I ja mislim Dmeter da si u pravu, no to opet ne znaci da mi nemamo firme koje znaju napraviti brod, jedino mi smeta sto smo raz#$^%$%i brodarski institut, no to bi mogli kompenzirati da drzava subvencionira po jednog ili vise znanstvenika/inzinjera po svakom malom brodogradilistu, mislim da bi tako akademski nastrojeni a umoceni u privatnu industriju mogli u biti vise napraviti nego svi nagurani u jednoj instituciji...Cose je napisao/la:U pravo si - nisam ni mislio reci da je to sa brodovima trivijalno, a ljudi potrose zivote da dodju do nekih saznanja. To sve stoji.dmeter je napisao/la:Ako niste školovani inžinjeri brodogradnje + IQ 180 i više i hrpa novaca nema velike filozofije. Rađe se uhvatit izrade Wrap motora za međuzvjezdana putovanja. Ja bi stvarno želija svima pomoči ali više nemam energije,Ali jedan savjet mogu podjeliti zasučite rukave i radite zamisto 8 sati dnevno 16 sati i tako par godina i kupite neki seriski proizvedeni brod i renovirajte ga.
Samo racunaj da smo tu na ovom forumu vecina malo pomaknuti- jer da nismo, ne bi se odlucili na prerade i samogradnje raznih vrsta, a ja se sigurno ne bi jos godinama kasnije vozio na struju da nisam 2013. krenuo sarafiti po Puntu.
Recimo iz teme solarni katamarani vidi se da firme koje sloze dobar solarni katamaran nemaju problema sa plasmanom, i cijena je premium! Recimo da su nakon koncepta prodali 5 katamaran unaprijed da ih nisu napravili, to je inace nevidjeno u maloj brodogradnji-nautici no kod nas nitko nista jedna firma u okolici Zagreba radi jedan katamaran tak tak) i to je to http://www.kosanovic-brodovi.com/proizv ... /katamaran

Kosanovic...
A recimo mene vise zanima malo brodogradiliste na moru tipa u Betini, a oni rade stare leute!? eheh