<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Zašto ljudi kupuju prevelike aute?
Idite na Prethodna  1, 2, 3

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Hrvatska
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
max

PostPostano: 28.1.2013. pon. 06:46    Naslov: Citirajte i odgovorite

deadfall je napisao/la:

Prevoziš 5 ljudi i još imaš neke stvari i šta onda kako ćeš to utrpati u twingo koji prima 4 ljudi ?

Kada budete imali potrebu strpati u auto više od dvije konzumove vrećice onda ćete znati razliku između velikog i malog auta pogotovo ako imate u kući 5 osoba. Muž, žena i dvoje ili troje djece plus stvari ?

..
Na prvom mijestu je naravno udobnost, no kako vama nije bitno jel neudobno kao da sijedite na drvenom stolcu po neravnim cestama i tako narednih 2-3h vožnje gdje stradavaju bubrezi i kičma, to ćemo preskočiti idemo dalje.
...
Hvala lijepa na prijedlozima i komentarima, no ja se više brinem o svome životu i zdravlju da nekažem i o udobnosti. Upravo sam vlasnik manjeg auta i zbilja fali unutra itekako prostora i primjećuje se ogromni nedostaci naspram većeg auta.
..
Tako da idući auto će svakako biti veći nego što trenutno posijedujem kako nebi trebao nonstop žicati nekoga ko ima malo veći auto da mi neš prevozi, jer u mojem nema toliko mijesta koliko zaista meni treba.

Upravo tako svatko bi trebao kupovati auto prema potrebama u skladu financijskim mogućnostima jer nema generalno mali ili veliki. Vozim mali Twingo jer nemam potrebe prevoziti više od 1-2 osobe, a stane više nego u neke nove limuzine Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
deadfall

PostPostano: 28.1.2013. pon. 13:17    Naslov: Citirajte i odgovorite

max je napisao/la:

Upravo tako svatko bi trebao kupovati auto prema potrebama u skladu financijskim mogućnostima jer nema generalno mali ili veliki. Vozim mali Twingo jer nemam potrebe prevoziti više od 1-2 osobe, a stane više nego u neke nove limuzine Wink

Upravo tako vozi ono kaj si možeš priuštiti i kaj ti odgovara sve drugo zašto ovo zašto ono nema smisla raspravljati. Nekima odgovara mali auto nekima veliki i tu sad nema smisla uopće raspravljati.

Ja sam vozio i velike aute kak je Mečka C klase i male Polo, 206+, Kangroo sve sam to bio posudio dok si nisam sebi nabavio. I zbilja najudobnije se voziti u Mečki C w201 klase a u gepeku imaš dosta mijesta i nije ga problem motati niti parkirati jer ima veliki kut motanja kotača pa je fleksibilan kao i Polo. Ko nije probao sve te različite aute šarene marke i modele nezna što je propustio.
Mečka dizel s 2000 kubika uopće nije neki potrošač troši kao i Twingo benzinac točnije 6.5 litara dizla kombinirane vožnje ako živite u Zagrebu.
[Vrh]
Must4ng

PostPostano: 28.1.2013. pon. 14:09    Naslov: Citirajte i odgovorite

istina pošto mi brat jedan vozi vectru B, drugi C klasu, tetka Astru Classic, i ja sam vozi kadeta, navozo sam se svega... i najudobnije mi je u C klasi, za parkirati nikakav problem, isto je 220D, 100ks, tako da je i na reg povoljan, a trosi malo, normalne voznje,...ali ipak da zivim u gradu izabrao bi neko manje vozilo tipa Corse, samo da je Švabo Very Happy
[Vrh]
deadfall

PostPostano: 28.1.2013. pon. 14:25    Naslov: Citirajte i odgovorite

Must4ng je napisao/la:
istina pošto mi brat jedan vozi vectru B, drugi C klasu, tetka Astru Classic, i ja sam vozi kadeta, navozo sam se svega... i najudobnije mi je u C klasi, za parkirati nikakav problem, isto je 220D, 100ks, tako da je i na reg povoljan, a trosi malo, normalne voznje,...ali ipak da zivim u gradu izabrao bi neko manje vozilo tipa Corse, samo da je Švabo Very Happy

Živjeti u gradu i još ktome u stanu netreba ti veliki auto ne veći od Golfa, Golf je dosta prostoran i ima mijesta. Pogotovo bi bio najbolji izbor nešto slično tipa Golf Plus on je malo "napuhnut", a nije preveliki za grad jer je i dalje kratak no mijesta koliko hoćeš čak i za spremiti se za put na more. Ako se pojavi potreba za više prtljage moš nabaviti krovnu kutiju i riješen problem.

