Indukcijski protočni kotao

Kreativnost, otkrića, inovacije...
Odgovori
josip024

Indukcijski protočni kotao

Post Postao/la josip024 »

kako je sada moderno imati svoje panele i samim time električni bojleri ponovno postaju zanimljivi naletio sam na njuškalu neka firmica prodaje indukcijski protočni bojler 6KW

nabraja tamo sto prednosti a meni zanimljivo zvuči informacija
kažu COP 2.04

da li je tko vidio čuo ili slično za iskustvo iz prve ruke.
debeli
Kontakt:

Post Postao/la debeli »

munjeni

Post Postao/la munjeni »

Ovaj link je negdje u rangu pipa. Ovakvu imamo, grijač je 3kw. Temperatura se regulira protokom - ako sporije teče onda je toplija voda a ako otvoriš do kraja onda je skroz mlaka.
slika

Bojler sa 6kw bi već mogao biti korisniji.
Grana

Post Postao/la Grana »

Ne znam kako indukcijski bojler može imati COP preko 1?
Susjedu sam ljetos popravljao bojler koji ima klasični grijač ali i malu toplinsku pumpu na vrhu, nešto slično ovome na slici:

slika

To drži u podrumu i isti uređaj mu grije vodu za kuću i hladi podrum. I bez benefita hlađenja podruma topliska pumpa kao takva ima cop preko 1. Obični grijač je unutra samo kao backup i pali se ako temp vode padne ispod neke granice
josip024

Post Postao/la josip024 »

kada se u njušku upiše indukciski kotao samo je on
evo link s druge stranice
https://bs.dw-inductionheater.com/produ ... ter-boiler

osobno imamo kući ploču indukcisku za kuhanje i brže zagrije vodu od obične električne iste snage. jedino tu vidim uštedu, da manje vremena grijač radi od običnog grijača pa da je tu ušteda. [/img]
Grana

Post Postao/la Grana »

Kod indukcijskog kola za kuhanje, indukcijom se zagrijava sama posuda, dok se kod običnog kola zagrijava prvo grijaći element koji zatim kondukcijom prenosti toplinu na posudu.
Sam postupak kondukcije s kola na posudu unosi gubitke i kašnjenje koje se izbjegne indukcijom i tu je jasna efikasnost.
Kod običnog bojlera to mi nema smisla jer je i ovako on gotvo 100% efikasan, kod protočnog...?
Odgovori

Natrag na “Znanost i izumi”