<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

TEMA d.o.o. - Pula
Idite na 1, 2  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Poslujem
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Luka TEMA

PostPostano: 13.1.2012. pet. 14:20    Naslov: TEMA d.o.o. - Pula Citirajte i odgovorite

Pozdrav društvo!
Vidim da se na forumu spominje firma TEMA iz Pule,
pa sam odlučio i službeno predstaviti ovdje firmu i ponuditi vam našu pomoć i suradnju oko vaših projekata.

Ukratko, TEMA se bavi razvojem i proizvodnjom elektro motora i generatora sa permanentnim magnetima.
Aplikacije motora su brojne, ali najviše se orijentiramo na elektro propulziju brodova i automobila.

Komercijalno najrazvikaniji projekt u kojem sudjelujemo je Dok-Ing XD u kojemu su naši motori,
ali sa Dok-ingom radimo i na puno zahtjevnijim projektima kao strojevima za razminiranje i gašenje požara.

Ja sam inženjerac u firmi pa me slobodno kontaktirajte ako imate pitanja.

www.tema.hr
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
m2

PostPostano: 13.1.2012. pet. 18:26    Naslov: Re: Elektro Motori Citirajte i odgovorite

Luka TEMA je napisao/la:
Pozdrav društvo!
pa sam odlučio i službeno predstaviti ovdje firmu i ponuditi vam našu pomoć i suradnju oko vaših projekata.

Ukratko, TEMA se bavi razvojem i proizvodnjom elektro motora i generatora sa permanentnim magnetima.
Aplikacije motora su brojne, ali najviše se orijentiramo na elektro propulziju brodova i automobila.

Komercijalno najrazvikaniji projekt u kojem sudjelujemo je Dok-Ing XD u kojemu su naši motori,
ali sa Dok-ingom radimo i na puno zahtjevnijim projektima kao strojevima za razminiranje i gašenje požara.

Ja sam inženjerac u firmi pa me slobodno kontaktirajte ako imate pitanja.

www.tema.hr

Koliko je komplicirano (kunelića) napraviti elektroniku za napajanje AC motora istovremeno sa baterija, više generatora na pedale i možda PN modula.

http://www.nauticraft.com/?page=escapade&s=2&s2=2
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
daps 1

PostPostano: 13.1.2012. pet. 21:00    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možete li ponuditi cjelovito rješenje motor i elektroniku za upravljanje tim motorom , a ne da se to mora tražit posebno ?
[Vrh]
Luka TEMA

PostPostano: 14.1.2012. sub. 18:55    Naslov: Re: Elektro Motori Citirajte i odgovorite

m2 je napisao/la:

Koliko je komplicirano (kunelića) napraviti elektroniku za napajanje AC motora istovremeno sa baterija, više generatora na pedale i možda PN modula.

Zaboravio sam napomenuti da su naši motori i generatori raspona snaga od 10KW do 1000KW. U ovoj aplikaciji se radi o puno manjim snagama (< 1KW). A i trenutno ne proizvodimo svoju upravljačku elektroniku.

daps 1 je napisao/la:
Možete li ponuditi cjelovito rješenje motor i elektroniku za upravljanje tim motorom , a ne da se to mora tražit posebno ?

Naravno! Konkretno za niskonaponske SPM132 imamo rješenja sa DMC Sigmadrive. Ovdje je link na informativni dijagram na kojemu se vidi što je sve od opreme u paketu.
Baš sada radimo kućište za Sigmu i svu pripadajuću opremu. Tako da će sve biti na jednom mjestu i fino upakirano.
Inače radimo i sa ostalim proizvođačima jer izbor upravljačke elektronike ovisi o tipu motora, snazi i naponu sustava.
[Vrh]
zega

PostPostano: 14.1.2012. sub. 20:05    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedan savjet, kao sto ste primjetili odmah na forumu prvi upit je bio vezan za sustav za konverziju malog automobila na elektricni pogon (10-200KW).
Ocito je to rupa u trzisu pogotovo u regiji, a ljudi kupuju koncareve stare DC elektromotore koje onda "pripasuju" a sam koncar je nevjerovtano inertan i ne mari previse za trziste...
Ako se zeli nesto zaraditi treba popuniti prvo rupe u trzisu, a to bi znacilo ponuditi nesto cega nema a za cime postoji potraznja (ili ti zbrojiti 1 i 1)...
Tako da bi moj savjet bio, napravite (ili skupite komponente na hrpu oko vaseg motora) sustav za konverziju malih automobila (po prihvatljivoj cijeni) i dalje znate sami!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
dmeter

