Jedina nuklearka koju trebamo je sunce

Kreativnost, otkrića, inovacije...
timon

Post Postao/la timon »

Osobno, jako mi se svidja LED rasvjeta. Ove stedne trepere. Treba paziti koji tip se uzima. Ja sam za da se napravi jos vjetrogeneratora po otocima.
inch

Post Postao/la inch »

neznam jel je ko gledao dnevnik večeras ili vjesti - francuzi su uspjeli utrpati N energiju u alternativne izvore energije, vijeće EU je to prihvatilo.
Prof. Baltazar

Post Postao/la Prof. Baltazar »

inch je napisao/la:neznam jel je ko gledao dnevnik večeras ili vjesti - francuzi su uspjeli utrpati N energiju u alternativne izvore energije, vijeće EU je to prihvatilo.
Nuklearna energija i jest alternativni oblik energije...samo sto je onaj oblik te energije koji je "alternativan" (fuzija) u ovom trenutku - nakon milijardi ulozenih eura - tek sjaj u oku svog izumitelja i nista vise. ;)
inch

Post Postao/la inch »

Prof. Baltazar je napisao/la: Nuklearna energija i jest alternativni oblik energije...samo sto je onaj oblik te energije koji je "alternativan" (fuzija) u ovom trenutku - nakon milijardi ulozenih eura - tek sjaj u oku svog izumitelja i nista vise. ;)
:roll: da, potraga za fuzijom dođe ko naći perpetum mobil, gotovo kao alkemija nekad.
Prof. Baltazar

inch je napisao/la:
Prof. Baltazar je napisao/la: Nuklearna energija i jest alternativni oblik energije...samo sto je onaj oblik te energije koji je "alternativan" (fuzija) u ovom trenutku - nakon milijardi ulozenih eura - tek sjaj u oku svog izumitelja i nista vise. ;)
:roll: da, potraga za fuzijom dođe ko naći perpetum mobil, gotovo kao alkemija nekad.
Dobro, razlika u odnosu na alkemiju je, da se tako izrazim, bjelodano jasna svaki dan kad nije oblacno. Svaki dan svaki covjek moze vidjeti prototip fuzijskog reaktora koji ne da radi, nego nije trebao aktivno servisiranje vec o-ho-ho godina! Moras priznat da je to prilicna razlika u odnosu na alkemiju. (:
lighty

Post Postao/la lighty »

Prof. Baltazar je napisao/la:Svaki dan svaki covjek moze vidjeti prototip fuzijskog reaktora koji ne da radi, nego nije trebao aktivno servisiranje vec o-ho-ho godina!
Hoces reci povremeno radi izmedju dugih perioda testiranja i odrzavanja i trosenja puno vise energije za odrzavanje magnetnog polja nego sto se dobija van?
Čubi
Kontakt:

Post Postao/la Čubi »

lighty je napisao/la:
Prof. Baltazar je napisao/la:Svaki dan svaki covjek moze vidjeti prototip fuzijskog reaktora koji ne da radi, nego nije trebao aktivno servisiranje vec o-ho-ho godina!
Hoces reci povremeno radi izmedju dugih perioda testiranja i odrzavanja i trosenja puno vise energije za odrzavanje magnetnog polja nego sto se dobija van?
???

'Ajd pročitaj ponovo, očito nisi shvatio što je pjesnik htio reći !

U pravu si profesore, ima samo nekih malih problemčića u reprodukciji istog "u malom" :(
lighty

Post Postao/la lighty »

Rekao je da prototip fuzijskog reaktora radi. - Radi jedva i ekstremno kratko, o kontinuiranom radu se moze samo sanjati.

Ne treba aktivno servisiranje. - Zapravo i nije tako buduci da su sustavi hladjenja supravodica kontinuirano servisirani, a i kontrolni sustavi se stalno nadogradjuju.
windman
Kontakt:

Post Postao/la windman »

kada se cijevi iz reaktora iskoriste one se moraju hladit u vodi koliko sam shvatio?? sto te cijevi ne ostaju jos stotinama godinama opasne???
nisam cuo da negdje postoji uređeno odlagaliste takvog"otpada"
Čubi
Kontakt:

Post Postao/la Čubi »

lighty je napisao/la:Rekao je da prototip fuzijskog reaktora radi. - Radi jedva i ekstremno kratko, o kontinuiranom radu se moze samo sanjati.
Opet nisi shvatio, mislo je na Sunce :o
Prof. Baltazar

Čubi je napisao/la:
lighty je napisao/la:Rekao je da prototip fuzijskog reaktora radi. - Radi jedva i ekstremno kratko, o kontinuiranom radu se moze samo sanjati.
Opet nisi shvatio, mislo je na Sunce :o
Lijepo je kad se covjek ne mora sam objasnjavati... (:

Vidim da su se neki ili previse zagrijali za temu ili nisu bas dobri u rjesavanju zagonetki. (:
Ne koristi magnetsko, nego gravitacijsko polje, radi stabilno i pouzdano vec 4.5 milijardi godina...i nekoliko dana, ovisno o tome koliko je clanak u wikipediji svjez, a po svoj prilici ce jednako pouzdano i bez servisiranja radit jos 4.5 milijardi godina.
Pretpostavljam da ce se Japan jos jednom istaknuti kao zemlja u kojoj odlicno minijaturiziraju i kopiraju postojece ideje, tako da se u tekucem stoljecu mozemo nadati prototipu velicine npr. Mjeseca, a nakon toga, gdje nam je kraj? (:
lighty

Post Postao/la lighty »

Hm, mislio sam da je mislio na TOKAMAK buduci da je bila rijec o nuklearkama i fuziji... :respekt:
dmeter

Post Postao/la dmeter »

timon je napisao/la:Osobno, jako mi se svidja LED rasvjeta. Ove stedne trepere. Treba paziti koji tip se uzima. Ja sam za da se napravi jos vjetrogeneratora po otocima.
a ja nisam po otocima nego da se naprave u Kutini i okolici
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

dmeter je napisao/la:a ja nisam po otocima nego da se naprave u Kutini i okolici
A zakaj?? :D
Free Energy

Post Postao/la Free Energy »

cijena zamljišta?
Odgovori

Natrag na “Znanost i izumi”