Nissan Leaf

Nissan, Toyota, Honda, Mazda, Subaru
CroDriver

Nissan Leaf

Post Postao/la CroDriver »

U americi je već cijela godišnja produkcija rasprodana prije početka isporuke...

slika

slika

slika

...i ono šta mene zanima... :)

slika

slika

slika

48 modula
Svaki modul sadrži 4 Li-ion ćelije
Vjerojatno 96 serijski / 2 paralelno
300 kg (baterija)
24 kWh skladištene energije
Navodno 150 km dometa, ali prije bi rekao 120 u RL.

Po meni odlično napravljeno. Baš ono što tržištu treba, samo šteta što nema mali benzinac/dizel za produženje dometa. Ovako će imati samo jako usku upotrebu zbog ograničenog radiusa kretanja. Pogotovo mi se sviđa user interface i iPhone app s kojim uvijek možeš aktivirati punjenje (npr. po jeftinijoj tarifi), paljenje grijanja/klime (da se ugrije/ohladi dok je na utičnici da kasnije ne troši bzvz energiju iz baterije) itd...

U americi košta 33.000 $ nakon 7.500 $ direktnih subvencija (zamisli)... U Hrvatistanu će za njega spičit carinu na baterije. Dam ruku u vatru ako neće. Bez zajebancije.
pkristo
Kontakt:

Re: Nissan Leaf

Post Postao/la pkristo »

CroDriver je napisao/la:U americi košta 33.000 $ nakon 7.500 $ direktnih subvencija (zamisli)... U Hrvatistanu će za njega spičit carinu na baterije. Dam ruku u vatru ako neće. Bez zajebancije.
U USA košta $32780 PRIJE subvencije od $7500! Dakle nakon subvencije nekih $25280: "Nissan said this week its battery-powered Leaf will cost about $37,000 in Europe after incentives. That compares with $32,780 in the U.S. before incentives and a base price in Japan of more than $40,000. Variations in import fees, taxes and incentives account for the disparities, said Tom Smith, Nissan’s chief marketing manager for European electric auto sales."
http://evworld.com/news.cfm?newsid=23378

Obzirom na dobru aerodinamiku (iako je dosta težak: 3500 lbs = nekih 1600 kg) 100 milja (160 km) se čini razumnim za 24kWh. Uz sustav brzog punjenja (1 h) negdje prije mora (npr. Macola) auto bi bio upotrebljiv za sve što možeš zamisliti. No ne nadam se razumijevanju naše vlade u bilo kojem pogledu. Da ne stavljaju carine i trošarine na EV već bi bilo super. Zna li netko točno postoji li neka politika prema EV kod nas?
bagijaner

Post Postao/la bagijaner »

politka je ista ko i sa svim drugim. oderat, bez vizije i plana za buducnost. u biti kad razmislim, oderavanje je i vizionarski i planski
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

Nema naša država ni politiku ni strategiju.

Rade kako dobiju upute iz EU, i usput gase lokalne požare kako se koji upali.

Što se tiće carine,poreza i trošarine, logika je da uzmu čim više i to odma od svakoga od koga mogu.

Vozaći baš i nisu neka sirotinja i dobro podnose dodatne poreze, bez velike galame.

Kak bi to izgledalo da se svi vozimo na struju ? Ko bi kupoval naftu i benzin i ko bi plačal cestarinu ? :)
max

Post Postao/la max »

debeli je napisao/la: Kak bi to izgledalo da se svi vozimo na struju ? Ko bi kupoval naftu i benzin i ko bi plačal cestarinu ? :)
Ja bi kupoval naftu i prodaval struju za velike pare :D
Nešto razmiščljam da kupim kakav dobar agregat na naftu onu iz Sibira sa što više sumpora :plazi:
pedjamil

Post Postao/la pedjamil »

Blago vama...Kod nas su nameti na gorivo preko 70 %(odrzavanje puteva je posebna prica) , s tim , da mi nemamo izbor istog , odnosno sve se svodi na olovni i bezolovni benzin 95 oktana , te D2 i euro dizel (skuplji od benzina). SVO gorivo je rafinirano u NIS u (rafinerija u Novom Sadu), kvaliteta kao u kucnoj radinosti i NIJE dozvoljen uvoz goriva bilo koje vrste (osim u rezervoaru automobila) , pa je postala moda skociti u Bosnu po koji litar i shoping.
Sto se EV tice i uopste zelenih tehnologija , zvanicni stav i izjave politicara su : Mi volimo zeleno i radimo na eko osvestavanju ljudi ( samo , jos nismo pronasli nacin kako da uzmemo pare od naroda ) , ali nemamo nacina za subvencije (subvencionisana je kupovina Punta ).
DompaEV
Kontakt:

Post Postao/la DompaEV »

Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

99.99% Of Nissan LEAF Batteries Still In Operation

http://cleantechnica.com/2015/03/25/99- ... operation/

Cijena 24kWh baterije $5,500 = 230USD/kWh
Sastoji se od 48 modula po 500Wh

Već za 2017. je u najavi 48kWh baterija i novi dizajn

Forum za vlasnike: http://www.mynissanleaf.com/index.php?s ... d221516c2e
riba

Post Postao/la riba »

Do 100% fale one koje su umrle od vrućine u Arizoni :)
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

ogi je napisao/la: Cijena 24kWh baterije $5,500 = 230USD/kWh
Sastoji se od 48 modula po 500Wh
Super cijena. Se moze kupiti 1kWh? :)
stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

nekidan vozio iza mene, tu u zadru... daruvarske tablice... skretao sam desno, a on produzio, da sam ga ranije vidio, pratio bih ga garant :D
BB

Post Postao/la BB »

stipe_zd je napisao/la:nekidan vozio iza mene, tu u zadru... daruvarske tablice... skretao sam desno, a on produzio, da sam ga ranije vidio, pratio bih ga garant :D
Pa zar ima toliki domet od DA do ZD? :smijeh2: :smijeh2:
max

Post Postao/la max »

ogi je napisao/la:
Cijena 24kWh baterije $5,500 = 230USD/kWh
To je upola cijene Tesla Powerwall-a. Previše jeftino da bi bilo istinito :roll:
stipe_zd

Post Postao/la stipe_zd »

Evo ga

slika
slika
rokas

Post Postao/la rokas »

Ukoliko netko razmišlja o kupnji rabljenog, ima ovdje vodič za kupnju..

http://www.e-auto.guru/vijesti/kupujete ... -ovo-prvo/
Odgovori

Natrag na “Japanski”