (< 1KW). A i trenutno ne proizvodimo svoju upravljačku elektroniku.m2 je napisao/la: Koliko je komplicirano (kunelića) napraviti elektroniku za napajanje AC motora istovremeno sa baterija, više generatora na pedale i možda PN modula.
Naravno! Konkretno za niskonaponske SPM132 imamo rješenja sa DMC Sigmadrive. Ovdje je link na informativni dijagram na kojemu se vidi što je sve od opreme u paketu.daps 1 je napisao/la:Možete li ponuditi cjelovito rješenje motor i elektroniku za upravljanje tim motorom , a ne da se to mora tražit posebno ?
Baš sada radimo kućište za Sigmu i svu pripadajuću opremu. Tako da će sve biti na jednom mjestu i fino upakirano.
Inače radimo i sa ostalim proizvođačima jer izbor upravljačke elektronike ovisi o tipu motora, snazi i naponu sustava.
Jedan savjet, kao sto ste primjetili odmah na forumu prvi upit je bio vezan za sustav za konverziju malog automobila na elektricni pogon (10-200KW).
Ocito je to rupa u trzisu pogotovo u regiji, a ljudi kupuju koncareve stare DC elektromotore koje onda "pripasuju" a sam koncar je nevjerovtano inertan i ne mari previse za trziste...
Ako se zeli nesto zaraditi treba popuniti prvo rupe u trzisu, a to bi znacilo ponuditi nesto cega nema a za cime postoji potraznja (ili ti zbrojiti 1 i 1)...
Tako da bi moj savjet bio, napravite (ili skupite komponente na hrpu oko vaseg motora) sustav za konverziju malih automobila (po prihvatljivoj cijeni) i dalje znate sami!
Ocito je to rupa u trzisu pogotovo u regiji, a ljudi kupuju koncareve stare DC elektromotore koje onda "pripasuju" a sam koncar je nevjerovtano inertan i ne mari previse za trziste...
Ako se zeli nesto zaraditi treba popuniti prvo rupe u trzisu, a to bi znacilo ponuditi nesto cega nema a za cime postoji potraznja (ili ti zbrojiti 1 i 1)...
Tako da bi moj savjet bio, napravite (ili skupite komponente na hrpu oko vaseg motora) sustav za konverziju malih automobila (po prihvatljivoj cijeni) i dalje znate sami!
Žega ljudi kupuju končareve motore rabljene zato šta nemaju para za prave motore.zega je napisao/la:Jedan savjet, kao sto ste primjetili odmah na forumu prvi upit je bio vezan za sustav za konverziju malog automobila na elektricni pogon (10-200KW).
Svi imaju kreditne kartice ,motora širom svijeta kao trave.Naručiš platiš i dostavi ti se do carine
-
Dobrodošao!Luka TEMA je napisao/la:Pozdrav društvo!

Imamo u ponudi motor SPM132-1 od 10KW (65Nm) na 1500RPM.
Učinkovitost samog motora je 95%.
On se također prodaje u pogonskom paketu.
Cijeli sustav je napravljen za 48Vdc, a kod većih snaga preporučamo i povećanje napona sustava.
O cijenama ne bih na forumu, može preko PM.
Cijeli sustav je napravljen za 48Vdc, a kod većih snaga preporučamo i povećanje napona sustava.
Mene također zanima el.motor za auto. Ugradio bih si to u nekakav Fiat Uno, zbog lakoće vozila i dostupnosti dijelova. Muče me samo uzbrdice. Da ne bi bilo problema oko penjanja u moje brdo. Fiat Uno 45 je imao moment 81Nm, a Fiat 127 79Nm. Taj SPM132-1 je blizu. Na 72V bi vjerojatno mogao postići taj moment. I naravno, ne bih se baš htio vući po cesti da kočim promet. Da sam u ravnici, bez problema bih se upustio u tako nešto, ali od Rijeke prema Drenovi ili Grobniku je konstantan uspon kilometrima. Tu i originalni Uno 45 moraš dobro tjerati da ide 60km/h. Da li bi taj motor izdržao takvo opterećenje u trajanju od recimo dvadesetak minuta?Luka TEMA je napisao/la:Imamo u ponudi motor SPM132-1 od 10KW (65Nm) na 1500RPM.
I mene zanima, mi na forumu dijelimo sve informacijeLuka TEMA je napisao/la:Imamo u ponudi motor SPM132-1 od 10KW (65Nm) na 1500RPM.
Zašto držati službenu prodajnu cijenu u tajnosti?
Na sistemu od 72V ćeš bez problema postići 2400RPM na motoru => 16KW-22HP.sirius je napisao/la: Fiat Uno 45 je imao moment 81Nm, a Fiat 127 79Nm. Taj SPM132-1 je blizu. Na 72V bi vjerojatno mogao postići taj moment.
Da li bi taj motor izdržao takvo opterećenje u trajanju od recimo dvadesetak minuta?
U svim našim katalozima su navedene S1 constant power ratings, što znači da motor može trajno raditi na tom opterečenju bez pregrijavanja.
Prodajna cijena nije tajna, ali ovisi o tipu motora, željenoj snazi i RPMu, naponu sistema, broju kupljenih jedinica itd.ogi je napisao/la:Zašto držati službenu prodajnu cijenu u tajnosti?
Smatram da je bolje da sa ljudima koji su zainteresirani razradimo detalje njihove aplikacije pa na bazi toga napravimo ponudu.
-