E-Renault 5

Završene samogradnje i registracije
mkarli17

Post Postao/la mkarli17 »

Gec je napisao/la:ZAPI H2-80/600 jel može raditi na 96V baterijama, koji je ono ZAPI bio u petici od Čubija?
upravo taj kojeg si napisao samo ga čubi mora presaložit.
Gec
Kontakt:

Post Postao/la Gec »

mkarli17 je napisao/la:
Gec je napisao/la:ZAPI H2-80/600 jel može raditi na 96V baterijama, koji je ono ZAPI bio u petici od Čubija?
upravo taj kojeg si napisao samo ga čubi mora presaložit.
znači može se zriktati, ok jer imam jednog na piku ;)
Roman

Post Postao/la Roman »

Jučer popodne sam uspio uz pomoć jednog starijeg majstora bez dizalice i modernih alata skinuti "Radeta" sa mjenjača i onda sam tek vidio što je napravio lameli. Doslovno joj je iščupao srce a federe je izravnao tako da sada izgledaju kao svinuti čavli. Komadići pleha su bili razasuti svuda po motornom prostoru jer ih je centrifugalna sila izbacila van iz košare spojke.

No sada opet isti problem kao i sa Traubekom. Dođem u dućan kod Tokića a tamo nema takve lamele. No budući da je i košara dobila po piksi trebalo bi promjeniti cijeli set znači košara, lamela i potisni ležaj. Sada sam u dilemi da li da to sve odnesem u kuplung servis kako bi mi napravili od starog srca novu lamelu i probali srediti košaru. Potisni ležaj je uglavnom dobar. Ili da tražim po dućanima zamjenske dijelove. Ako to brzo nađem moći ću se uskoro voziti. A ako idem obnavljati to će potrajati koji tjedan. :(

Zna li netko neki dobro opskrbljeni dućan (osim Tokića) autodijelova gdje bih to mogao naći. Zahvaljujem! Ipak se tu radi o Renaultu 5 Campus iz 1990 godine u kojem je nekad bio 1,1 litreni benzinac. :) Mislim, auto je star samo 24 godine a već nema dijelova. :shock:
mkarli17

pitaj u MAX AUTO DIJELOVI. VELIKA GORICA ako nemaju nabavit če ti vrlo brzo, pozovi se na mene :) njihov broj 0916379183-tomislav
Roman

Post Postao/la Roman »

Hvala, budem pitao nakon što još provjerim na jednom mjestu, pitat ću svakako pa izabrati bolju ponudu. :-))
mkarli17

Roman je napisao/la:Hvala, budem pitao nakon što još provjerim na jednom mjestu, pitat ću svakako pa izabrati bolju ponudu. :-))
kod njih sam kupio lamelu za clia i nemam nikakvih problema
Roman

Post Postao/la Roman »

Ma sve OK. Ne dođu problemi odmah, malo strpljenja pa ćemo vidjeti. Ja se iskreno nadam da nećeš imati problema ali do sada je Rade samljeo lamelu meni na Traubeku i Renolčeku a i Coseu na Puntu. :) Možda je još nekome samljeo ali neznamo :)

Ajde da se bar vozim "sportski" pa bih rekao, ali vozim se elegantno (penzionerski :) ) jer drugačije niti nemogu. pa ipak Rade učini svoje. :x

Neki ljudi s kojima sam pričao su mišljenja da je to stoga što spoj motora i mjenjača nije savršeno u centru pa je možda zbog toga. Ja mislim da nije zbog toga jer to ipak nije kruti spoj pa ima nešto tolerancije. Više sam mišljenja da te lamele nisu rađene za veliki moment koji Rade ima od 0 okretaja. No na Traubeku sada imam stvarno čvrstu lamelu pa ćemo vidjeti. :)
Zadnja izmjena: Roman, dana/u 09 ruj 2014, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.
riba

Post Postao/la riba »

Kad držite to kvačilo bezveze... prijeđi na kruti spoj s elastičnom spojkom.
Roman

Post Postao/la Roman »

Nije baš kvačilo bez veze jer je puno lakše promijeniti brzinu sa kvačilom nego bez njega a mjenjač želimo zadržati zbog uzbrdica i manje struje pri pokretanju. Pogotovo je lakše iz veće u manju brzinu iako sam to u ovih 6 godina elektro vožnje učinio samo dva puta, jednostavno to ne treba. Baš, kada sam u nedjelju išao sa sestrinim benzincem kod Tomislava na slaganje paketa baterija, vidio sam koliko je kod benzinaca to potrebno jer se jednostavno kod manje brzine u većem stupnju prijenosa guši motor a kod elektromotora mu to ništa ne smeta i možeš ubrzati i u većoj brzini, jedino što onda povuće više struje ali ide, ide. :)
riba

Post Postao/la riba »

Pa brzine treba mijenjati jako rijetko, a kada treba, nije problem bez kvačila, samo sačekaš koju sekundu da se motoru smanje okretaji.
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

Po meni je problem u samom pokretanju od nule.
Na benzincu se kuplung lagano odpusta i tek nakon proklizavanja kvaci do kraja ;
U medjuvremenu masa se pokrenula i trganje je svedeno na minimum.
Ovdje imamo direktan spoj od nule,veci moment od nule i trzaj pri pokretanju
I tako malo po malo sve se rastepe.......
Čubi
Kontakt:

Post Postao/la Čubi »

bmwcabrio je napisao/la:Po meni je problem u samom pokretanju od nule.
Na benzincu se kuplung lagano odpusta i tek nakon proklizavanja kvaci do kraja ;
U medjuvremenu masa se pokrenula i trganje je svedeno na minimum.
Ovdje imamo direktan spoj od nule,veci moment od nule i trzaj pri pokretanju
I tako malo po malo sve se rastepe.......
Meni se još nikaj nije rasteplo... :oci:
bmwcabrio

Post Postao/la bmwcabrio »

Ni meni 8)
MP

Post Postao/la MP »

bmwcabrio je napisao/la:Ni meni 8)
To je zbog lakše noge ;)
Dr.Doktor

Post Postao/la Dr.Doktor »

Pozdrav svima
MP je napisao/la:
bmwcabrio je napisao/la:Ni meni 8)
To je zbog lakše noge ;)
-To je zbog solidnije izvedbe ... i bolje uštimane elektronike ... :)

-Čubi ... kad imaš vremena za kavu ... ????
-Imam jedan papirić na koji samo dopisujem pitanja ...
... na opće zadovoljstvo ljubitelja četkica , Golden je izdahnuo ... vrijeme je
za novi početak
Odgovori

Natrag na “Električna vozila s tablicama”