odmah da napomenem, optimist sam. Nemojte me uvjeravati da to nevalja ili nemože, imam neku svotu novacakoju želim potrošiti u zezanciju sa time, a u krajnjem slučaju, pepeltier elemente mogu prodati overklokerima koji će to iskoristiti bolje od mene.
sada kada smo to riješili

Nisam prvi kojem je takva ideja pala na pamet, ali evo da iznesem svoje nedoumice, pitanja....
Uzeo bi dva aluminijska hladnjaka između kojih bi stavio 4 ili 6 peltier elemenata (to ću još odlučiti, npr. 3 spojim serijski da dignem napon, a 3 paralelno da dignem struju). Jedan komad aluminija bi se bacio na plinski roštilj, žar, bilo kakav izvor topline iznad 150 °C. Druga strana bi pak bila u zraku i na nju bi bila namontirana 2 ventilatora za aktivno hlađenje hladnjaka. Dobiveni napon bi se odvodio na DC-DC pretvarač iz kojeg bi dio struje išao za ventove a ostalo za trošila. (ili puknuti poseban peltier samo za ventove)
Šta mene muči:
1. dali da napravim ovakvu verziju, u kojoj su oba hladnjaka iste veličine

2. ili ovakav u kojemu je hladnjak koji se zagrijava ogroman, a iznad svakog peltiera bi bio jedan manji na kojem bi bio vent.

(nemojte zamjeriti na ružnim slikicama, učim se u sketchapu

Je li svejedno na koju stranu stavljam topli/hladni dio ili moram paziti na to?
Je li bolje da dio koji se zagrijava bude sa hrpetinom ovih "krilaca" ili da pak uzmem neku ravnu ploču, a dio za hlađenje sa što većom površinom "krilaca" ?
To je za početak

SVE je dobrodošlo, idem ozbiljno u ovo