<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Rimac Automobili
Idite na Prethodna  1, 2, 3, ... 113, 114, 115  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Hrvatska
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
marko-sk

PostPostano: 13.9.2010. pon. 16:00    Naslov: Citirajte i odgovorite

Lamborghini Countach EV smijeh
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
CroDriver

PostPostano: 13.9.2010. pon. 21:10    Naslov: Citirajte i odgovorite

Wind turbine generator smijeh2

I 3D model fakat izgleda inženjerski, skoro pa spremno za proizvodnju...

Kakve to veze s mojim autom ima ako smijem pitati?
[Vrh]
marko-sk

PostPostano: 13.9.2010. pon. 21:15    Naslov: Citirajte i odgovorite

Malo SPAMA dobro dođe Very Happy

Htio sam naglasit glupost koncepta - em model , em turbina i solar , ma daj me nemoj -------- smijeh1
[Vrh]
CroDriver

PostPostano: 13.9.2010. pon. 21:19    Naslov: Re: Konkurencija Citirajte i odgovorite

pkristo je napisao/la:
Cro evo ti i konkurencije:
http://www.ecofriend.org/entry/15-zero-emission-supercar-concepts-to-ride-you-in-utmost-luxury/
Po meni se izdvaja Maserati (ne mogu vjerovati da auto s tako tankim gumama može tako dobro izgledati - no to su možda mogli i sakriti aerodinamičnim dodacima kao na Venturiju) i Venturi zbog in-wheel motora i napredne aerodinamike i niskog centra gravitacije. e-Wolf e2 je također vrlo zanimljiv posebno zbog toga što će uskoro u serijsku proizvodnju. 4 motora u kotačima svaki od 134 KS. Ne znam kolika je tu neovješena težina, ali valjda znaju što rade. Upola slabiji od tvog čuda (99 kW x 4), ali s 900 kg i 536 KS svakako u supercar kategoriji. Očito je napravljen od vrlo lakog materijala.

Koliko ja vidim je samo Audi realan auto, ostalo su renderinzi ili koncepti bez ikakve mogućnosti proizvodnje (Citroen).

Od koncepta do realizacije je jaaako dug put.

U in wheel motore vjerujem kao i u Scientology teoriju. Dok ne vidim mi mogu samo gutat iskre iz moje BMW kocke koja stvarno vozi...
[Vrh]
creatin

PostPostano: 13.9.2010. pon. 21:39    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovim solarnim panelima koje su nalijepili na njega mogu napajati malo napredniji kalkulator i nista drugo.
[Vrh]
turbo

PostPostano: 13.9.2010. pon. 23:46    Naslov: Citirajte i odgovorite

Aston martin mi je najjači:
"The Aston Martin DBGT 2025 has been designed by Brendan Woolsey. The vehicle would be powered by a tank full of water that is split into hydrogen and oxygen. "
lol
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 14.9.2010. uto. 08:16    Naslov: Re: Konkurencija Citirajte i odgovorite

CroDriver je napisao/la:

Koliko ja vidim je samo Audi realan auto, ostalo su renderinzi ili koncepti bez ikakve mogućnosti proizvodnje (Citroen).

U in wheel motore vjerujem kao i u Scientology teoriju. Dok ne vidim mi mogu samo gutat iskre iz moje BMW kocke koja stvarno vozi...

Čini se da je e-Wolf e2 spreman za serijsku proizvodnju obzirom da puno siteova spominje početak serijske proizvodnje za 2011:
http://www.automotto.org/entry/e-wolf-e2-electric-supercar-to-boast-536hp/
A ima raznih tehnologija i nije još "sve izmišljeno" kako se dalo pročitati u postovima nekih članova ovog foruma. Pogledaj si tehnologiju Chorus Motorsa:
http://www.chorusmotors.gi/
http://www.choruscars.com/
http://www.chorusmotors.gi/demo/index.demo.html
U toj firmi tvrde da je njihov način motanja navoja i upravljanja elektromotorom revolucionaran. Naravno da svatko tko želi nešto prodati/uvaliti tvrdi da je baš njihov proizvod nešto posebno, ali ako pogledaš demonstraciju možda uvidiš da oni imaju nešto drugačije: upravljanje motorom preko harmonika omogućujući ogromni okretni moment na startu, a manji pri velikim brzinama (za razliku od većine elektromotora koji imaju konstantan okretni moment pri svim brzinama). Kao dokaz da su na tragu nečeg novog je činjenica da su dobili posao opremanja Boeinga 737 elektromotorom za taksiranje po aerodromu, čime se planira uštedjeti puno goriva:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chorus_Motors (pogledaj si dio pod WheelTug).
Ako bi takav motor bio dovoljno malen i lagan mogao bi bez problema biti u kotaču. Ne znam što točno koristi e-Wolf, ali pretpostavljam da znaju što rade jer su stavili 99 kW motore u sva četiri kotača, a automobil im je gotovo spreman za serijsku proizvodnju. Nemoj tek tako odbaciti ni Venturi - oni već dugo imaju Fetish, elektroauto s tehnologijom AC Propulsiona (dakle isto kao Tesla), a i onaj Eclectic (solarni krov + vjetrenjača) NEV (Neighborhood EV). Do sad su svaki projekt dogurali do kraja pa ne vidim zašto ne bi i ovaj. Što se tiče onog Lamborghinija - članak je toliko neozbiljan (minijaturni solarni paneli i vjetroturbine ispod haube dovoljni za punjenje automobila - valjda nekih 2-3 km godišnje, sigurno ne više u takvoj konfiguraciji) da mi je malo žao prostora na siteu. Ali ostali projekti dokazuju da svatko ima nekog svog konja za utrku i pomno gleda što rade drugi i želi biti spreman. Čini se da polako koračamo prema elektro eri! Melikes! Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Joe

