<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Firme koje se bave preradom u EV?
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeća

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Hrvatska
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
munge83

PostPostano: 7.4.2010. sri. 21:10    Naslov: Firme koje se bave preradom u EV? Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima.
Zanima me dali netko zna bilo kakvu firmu koja se profesionalno bavi preradom vozila u EV u HR ili okolici?
Zanima me koliko bi me koštala prerada Twinga u EV-Twingo?
Vidio sam na youtubeu da su napravili cisto solidno, koliko sam skužio po jeziku u Njemackoj preradu ali baš me zanima koliko bi koštala takva prerada bez brige i pameti dovezes majstoru a on ti preda EV. Naravno računam da bi prodao motro i te neke dijelove koji idu iz njega van pa mozda uracunato sa konpenzacijom.
Hvala unaprijed
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
anito

PostPostano: 8.4.2010. čet. 07:18    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.vst-conversions.com/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
debeli

PostPostano: 8.4.2010. čet. 07:31    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.everything-ev.com/twingo-conversion-parts-kits-choice-of-systems-p-349.html

Stavio sam samo zbog cijene komponenti.

Na to još treba dodati carinu,pdv i ruke.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
munge83

PostPostano: 8.4.2010. čet. 09:38    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm, Našao sam i ja tu stranicu ali nisam bas mogao vjerovat da to košta oko 60.000kn , mozda i više kako kažeš da idu porezi carina itd.
Možda se čak više isplati kupit novi EV!
Hvala
[Vrh]
CroDriver

PostPostano: 8.4.2010. čet. 09:58    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad će ljudi više shvatit da je ovo nova tehnologija koja ima svoju cijenu i da se ovo ne radi ako je samo ušteda cilj...

Kvalitetan posao košta, sve ostalo su polovična riješenja koja nitkog neće zadovoljiti.

Da, rađe čekaj dok ne izađe serijski el auto koji ćeš moći kupiti za manje od toga.
[Vrh]
mike20

PostPostano: 8.4.2010. čet. 12:49    Naslov: Citirajte i odgovorite

munge83 je napisao/la:
Hm, Našao sam i ja tu stranicu ali nisam bas mogao vjerovat da to košta oko 60.000kn , mozda i više kako kažeš da idu porezi carina itd.
Možda se čak više isplati kupit novi EV!
Hvala

Imaš auto koji vrijedi 3-4 tisuće ojra i za 60 000 kuna+porez ili što već imaš e auto-a to ti je preskupo pa je bolje uzeti novi e-auto?

A koji ćeš uzeti novi E-auto za tu lovu tj, nekih 13 tisuća ojra?
Ili možda rabljeni e-auto kojem taman teba promijeniti baterije za jedno 50 000 kuna ili više.
[Vrh]
grrga

PostPostano: 8.4.2010. čet. 13:21    Naslov: Citirajte i odgovorite

CroDriver je napisao/la:
Kad će ljudi više shvatit da je ovo nova tehnologija koja ima svoju cijenu .

Dosad sam mislio da je izmjenični motor izumio Tesla a baterije Alesandro Volta. Nisam niti slutio da je sve to toliko novo smijeh1 .
[Vrh]
creatin

PostPostano: 8.4.2010. čet. 15:16    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nova tehnologija odnosno igracke Wink
[Vrh]
munge83

PostPostano: 8.4.2010. čet. 20:53    Naslov: Citirajte i odgovorite

E dobro nemojt me odmah osuđivat, nisam znao da to sve toliko košta!
A što se tiče novog EV istina je skuplji ali ipak on je i napravljen baš za tu svrhu (od smještaja baterija i svega ostalog) a ujedno je i novi pa se dobije neke garancija na njega.
Sve je to induvidualno kako tko gleda na kupnju novog auta on je skukuplji isve ostalo ali ipak je dizajniran i napravljen i predviđen da bude električni automobil a što se tiče prerade skoro uvijek se izgubi prostor za te baterije.
Ne morate se odmah ljutit mom ne znanju, zato sam i došao tu da pitam.
Hvala
[Vrh]
pedjamil

PostPostano: 8.4.2010. čet. 21:11    Naslov: Citirajte i odgovorite

grrga je napisao/la:
CroDriver je napisao/la:

Dosad sam mislio da je izmjenični motor izumio Tesla a baterije Alesandro Volta. Nisam niti slutio da je sve to toliko novo smijeh1 .

