Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Dankec
|
Postano: 9.5.2023. uto. 07:22 Naslov: Pomoć oko izračuna potrošnje |
|
|
Dragi forumaši,
Dugo se nisam javljao. Haibike vozi super, ali imam poluozbiljno pitanje.
Ugostio sam podstanara koji je ozbiljan dostavljač na elektro-biciklu. Zagreb. Dnevno napravi po 100km, a bateriju puni svaka dva-tri dana. Struja nije besplatna, a puni na moju struju. Znam da to nije neka ogromna cifra, no, volio bih znati kolika je. Može pomoć oko proračuna mjesečne cijene struje za profesionalno korištenje ebajka? Recimo da je baterija 20Ah, 48V.
Recimo da u pola slučajeva puni po danu, a pola po noći. Ja imam standardno HEPovo dvotarifno brojilo.
Probao sam ovdje: https://electrotraveller.com/hr/kalkulator-troskova-punjenja-elektricnog-romobila/
Čini mi se nekako jeftino to što je izbacio kalkulator.
Pomoć? |
|
[Vrh] |
|
 |
mihaelj
|
Postano: 9.5.2023. uto. 07:49 Naslov: |
|
|
Imas wat metara sto mjere potrosnju ako ustekas trosilo kroz njih pa tako izmejris koliko je proslo kroz njega. Suimbolican link: https://masterlight.ee/product/wattmeter-p5822-schuko/
Mozes si voditi potrosnju tako da si zapises stanje brojila na dane kad se ne puni bicikl i kad se puni i tako izracunati razliku.
Ako ugrubo pretpostavis da dnevno treba 1kw/h za punit bateriju, mislim da ti nece ispast neka bitnija cifra (30x1kn, lupam bezveze). Neznam sad kak je kad predjes neku potrosju onda moze biti struja i skuplja, al ako inace ne trosis enormne kolicine stroje ne bi se trebao zamarati s time. Da puni auto umijesto bicikla, to bi se vec osjetilo  |
|
[Vrh] |
|
 |
stjepan
|
Postano: 9.5.2023. uto. 07:52 Naslov: |
|
|
20ah i 48v daje 960wh. Ajmo zaokružiti na 1kw. Ako prilikom punjenja imaš gubitak od 20%, to je onda 1.2kw. Ako puni svaki drugi dan, to je 15x 1.2kw ilitiga 18kwh. Znači to je naj naj gori slučaj.
Cifra ne može biti baš visoka. Kilovat je koliko ono...0.14€ sa svim davanjima i PDV-om? |
|
[Vrh] |
|
 |
Dankec
|
Postano: 10.5.2023. sri. 12:12 Naslov: |
|
|
Hvala svima na trudu oko odgovora! |
|
[Vrh] |