PostPostano: 14.9.2010. uto. 08:36    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vidi m tu pesimista koliko oces lol Hebi ga hrvatski jal .
Cro super projekt i zelim ti svim silama da uspije . respekt
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 14.9.2010. uto. 09:31    Naslov: Uspjeh? Citirajte i odgovorite

Joe je napisao/la:

U uspjeh Matinog projekta ne treba uopće sumnjati. Nakon svih ovih putešestvija s kockicom i uspješno prebrođenih svih problema (a bilo ih je dosta) ne znam sumnja li itko na ovom forumu. Ima li itko tu tko ne bi htio na tom projektu sudjelovati? Pa makar samo donositi piće onima koji stvarno imaju zasukane rukave. Samo da što prije zaživi.
[Vrh]
Joe

PostPostano: 14.9.2010. uto. 11:16    Naslov: Re: Uspjeh? Citirajte i odgovorite

pkristo je napisao/la:
Joe je napisao/la:

U uspjeh Matinog projekta ne treba uopće sumnjati. Nakon svih ovih putešestvija s kockicom i uspješno prebrođenih svih problema (a bilo ih je dosta) ne znam sumnja li itko na ovom forumu. Ima li itko tu tko ne bi htio na tom projektu sudjelovati? Pa makar samo donositi piće onima koji stvarno imaju zasukane rukave. Samo da što prije zaživi.

Ma naravno evo ja se javljam za nosit pice palac

Mate bolan pusti ti njiu i vataj se posla . Ako sta treba ekipa iz H&M je tu . uzivaj
[Vrh]
HAL9000v2.0

PostPostano: 14.9.2010. uto. 14:09    Naslov: Re: Konkurencija Citirajte i odgovorite

CroDriver je napisao/la:

Citroen Survolt je napravljen u 20 potpuno funkcionalnih primjeraka i od toga su tri kod frenda u Oslu na testiranju, 4 ih je u africi 3 u austrliji a ostali kruže po trkalištima europe.
Revolta ima jedno 5 komada.
I imaju još jedno 5-6 vozila na struju koja u potpunosti rade uključujuću i jedan zanimljiv koncept sa 4 bldc motora na 800V.
Citroen je najdalje otišo od svih IMHO.
[Vrh]
zega

PostPostano: 15.9.2010. sri. 07:29    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vratia se sime...di je bia!
Inace mate pun ti je youtube tih citra kak ih ljudi snimalu sa mobom po gradovima...
Ah odmah mi srce zaigra na halov post...Citroen (ipak smo mi doma svi vozili Citrace a ja najvece, da ne pricam koliko sam puta imal masne ruke od LHM-a kad se po hidraulici (XM) prckalo!)
Srce kuca
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
Grga

PostPostano: 22.9.2010. sri. 06:52    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čekajte kad ja svog BX-a 4x4 "preobratim" na struju....Smile

LHM forever respekt
[Vrh]
Caca

PostPostano: 18.10.2010. pon. 08:21    Naslov: Citirajte i odgovorite

Neka Concept_One bude bolji od ovog concepta http://www.autoblog.com/2010/09/29/jaguar-c-x75-concept/
[Vrh]
pkristo

PostPostano: 18.10.2010. pon. 14:31    Naslov: Jaguar Citirajte i odgovorite

Caca je napisao/la:
Neka Concept_One bude bolji od ovog concepta http://www.autoblog.com/2010/09/29/jaguar-c-x75-concept/

Lijep je taj Jaguar, ali nije posebno lagan (oko 1350 kg), a najvjerojatnije nikad neće ugledati svjetlo dana u toj konfiguraciji (ako se forma i zadrži) - dakle dvije turbine na fosilno gorivo za produženje dosega. VST i CX75 nisu uopće iste vrste automobila - Jaguar je EREV (Extended Range EV i ima domet od samo 100 km na struju; zato nosi još 60 litara goriva za ukupan doseg od 900 km) dok je VST One čisti EV s dometom do 500 km (sve na elektrone). Ako Matin projekt uskoro zaživi (daj Bože) to će biti svojevrsni Hrvatski Koenigsegg i uvijek će se naći kupaca za nešto tako dobro i ekskluzivno. Ne vidim da se i u kojem dijelu sudbine ova dva automobila isprepliću iako bih se, osobno, rado provozao u oba!
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Hrvatska
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodna  1, 2, 3, ... 113, 114, 115  Sljedeća
Stranica 2 / 115.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.