<br />Električna vozila i obnovljiva energija - Početna<br /> Električna vozila i obnovljiva energija

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Logo modul sa napajanjem ili PLC

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Tražim
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
dejok

PostPostano: 29.10.2009. čet. 22:52    Naslov: Logo modul sa napajanjem ili PLC Citirajte i odgovorite

Recimo neki SIEMENS-ov logo ili sl.
Bitno mi je da ima jedno 4-6 analognih ulaza, 2 digitalna ulaza i 4-6 digitalnih izlaza.
Po mogućnosti da nije prekompliciran za programiranje,softver i kabal su poželjni kao i napajanje.
Potreban mi je prvenstveno za upravljanje toplinskom pumpom.
Ako ostane viška memorije i ulaza/izlaza, iskoristio bi ih za automatizaciju kotlovnice za zagrijavanje obiteljske kuće.

Lijep pozdrav,

Dejan Kovač
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
DompaEV

PostPostano: 29.10.2009. čet. 23:00    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pogledaj http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/40044D.pdf
A koliko kosta u npr. Chipoteci pogledaj na http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=1160021710
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Pero

PostPostano: 30.10.2009. pet. 05:40    Naslov: Citirajte i odgovorite

DompaEV je napisao/la:
Pogledaj http://ww1.microchip.com/downloads/en/devicedoc/40044D.pdf
A koliko kosta u npr. Chipoteci pogledaj na http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=1160021710

Ako ides na single chip controler, onda je puno bolji dsPIC30F401x, kosta nekih 50 kuna, a ima 12bit A/D konvertere te ima i do sedam PWM izlaza, rezolucije do 16 bita.
Ja sam uzeo dsPIC30F4011 i dsPIC30F4013 za projekt kontrolera za BLDC motore. Impresioniran sam mogucnostima i brzinom tog kontrolera, ali mi je trebalo pola godine samo da proucim dokumentaciju.
Prednost ovog kontrolera je ca se more i "uspavati" na odredjeno vrijeme, cime se postize znacajna usteda energije. Ako nije potrebna neka velika brzina, sa sporijim oscilatorom mu je potrosnja svega par mW u radu (pri 0.1MIPS-a). U punoj brzini (30MIPS-a) povuce i preko 1W, sto je jos uvijek poprilicno manje od PLC-a. Very Happy

U svakom slucaju je lakse raditi s PLC-om, a najbolje je da pitas predstavnistvo Siemensa u Zagrebu za navedene PLC-ove.
Nazalost, software za Simatic poprilicno kosta te jos moras imati i interface adapter.
Logo je puno jednostavniji i jeftiniji, ali nema bas nekih mogucnosti...
[Vrh]
dejok

PostPostano: 30.10.2009. pet. 10:20    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pero,

Ako je tebi trebalo pola godine da shvatiš programiranje,onda će meni trebati barem duplo više. Shocked

Imam brata koji radi u ZG (TEB Automatik) i on se bavi programiranjem PLC-a, tako da mi je jednostavnije uzeti neki polovan PLC i prepustiti mu posao programiranja.

Ako ne nađem ništa povoljno, onda se možda i odlučim za neki od PIC-eva (za zanimaciju u hladnim zimskim danima i noćima).
[Vrh]
HAL9000v2.0

PostPostano: 30.10.2009. pet. 10:23    Naslov: Citirajte i odgovorite

Logo basic je 750kn a kabel je 1400kn
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
dejok

PostPostano: 30.10.2009. pet. 20:44    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na www.pelmen.hr sam naišao na neku akciju:

Novi Allen-Bradley MicroLogix PLC za samo 500 kn
Tvrtka Rockwell Software predstavila je novi Allen-Bradley MicroLogix 1000 programabilni logički kontroler (1761-L10BXB). Ovaj kontroler ima 6 digitalnih ulaza (24VDC, 1xbrzi ulza 6.6. kHz) i 4 digitalna izlaza (2x MOSFET + 2xrelej), a napajanje mu je 24VDC. Namjenjen je za male aplikacije, a privlačan je svojom cijenom koja iznosi svega 500,00 kn. Dodatna zanimljivost ovog kontrolera je besplatni RSLogix500 Starter programski paket za 1761-L10BXB što ga čini vrlo zanimljivim za potrebe učenja programiranja programabilnih logičkih kontrolera.

Malo ću mu pronjuškati karakteristike da vidim jel odgovara mojim zahtjevima.
[Vrh]
bmirkov3

PostPostano: 6.11.2009. pet. 19:50    Naslov: siemens Citirajte i odgovorite

Dali ti odgovara: Simatic S7-200, CPU224, 214-1BD23-0XB0, AC/DC/RLY
Pozz!
[Vrh]
dejok

PostPostano: 6.11.2009. pet. 21:19    Naslov: Citirajte i odgovorite

Lijep pozdrav,

Ako sam dobro pročitao CPU224 ima samo digitalne ulaze što mi baš i ne odgovara.Pročitao sam da CPU224XP ima osim digitalnih i 2 analogna ulaza.Taj bi mi odgovarao jer bi na ta dva ulaza spojio PT100 temp. osjetnik.

Još ću se malo preračunati pa ti javim.

Jel imaš softver/kabal za programiranje i koja bi bila cijena?

Hvala
[Vrh]
zega

PostPostano: 7.11.2009. sub. 00:17    Naslov: Citirajte i odgovorite

pero imam pitanje vezano uz piceke...
Imam zahtjeve na poslu za izvor digitalnih signala 25 ili vise kanala sa vremenskom rezolucijom ispod mikrosekunde...
Neke sporije rijesavam sa i2c i 8 bitnim i 16 bitnim ekspanderima ali ovi brzi trose skupe kartice (spincore pulseblaster) pa me zanima, ako bi se taj izvor zamjenio sa picekom, kako ti se to cini, koje su mogucnosti tog piceka kao parallel digital I/O?
KOja bi bila vremenska rezolucija za 24 DIO?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
Pero

PostPostano: 7.11.2009. sub. 04:37    Naslov: Citirajte i odgovorite

zega je napisao/la:
pero imam pitanje vezano uz piceke...
Imam zahtjeve na poslu za izvor digitalnih signala 25 ili vise kanala sa vremenskom rezolucijom ispod mikrosekunde...
Neke sporije rijesavam sa i2c i 8 bitnim i 16 bitnim ekspanderima ali ovi brzi trose skupe kartice (spincore pulseblaster) pa me zanima, ako bi se taj izvor zamjenio sa picekom, kako ti se to cini, koje su mogucnosti tog piceka kao parallel digital I/O?
KOja bi bila vremenska rezolucija za 24 DIO?

dsPIC moze na OC (output compare) izlazu postici vremensku rezoluciju do 33ns.
Nazalost, najvise osam takvih izlaza moze imati jedan procesor. Glede GPIO, mozes racunati na instrukcijski ciklus iste vremenske rezolucije pa treba vidjeti koliko instrukcija ti treba za sastaviti kompletan izlaz.
Ako je bitno precizno vrijeme u kome svi izlazi moraju sinkrono bidi postavljeni, treba postaviti latch na digitalnim izlazima te isti okidati OC-om.
Posalji mi na mail vise tehnickih detalja ca ti tacno treba pa cu ti poslati ideju kako to napraviti.
Ako je rijec o rezoluciji >0.2us, mozda moze obaviti posao i PIC16F877A ili koji drugi slican njemu, tj. nesto iz 8bitne familije.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
Električna vozila i obnovljiva energija - Početna
-> Tražim
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.