Dali je netko kupio ovaj mali prijenosni osciloskop DSO203. Zanima me iskustvo iz prve ruke.
Pošto neću sa gazdom ulazit u rasprave o kupnji prijenosnog osciloskopa (gdje kupit đabe, isplativost investicije, pa to nam netreba, kad bi netko dao badava ('') ) Pa sam odlučio krenut u nabavu iz vlastitih sredstava
Zagrizao sam za toga DSO203. Mali je i čini mi se super za koristit na terenu, ispitivanje senzora mjerenje nf signala, napona napajanja, tj. popravak CNC strojeva i neke sitne industrijske elektronike... A bio bi koristan i doma uz klasičnoga analognog.
Čitao sam mišljenja drugi na netu i nisu baš sjajna pa sam odlučio malo pričekati!
Ima loš ulazni krug, e sad jel toliko loš da ne možeš baš ništa korisnoga radit njime ili to samo profesionalci elektroničari cjepidlače? ('')
Postano: 31.8.2013. sub. 15:14 Naslov:
Imam ga neko vrijeme i ono sto mi najvise ide na jetrice je kako ga je kilavo podesit, mozes mjerit svasta, ako znas mane mozes kompenzirat za greske, znaci jednom ga provjeris i ako fula amplitudu 10% na 10Mhz onda to imaj na umu i sve5...
Inace dobro triggerira i pokriva poprilicno toga ali one tipkice i kilavljenje sa podesavanjem me frustriraju, imam jos jednu jeftinjaru sa baterijom
http://www.tmatlantic.com/e-store/index.php?SECTION_ID=262&ELEMENT_ID=6671
Ima ogroman color display, bateriju (da mozes mjerit sve pogotovo SMPS primarni krug ako pazis da te ne stepe) ali ima normalne tipke i self centering kad stisnes pos ergonomija ok za male nofce...
Vaoma prakticno iako mali DSO cak bolje drzi trigger malo, ima poprilicnu autonomiju od 4 sata, i dovojlno je mali i jednostavan za prenosit okolo...
Usprkos svemu radije bi vecega...mali mi jednostavno nije legao, nije ergonomski podesan i kako sam nestrpjliv podesavenje tim sitnim tipkicama od par minuta samo da bi provjerio valnu formu je po nemi nedopustivo.
Netko ce reci imas auto pa samo to stisni...
Meni auto nis ne koristi jer ja uvijek zelim zoomirat neki cudni dio da provjerim rise time, fall time, neke cudne trigger sheme ajde najvise koristim 50% tipku onda nekon toga idem dalje zoomirat moj area of interest...
Ako si strpljiv i imas vremena onda navali.
Sad sam tek shvatio koliko je pristupačnost podešavanja bitna. Čisto zanemario to. Ova dva osciloskopa isto ulaze u krug. (nevidim neku fizičku razliku, to se na veliko printa )
Ja gledam ovaj OWON SDS7102V - ima sa dostavom iz UK za oko 2500kn, veliki ekran, 100Mhz, prilicna memorije, za pocetak bi mogao biti Ok:
Da, za početak. Pa onda ubrzo skužiš da to nije to pa iskeširaš još toliko i više love za nešto bolje
Ja sam prije par dana nabavio ovo:
i to je napokon skop kojeg ne mislim mijenjati sigurno sljedećih 5 godina. Neusporedivo s ičim od ovih jeftinjara. Košta dosta, ali je 10x bolji od ičega što sam vidio.
Postano: 3.9.2013. uto. 09:39 Naslov:
flolic je napisao/la:
Cose je napisao/la:
Ja gledam ovaj OWON SDS7102V - ima sa dostavom iz UK za oko 2500kn, veliki ekran, 100Mhz, prilicna memorije, za pocetak bi mogao biti Ok:
Da, za početak. Pa onda ubrzo skužiš da to nije to pa iskeširaš još toliko i više love za nešto bolje
Ja sam prije par dana nabavio ovo:
...(Rigol DS2072)...
i to je napokon skop kojeg ne mislim mijenjati sigurno sljedećih 5 godina. Neusporedivo s ičim od ovih jeftinjara. Košta dosta, ali je 10x bolji od ičega što sam vidio.
Ne mogu sada dati +10k za osciloskop, a osim toga ovo ce biti prvi pa ce proci koja godina dok mi pocnu ici na zivce nedostaci. Znam da je Rigol zakon - dvoumio sam se izmedju DS1052 i nekog od jeftinijih, pa je prevagnuo veci ekran i vise memorije.
Ima, http://www.byte-lab.com/
Ja sam naručio iz Češke, a ima i iz Njemačke nešto jeftinije.
Svugdje je ista cijena (710 eura), može se uštedjeti ako se naruči iz EU članice koja ima niži PDV
Dostava mi je bila besplatna, DHL-om.
Postano: 4.9.2013. sri. 13:48 Naslov:
flolic je napisao/la:
Ima, http://www.byte-lab.com/
Ja sam naručio iz Češke, a ima i iz Njemačke nešto jeftinije.
Svugdje je ista cijena (710 eura), može se uštedjeti ako se naruči iz EU članice koja ima niži PDV
Dostava mi je bila besplatna, DHL-om.
Vidis, ovo kompletno mijenja racunicu... Ako se Rigol kupi na firmu (odbitak PDV i ulazi u troskove) dolazimo do mozda 1/3 razlike u cijeni od OWON-a... Zanimljivo.
Da, a još kad besplatno otključaš sve opcije i dobiješ osciloskop koji inaće košta ~20kkn za četvrtinu te cijene, svaka druga računica potpuno izgubi smisao
Postano: 4.9.2013. sri. 21:04 Naslov:
flolic je napisao/la:
Da, a još kad besplatno otključaš sve opcije i dobiješ osciloskop koji inaće košta ~20kkn za četvrtinu te cijene, svaka druga računica potpuno izgubi smisao
Jesi uspio otkljucati svojega? Koja je procedura ako jesi?
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.