Izrada CNC glodalice,brusilice
Pa kaze da je 22% pun , a vec nekoliko puta mi se desilo da mi admin ili ko vec obrise jedan dio poruka , to se desilo i prije 3 dana isto , tako da ne znam sta je problem ali ne radi kako treba .lisicakm je napisao/la:Pa nije ti inbox možda puni ? mada mislim da briše starije poruke , nisam siguran..
moj mail je mojalovaa@gmail.com pa mi molim te baci na mail odgovor .
Flolic imas li gdje da se kupi ovako nesto ali malo duze da moze rezati do recimo 17 ili 20 mm a ni cjenovno ako je jeftinije nebi bilo lose ?
flolic je napisao/la:Ebay, prodavač "drillman1"
http://www.ebay.com/usr/drillman1
Od njega sam nakupovao već gomilu stvari i sve je bilo za 5.
Upravo mi dolazi paketić od 10 komada:
http://www.ebay.com/itm/151463850518
E da, tamo kaže da su za plastiku, ali režu aluminij k'o od šale i traju dugo.
Imam i par karbidnih dvopernih kineskih od 6 i 8mm i ta su mi se pokazala ok.
A kad hladiš sa vodom (emulzijom) onda posvuda imaš i strugotine i vodePero je napisao/la:Čini mi se da treba imati vodeno hlađenje, ne toliko zbog samog hlađenja već i zbog izbacivanja strugotine...
Izbacivanje strugotine kompresorom nije bš neka opcija jer onda te strugotine ima posvuda.

Meni je u planu napraviti oklop oko stroja pa ću onda moći hladiti s bilo čime.
Flolic bogami furi ta tvoja glodalica po plastici i to brzo .
Daj mmi reci dali znas gdje bi mogao da kupim industrisku plastiku i koja da ima sljedeca svojstva , da je tvrdja od teflona ili ovog poliamida u sipki za tokarenje (onaj bjeli sto se kupuje na kilu ) a opet da nije krhak poput pleksiglasa odnosno da ima neku svoju zilavost kad ga stegnes s vijkom da ne puca , znas li sta da trazim i gdje da trazim , debljine od 4 i 8 mm eventualno 10 mm ?
Daj mmi reci dali znas gdje bi mogao da kupim industrisku plastiku i koja da ima sljedeca svojstva , da je tvrdja od teflona ili ovog poliamida u sipki za tokarenje (onaj bjeli sto se kupuje na kilu ) a opet da nije krhak poput pleksiglasa odnosno da ima neku svoju zilavost kad ga stegnes s vijkom da ne puca , znas li sta da trazim i gdje da trazim , debljine od 4 i 8 mm eventualno 10 mm ?
Imaš u strojoprometu polyacetal (pom c) to sam ja koristio, bolje je od one bijele plastike, ne vuče vlagu , otporan na habanje, čvrst i žilav. Imaš ploče raznih debljina. Crni je. To sam otkrio i koristio za onaj gimbal. Lijepo se reže na cnc.grujo je napisao/la:Flolic bogami furi ta tvoja glodalica po plastici i to brzo .
Skini si njihov katalog sa stranice pa pogledaj svojstva.

Da, poliacetal (POM) je ono što ti treba. To je ista stvar što i "Delrin".grujo je napisao/la:Flolic bogami furi ta tvoja glodalica po plastici i to brzo .
Jedino što ga u Strojoprometu ima samo u bijeloj boji (barem u Splitu...).
Pozdrav ljudi!
Može savjet, trebam podmazati vodilice i kuglična navojna vretena po prvi put. Imam INA litijevu mast LIS 3. Hoće li to bit ok? Vodilice su Hiwin HG 20 mm, a ballscrews TBI C5 valjana 16 mm.
Kutija masti je praktički netaknuta, godinama leži u podrumu, godina proizvodnje je 2005.
http://www.ina-maziva.hr/ina-lis-3-p289
BTW, po ovoj Ininoj stranici piše da je ova mast NLGI 3 gradacije, dok sam negdje na internetu naletio da bi trebala bit gradacija 1.
Bilo kakva preporuka je dobro došla,
Hvala!
Može savjet, trebam podmazati vodilice i kuglična navojna vretena po prvi put. Imam INA litijevu mast LIS 3. Hoće li to bit ok? Vodilice su Hiwin HG 20 mm, a ballscrews TBI C5 valjana 16 mm.
Kutija masti je praktički netaknuta, godinama leži u podrumu, godina proizvodnje je 2005.
http://www.ina-maziva.hr/ina-lis-3-p289
BTW, po ovoj Ininoj stranici piše da je ova mast NLGI 3 gradacije, dok sam negdje na internetu naletio da bi trebala bit gradacija 1.
Bilo kakva preporuka je dobro došla,
Hvala!