Pojednostavljeno - imao si račun 350 kn - novi je 550 kn. Nekom će porasti za 3 kune i eto prosjeka. Zadnjih prosječno 20 kn mi je uvećalo račun za 140 kn.creatin je napisao/la:Super poskupljenje od 50 kn po racunu za struju, e je.o ih strucnjake.
NOVOSTI
Grid parity dosegnut u Indiji i Italiji: http://thinkprogress.org/climate/2013/0 ... g-in-2014/
Dolje poticaji!
Dolje poticaji!
ovo je skupo ko kajgana 0,5$ watt na izlazu iz tvornice.Po toj cijeni ja imam u paletnoj maloprodajizega je napisao/la:Najjeftiniji solari;tehnologija
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/wIaRaDyxdkk" frameborder="0"></iframe>
Ovo mi je u susjedstvu...
Dmeter, zainteresiran?
ovo je više zanimljivo jadna grčka ima 1500 mw solarnih elektrana priključenih na mrežu
Greece tops 1.5 GW of PV capacity at the end of January
March, 2013: Greece surpassed 1.5 GW of installed PV capacity at the end of January 2012.
According to the Hellenic Transmission System Operator SA (HTSO), mainland Greece reached 1,404 MW of installed grid-connected PV capacity after adding 278 MW in January. This is up from 69 MW added in December. HTSO’s figures do not include the installed capacity of non-interconnected Greek islands, which – according to the Hellenic Electricity Distribution Network Operator SA (HEDNO) – reached 115.77 MW at the end of January, growing by 3.37 MW. This means that Greece now has a total installed PV capacity of 1,519.77 MW. About 316 MW of Greece’s total installed capacity comes from PV systems that are 10 kW in size or smaller. On the mainland, the three regions with the most installed capacity are the South Aegean (233,152 MW), the Peloponnese (218,787 MW) and Thessaly (188,384 MW). Crete accounts for more than half of the islands’ installed PV capacity, with 74.7 MW.
Sources: Hellenic Transmission System Operator SA, Hellenic Electricity Distribution Network Operator SA
Koji paneli, ovaj spominje 18% eff (to bi trebal provjerit sto je najbolje imam i sa cime)dmeter je napisao/la: ovo je skupo ko kajgana 0,5$ watt na izlazu iz tvornice.Po toj cijeni ja imam u paletnoj maloprodaji
I da li je to odrziva cijena (od bankrotiranih ili normalna proizvodna cijena? )
Ako je normalna, jel Kina?
I koja kajgana
Ajde malo na ingridinom materinjem jeziku, o čemu se točno radi?zega je napisao/la:Koji paneli, ovaj spominje 18% eff (to bi trebal provjerit sto je najbolje imam i sa cime)dmeter je napisao/la: ovo je skupo ko kajgana 0,5$ watt na izlazu iz tvornice.Po toj cijeni ja imam u paletnoj maloprodaji
I da li je to odrziva cijena (od bankrotiranih ili normalna proizvodna cijena? )
Ako je normalna, jel Kina?
I koja kajgana
-
schumacher
Zadnja izmjena: dklari, dana/u 17 ožu 2013, 09:24, ukupno mijenjano 1 put.
pa to je logično, da bi se nešto moglo poticati treba nekome uzeti. Zašto me to ne čudi i zašto sam sretan kad čujem da će energija poskupiti ??
Samo se zalažite za poticaje, daleko ćemo dogurati
Nije nam dosta da nas pljačkaju nego još srljamo u poticaje da ozakonimo pljačku ...
PS dali netko znade koliki su godišnji poticaji za poljoprivredu (kolko se isplate), a za koliko novaca uvozimo hrane ??
Samo se zalažite za poticaje, daleko ćemo dogurati
Nije nam dosta da nas pljačkaju nego još srljamo u poticaje da ozakonimo pljačku ...
PS dali netko znade koliki su godišnji poticaji za poljoprivredu (kolko se isplate), a za koliko novaca uvozimo hrane ??
ijac je napisao/la:Pa di je onda rješenje? Zašto da se zalažemo? možemo li na mikro sredinama išta promjeniti da "nekome dojde do mozga" u kom smjeru treba ići
Ukinut poticaje i subvencije. Kolko kosta hepovo toliko mozes dobit od HROTE ako ubacujes u sustav i to je to. Smanjit birokraciju, postavit jasne tehnicke uvjete za prikopcati svoju opremu i peglaj.
ali mene boli briga , došle uplatnice za sljedecih 6 mj. , debelo u pretplati 1170kn , racunao da cu dobiti povrat ali koliko citam nemoguča misija, oslobodili me 4 uplatnica , ostale smanjene za 50kn , bilo je 350kn, ali po mojoj procjeni ja imam vec sad placeno do druge godine u isto vrijeme ako ne i višeGec je napisao/la:rješenje je u ilegali, furajijac je napisao/la:Pa di je onda rješenje? Zašto da se zalažemo? možemo li na mikro sredinama išta promjeniti da "nekome dojde do mozga" u kom smjeru treba ići
svoje solare i nikome ništa ne prijavljuj i boli te briga.
nije istina povrat moraš dobit ako kasne nek ti odvjetnik obračuna i zatezne kamate troškove ovrhe itddklari je napisao/la:, debelo u pretplati 1170kn , racunao da cu dobiti povrat ali koliko citam nemoguča misija, oslobodili me 4 uplatnica , ostale smanjene za 50kn , bilo je 350kn, ali po mojoj procjeni ja imam vec sad placeno do druge godine u isto vrijeme ako ne i višeda i nije ništa u ilegali (služim se olovom)