PostPostano: 14.1.2012. sub. 23:11    Naslov: Citirajte i odgovorite

zega je napisao/la:
Jedan savjet, kao sto ste primjetili odmah na forumu prvi upit je bio vezan za sustav za konverziju malog automobila na elektricni pogon (10-200KW).
Ocito je to rupa u trzisu pogotovo u regiji, a ljudi kupuju koncareve stare DC elektromotore koje onda "pripasuju" a sam koncar je nevjerovtano inertan i ne mari previse za trziste...
Ako se zeli nesto zaraditi treba popuniti prvo rupe u trzisu, a to bi znacilo ponuditi nesto cega nema a za cime postoji potraznja (ili ti zbrojiti 1 i 1)...
Tako da bi moj savjet bio, napravite (ili skupite komponente na hrpu oko vaseg motora) sustav za konverziju malih automobila (po prihvatljivoj cijeni) i dalje znate sami!
Žega ljudi kupuju končareve motore rabljene zato šta nemaju para za prave motore.
Svi imaju kreditne kartice ,motora širom svijeta kao trave.Naručiš platiš i dostavi ti se do carine
[Vrh]
solarstorm

PostPostano: 15.1.2012. ned. 15:54    Naslov: Citirajte i odgovorite

tako je dmeter , kupuju se končarevi ili se nabavljaju po otpadima jer se nema para.Temini motori i upravljanje su vrhunski ,ali u Hr nema dovoljno velikog tržišta za te stvari.Osim toga prerađuju se stari auti iz gušta i nebitno je dal će iskoristivost pogona biti 70 ili 95%.
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 19.1.2012. čet. 13:57    Naslov: Re: Elektro Motori Citirajte i odgovorite

Luka TEMA je napisao/la:
Pozdrav društvo!

Dobrodošao! Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
miko

PostPostano: 24.1.2012. uto. 21:35    Naslov: Citirajte i odgovorite

bok Luka

Dali imate te od 10 kw u ponudi ili koji su Vam najmanji i kakve su im karakteristike i cijena???

pozdrav
[Vrh]
Luka TEMA

PostPostano: 24.1.2012. uto. 22:01    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imamo u ponudi motor SPM132-1 od 10KW (65Nm) na 1500RPM.
Učinkovitost samog motora je 95%.
On se također prodaje u pogonskom paketu.
Cijeli sustav je napravljen za 48Vdc, a kod većih snaga preporučamo i povećanje napona sustava.

O cijenama ne bih na forumu, može preko PM.
[Vrh]
miko

PostPostano: 25.1.2012. sri. 10:01    Naslov: Citirajte i odgovorite

poslao sam ti poruku
[Vrh]
sirius

PostPostano: 25.1.2012. sri. 10:48    Naslov: Citirajte i odgovorite

Luka TEMA je napisao/la:
Cijeli sustav je napravljen za 48Vdc, a kod većih snaga preporučamo i povećanje napona sustava.

Mene također zanima el.motor za auto. Ugradio bih si to u nekakav Fiat Uno, zbog lakoće vozila i dostupnosti dijelova. Muče me samo uzbrdice. Da ne bi bilo problema oko penjanja u moje brdo. Fiat Uno 45 je imao moment 81Nm, a Fiat 127 79Nm. Taj SPM132-1 je blizu. Na 72V bi vjerojatno mogao postići taj moment. I naravno, ne bih se baš htio vući po cesti da kočim promet. Da sam u ravnici, bez problema bih se upustio u tako nešto, ali od Rijeke prema Drenovi ili Grobniku je konstantan uspon kilometrima. Tu i originalni Uno 45 moraš dobro tjerati da ide 60km/h. Da li bi taj motor izdržao takvo opterećenje u trajanju od recimo dvadesetak minuta?
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 29.1.2012. ned. 17:23    Naslov: Citirajte i odgovorite

Luka TEMA je napisao/la:

I mene zanima, mi na forumu dijelimo sve informacije

Zašto držati službenu prodajnu cijenu u tajnosti?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Luka TEMA

PostPostano: 1.2.2012. sri. 08:57    Naslov: Citirajte i odgovorite

sirius je napisao/la:

Fiat Uno 45 je imao moment 81Nm, a Fiat 127 79Nm. Taj SPM132-1 je blizu. Na 72V bi vjerojatno mogao postići taj moment.
Da li bi taj motor izdržao takvo opterećenje u trajanju od recimo dvadesetak minuta?

Na sistemu od 72V ćeš bez problema postići 2400RPM na motoru => 16KW-22HP.
U svim našim katalozima su navedene S1 constant power ratings, što znači da motor može trajno raditi na tom opterečenju bez pregrijavanja.

ogi je napisao/la:
Zašto držati službenu prodajnu cijenu u tajnosti?

Prodajna cijena nije tajna, ali ovisi o tipu motora, željenoj snazi i RPMu, naponu sistema, broju kupljenih jedinica itd.

Smatram da je bolje da sa ljudima koji su zainteresirani razradimo detalje njihove aplikacije pa na bazi toga napravimo ponudu.
[Vrh]
schumacher

PostPostano: 1.2.2012. sri. 09:11    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cijena se izgleda kroji kao i kaput.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Poslujem
Vremenska zona: GMT + 01:00.