Postano: 29.5.2020. pet. 20:47 Naslov:
Istina, zanimljivo no istu tehnologiju proizvodjaci kondenzatora koriste vec desetljecima, sto je najbolje superkondenzatori takodjer, e sad tesla je kupila maxwell...nesto mi govori da "uce" od njih...
Ovo je puno veci deal kako Elon govori samo zbog thermal managementa i dugovjecnosti baterija!
Wow ovaj tip je otkrice ima hrpu deep dive battery tech videa
Postano: 1.6.2020. pon. 05:07 Naslov:
Woohooo, 900Wh/l, efikasnost 200% up (ionako su veoma efikasne), cijena srebra ce skociti 8-), nema dendrita sto znaci zivotni vijek ide u nebo...
Sigurne!
Iii grafen (kaj se vec nemreju kupiti baterije koje koriste grafen u RC pouch?
Ili je to gimick gdje pokusaju izmusti extra lovu na publicitetu kojeg proizvode ovakva istrazivanja?
Zadnja promjena: zega; 1.6.2020. pon. 14:45; ukupno mijenjano 1 put.
Postano: 2.7.2020. čet. 20:46 Naslov:
The Cell Cooling Coefficient for Lithium Ion Batteries
The cell cooling coefficient is a metric which can aid the design of the next generation of battery packs and highlight the importance of good thermal management across the battery industry
Koliki je udio kobalta u litijskoj bateriji, pogotovo u automobilskoj bateriji?
To je tipična zamjena teza, koju koriste protivnici elektromobilnosti.
Za iskorištavanje dječjeg rada i zdravlja nisu krivi električni automobili, nego društveni sistem koji ga dozvoljava i potiče.
Isto toliko a možda i više djece se iskorištava u tekstilnoj i drugim industrijama.
Proguglaj malo koliko je dječjeg rada u preradi i farbanju tekstila u Indiji, Bangladešu, itd. i kako izgleda farbanje tekstila i prerada kože.
Pamučne gaće i majice su jednako krive za to kao i električni automobili, pa ih ipak svi kupujemo i nosimo.
Taj problem bi trebalo drugačije gledati, i tražiti uzroke na drugom mjestu, a ne u električnim automobilima ni u pamučnim gaćama ili kožnim cipelama.
Uzrok je u velikoj nejednakosti razvijenih i nerazvijenih, te zloupotreba te nerazvijenosti od multinacionalnih kompanija svih vrsta.
Sve pet, meni je to prilično jasno.
Ali interesira me baš podatak koliko se stvarno koristi kobalt u litijskim baterijama?
Malo sam lijen za istraživanje a google mi na prvu ne daje neke posebne brojke.
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.