Jedino ako imaš kuću s većom okućnicom kak je vrt i voćnjak tada se uvijek najde neka potreba za većim autom, al baš uvijek imaš nekaj za voziti. Bar ja to jako dobro znam jer živim u kući s okućnicom točnije imam vrt i voćnjak.
[Vrh]
bmwcabrio

PostPostano: 28.1.2013. pon. 20:51    Naslov: Citirajte i odgovorite

mali auto je kanturina, skoro svaki,a to znaju oni koji su duže vrijeme vozili i veliki i mali auto, bez obzira na sve kvaliteta vožnje je neusporediva , ja sam rađe za veliki auto u kombinaciji sa plinom ili sl.
peugeot 106 sa 1.0 benzincem čiste gradske vožnje ove zime požderao mi uredno oko 8-9lit na 100km , ili 90kn .inače autić je pepeljara .........
bmw- 520i koji ima duplo više kila od tog peugeota potrošio mi je oko 13-15lit. plina na 100km ili oko 75kn , vožnja u njemu je čista uživancija, 6 cilindara....samo pjeva, udobnost i komfor prva liga......
mali auto je jedino dobar za preradu na struju Very Happy
[Vrh]
BB

PostPostano: 28.1.2013. pon. 22:16    Naslov: Citirajte i odgovorite

a parkiranje? trlja oci
[Vrh]
Must4ng

PostPostano: 28.1.2013. pon. 22:24    Naslov: Citirajte i odgovorite

parkiranje nije problem ni sa većim autima.barem meni a i vecini mislim..ja se držim onoga rađe malo prošetati i dobro parkirati auto nego na rizično mjesto Smile ....
[Vrh]
BB

PostPostano: 28.1.2013. pon. 22:34    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam Omegu B 2,5tds i C2 hdi. Po gradu se ne može porediti pronalaženje slobodnog parking mjesta. A to za pješačenje stoji palac
[Vrh]
Must4ng

PostPostano: 28.1.2013. pon. 22:38    Naslov: Citirajte i odgovorite

mos me jednom sjebati vise nes... Very Happy
[Vrh]
bmwcabrio

PostPostano: 28.1.2013. pon. 23:12    Naslov: Citirajte i odgovorite

BB je napisao/la:
a parkiranje? trlja oci

parkiranje je samo stvar navike na određeni auto , svako parkirno mijesto je dovoljno za bilo koji auto.
[Vrh]
Tomy

PostPostano: 28.1.2013. pon. 23:28    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tako je, ako navikneš na velikog tako ćeš se i ponašati, a s malim je isto tako samo duplo brže...
[Vrh]
deadfall

PostPostano: 28.1.2013. pon. 23:38    Naslov: Citirajte i odgovorite

BB je napisao/la:
a parkiranje? trlja oci

Parkiranje nije neki problem kad sam tek položio lakše mi je bilo parkirati Mercedesa C klasu w201, nego VW Polo kojeg sam vozio u autoškoli, kako i zašto ?

Baš zato što je dug čak za 60cm, auto ima liniju koju vidiš i onda ti je lakše poravnati sa crtom označenoj na parkingu ili do auta do kojeg se parkiravaš. Dok je Polo prekratak tj. linija je prekratka s kojom ti je teže kao početniku usporediti kao paralelu s drugim autom do kojeg se želi parkirati.

Tako da sam uprincipu kad sam skočio s Pola na Mečku jednostavno sam se preporodio pogotovo u vožnji jer mu vidiš nos točnije haubu jako bitno kada imaš malo mijesta, dok kod Pola ne. Zatim ima jači zakret kotača pa ga vrtiš kao malog Pola i još ktome ima dugačku liniju zbog čega lakše parkiraš gledajući samo na retrovizore bez da se zamaraš okretanjem glave.

I instruktor me bio uvijeravao da je lakše parkirati manjeg nego većeg auta kao početniku, no kad sam sijeo iz jednog auta u drugi poslije dobivene vozačke dozvole onda sam to vidio da to tako nije.
Kod Pola moraš gledati u retrovizor i okretati glavu, dok kod Mečke je dosta gledati samo na retrovizore.

To je naravno moje iskustvo, možda je nekome ipak laše motati mali auto nego veći, no meni nije sad sam vlasnik manjeg auta i malo teže mi je parkirati nego većeg.
[Vrh]
BB

PostPostano: 29.1.2013. uto. 10:40    Naslov: Citirajte i odgovorite

a najbolje je kad imaš veći japanski auto onda on od 5 m stane na parking mjesto od 4 m. smijeh1 smijeh2
[Vrh]
creatin

PostPostano: 29.1.2013. uto. 12:32    Naslov: Citirajte i odgovorite

BB je napisao/la:
a najbolje je kad imaš veći japanski auto onda on od 5 m stane na parking mjesto od 4 m. smijeh1 smijeh2

smijeh1 smijeh1 smijeh1 smijeh1
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Hrvatska
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.