Mazda

Nissan, Toyota, Honda, Mazda, Subaru
Odgovori
rkahler

Mazda

Post Postao/la rkahler »

BB

Post Postao/la BB »

Po meni dobar princip, ali mi se čini da su negdje promašili na ovom vozilu. Taj Wankel motor bi trebao biti dosta lagan, ne bi trebala pretjerivati u težini ni manja baterija, pa opet su izašli na 1700 kg, A i domet od 600 km sa 50 litara goriva nije nešto čime ćeš se hvaliti...
Pored ovoga, sam auto je simpatičan ali pati od nedostatka prostora, sa minimalnim izmejnama su mogli učiniti da to auto bude upotrebljivo kao normalno porodično vozilo a ovako je ispala neka eksluziva koju će se rijetki usuditi da kupe...
josip024

Post Postao/la josip024 »

osobno mi nije nikako jasno zašto kopčaju benzinske motore na osovine?

ne bi li bilo puno ekonomičnije da motor radi samo i jedino kao generator u idealnom režimu broja okretaja i dopunjava baterije, u pravilu bi bio dovoljan motorić od 5-10Kw pa si računaš kada ga upaliti ako na baterije nećeš stići do cilja.

i nissan a sad i mazda rade neke hibride s potrošnjom većom od običnog benzinca.

nisam stručnjak nego me zanima gdje sam "omašio futbal" neki razlog sigurno postoji.
BB

Post Postao/la BB »

josip024 je napisao/la:osobno mi nije nikako jasno zašto kopčaju benzinske motore na osovine?

ne bi li bilo puno ekonomičnije da motor radi samo i jedino kao generator u idealnom režimu broja okretaja i dopunjava baterije, u pravilu bi bio dovoljan motorić od 5-10Kw pa si računaš kada ga upaliti ako na baterije nećeš stići do cilja.

i nissan a sad i mazda rade neke hibride s potrošnjom većom od običnog benzinca.

nisam stručnjak nego me zanima gdje sam "omašio futbal" neki razlog sigurno postoji.
Pa Ova Mazda nema direktno prikopčane motore na osovine već SUS motor samo pokreće generator. Ali ima bateriju pa motor radi kad potroši bateriju.

Nissan Qashqai a i novi X-trail ima SUS motor koji pravi struju i napaja elektromotore prikopčane na osovine (opet nema direktnu vezu) ali ima neku malu bateriju pa ne može napraviti nekoiko desetina kilometara samo na struju.

E sad, hibiridi, a i čisti strujaši imaju najmanju potrošnju u gradu, a najveću na autoputu gdje treba obezbijediti dosta snage za probijanje kroz vazduh, i zato mu nije dovoljno da ima motorić od 10 kW da to sve nahrani, po gradu bi bio dovoljan i taj mali jer motor može konstantno da radi i da puni bateriju a samo po nekad da mu treba veća snaga.
stjepan

Post Postao/la stjepan »

debeli je napisao/la:Mazda, Honda i Mitsubishi takodjer u velikim problemima

www.youtube.com/watch?v=OQPjVCU5NCE
Da ne oftopičarimo na Toyota-inom topicu...

Koje su opcije tim tvrtkama sada?

Nisu na vrijeme (kasne u godinama a ne u kvartalima) ozbiljno shvatili BEV-ove, mislili su da mogu na postojeći framework staviti nešto baterija i elektromotor i da su gotovi.

Sad, kad su shvatili da im za BEV treba ground up pristup, da se ne radi samo o promjeni motora što drugo mogu nego ugasiti to govno, raditi na onome što znaju (hibridi su daleko bliži ICE vozilima nego BEV vozilima) i u pozadini kuhati nešto novo i nadati se da ih vrijeme neće pregaziti do kraja, da će se desiti nešto što će usporiti BEV-ove i dati im dovoljno vremena da sustignu konkurenciju.

Nije baš najoptimalniji pristup, ali je vjerojatno jedini koji si mogu priuštiti.

Alternativno, možda kuhaju BEV ground up proizvodnju već neko vrijeme i ovo gašenje prodaje je samo priprema za izbacivanje prvog pravog BEV-a.
Tomy B.

Post Postao/la Tomy B. »

Da kuhaju proizvod, pretpostavljam da ne bi trošili vrijeme i sramotili se s poluproizvodima...
stjepan

Post Postao/la stjepan »

A gle, pogledaj i druge....svi su na prvu izbacili nešto....bilo šta....pa tek onda nešto pametno.
Al ovo je sada poprilično kasno...vrijeme curi nepovratno...
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Malo regrupiraju i idu na MX-5 hibrid experimentirati https://www.topspeed.com/next-gen-mazda ... on-engine/
rkahler

Post Postao/la rkahler »

debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Elektroniku i elektriku napravio kineski partner

Changan Automobile Co., Ltd

Kinez proizveden u Kini, maskiran u japanca

Isto kao i Toyote i Tesle.

Sa time da u tome nema baš ništa lošeg ili nekvalitetnog.
Odgovori

Natrag na “Japanski”