Very Happy
[Vrh]
mike20

PostPostano: 10.4.2010. sub. 10:01    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kakve ljutnje, cifre su kakve jesu, ja iskreno kad bih imao tu lovu nebi ni gledao isplativost-dobro nije baš da nije isplativo, nego bih to složio jednostavno zato jer bih htio imati auto koji bešumno klizi po cesti i ima max zakretni moment od 0 rpm-da ima nas fanatika hehehehehehe
[Vrh]
markostrujic

PostPostano: 10.4.2010. sub. 10:10    Naslov: Citirajte i odgovorite

pedjamil je napisao/la:
grrga je napisao/la:
CroDriver je napisao/la:

Very Happy

covijek je mislio na tehnoligju koja cini vec postojece i nove elektromotore efikasnijim : kontroleri , baterije, bms bla bla....
[Vrh]
grrga

PostPostano: 10.4.2010. sub. 12:43    Naslov: Citirajte i odgovorite

markostrujic je napisao/la:
pedjamil je napisao/la:
grrga je napisao/la:
CroDriver je napisao/la:

Very Happy

covijek je mislio na tehnoligju koja cini vec postojece i nove elektromotore efikasnijim : kontroleri , baterije, bms bla bla....

Ne čitam misli, čitam što je napisano. Ništa kod elektromotora nije izmjšljeno zadnjih godina. Električni pogon je stara stvar. Tehnologija izrade je isto tako jeftina i provjerena, a cijene su jednostavno nabrijane.
Usporedi dvd pržilicu i BluRay pržilicu, cijene i tehnologiju pa će ti biti sve jasno. Treba maznuti lovu kad se pruži prilika. U ovom trenutku (po cijeni aparature i cijeni energije) ne postoji ništa čime možeš postići uštedu novca. Mislim tu i na solarne kolektore za struju i vodu, štedne sijalice i slično.
[Vrh]
CroDriver

PostPostano: 10.4.2010. sub. 13:37    Naslov: Citirajte i odgovorite

grrga je napisao/la:
pedjamil je napisao/la:
grrga je napisao/la:
CroDriver je napisao/la:

Very Happy

Ne čitam misli, čitam što je napisano. Ništa kod elektromotora nije izmjšljeno zadnjih godina. Električni pogon je stara stvar. Tehnologija izrade je isto tako jeftina i provjerena, a cijene su jednostavno nabrijane.
Usporedi dvd pržilicu i BluRay pržilicu, cijene i tehnologiju pa će ti biti sve jasno. Treba maznuti lovu kad se pruži prilika. U ovom trenutku (po cijeni aparature i cijeni energije) ne postoji ništa čime možeš postići uštedu novca. Mislim tu i na solarne kolektore za struju i vodu, štedne sijalice i slično.

Šta te onda priječi da napraviš el. auto? Navali palac
[Vrh]
grrga

PostPostano: 10.4.2010. sub. 14:50    Naslov: Citirajte i odgovorite

CroDriver je napisao/la:
grrga je napisao/la:
pedjamil je napisao/la:
grrga je napisao/la:
CroDriver je napisao/la:

Very Happy

Šta te onda priječi da napraviš el. auto? Navali palac

Gdje sebe vidiš tu? Zaljubljenik u e-aute ili trgovac?

Moje prvo vozilo na struju sa 4 točka sad bi imalo cca 25 god da je u životu Very Happy . Dakle počeo sam davno. Danas me u tom poslu spriječavaju trgovci, novi zakoni, propisi i slično, zapravo neisplativost tako nečega. Bicili su trenutno vrlo blizu da postanu isplativi pa ću se nekoliko godina zadržati na njima. Pod to isplativi mislim na cijenu vožnje u usporebi sa vozilma sličnih karakteristika.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Hrvatska
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4  Sljedeća
Stranica 1 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.