Pravila za atest

Naše samogradnje
papicdu1

Post Postao/la papicdu1 »

zega je napisao/la:Jos jedan reket... iako vecinom ima smisla, no s vremenom je ta homologacija narasla i pretvorila se u barijeru, najvise o tome prica Rimac kako mu je bilo u pocetku...
je reket,ali opet kad pogledas bar kaj se tiče auspuha kuda bi vodilo da svaki stavi šuplju cijev i smrdi ,grmi okolo.Preslo je u nakaradu kad moras homologirati auspuh koji ima homologaciju za cijelu eu.Kaj se tice Rimca,taj se ćeše di ga svrbi :D nemres na kvazi auto nametat koje kakva sranja iz Usa i da ti to negdje ,netko dopusti.Ne moze u Usa dobiti dozvole,tu jos manje.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

zega je napisao/la:Jos jedan reket... iako vecinom ima smisla, no s vremenom je ta homologacija narasla i pretvorila se u barijeru, najvise o tome prica Rimac kako mu je bilo u pocetku...
Pricao sam s ekipom u CVH o tome kad sam atestirao Punta, pa su rekli da ne mozes vjerovati sto bi sve ljudi htjeli atestirati kad bi bilo lezernije.

Mozemo se sloziti da nikome od drugih sudionika u prometu nije u interesu da se po cesti vozi poluispravna krama.
ZEN
Kontakt:

Post Postao/la ZEN »

Je, bili bi kao ameri ili englezi i plaćali mito za prolazak na tehničkom ;D

slika
Pranja

Post Postao/la Pranja »

Ekipa, imam jedno pitanje. Kakva bi bila procedura da netko izreže podnicu u gepeku i zavari "kadicu" za baterije s poklopcem kao dio same šasije?

Da li je tako nešto uopće moguće homolgirati kod nas?
lisicakm

Post Postao/la lisicakm »

ne
Willys

Post Postao/la Willys »

Nosive dijelove odnoso šasiju i karoreseriju NE smiješ rezati ni preinačavati.
Pranja

Post Postao/la Pranja »

Ok, hvala na odgovorima.
oseloth

Post Postao/la oseloth »

Pozdrav, zanima me najbitnije pitanje. A gdje se ide na atest? Koja ustanova, grad? Kakve papire treba pripremiti. Gdjekad se dobiju, popune? Kome se treba javiti.
Vozilo se dovozi na prikolici?

Znamo svi da je u ovoj državi najteža birokracija. Lako vozilo napraviti ali papire riješiti huh...

Ja se hvatam moto konverzije 10kw bldc, 10-15kw baterija, lančani prijenos. 60280 baterije njih jedno 60-80 kom, 72V system.
ZEN
Kontakt:

Post Postao/la ZEN »

CVH u Velikoj Gorici, za ostalo ne znam. Al sigurno ima članova foruma koji su obavili proceduru pa će ti znat pojasnit.
OldDog

Post Postao/la OldDog »

oseloth je napisao/la:Pozdrav, zanima me najbitnije pitanje. A gdje se ide na atest? Koja ustanova, grad? Kakve papire treba pripremiti. Gdjekad se dobiju, popune? Kome se treba javiti.
Vozilo se dovozi na prikolici?

Znamo svi da je u ovoj državi najteža birokracija. Lako vozilo napraviti ali papire riješiti huh...

Ja se hvatam moto konverzije 10kw bldc, 10-15kw baterija, lančani prijenos. 60280 baterije njih jedno 60-80 kom, 72V system.
Upravo ovo je tema pravila za atest.
Pročitaj ovu temu od početka:

http://e-vozila.com/forum/viewtopic.php ... sc&start=0

i onda pitaj što ti još nije jasno.
oseloth

Post Postao/la oseloth »

Jesam. Pročitao sam to. Ali to su više natuknice članova. Imali gdje konkretnih pravila od samog CVH?
Za početak u kojim ustanovama se može atest napraviti?
Postoji li neki popis?
Pa da počnem od tamo. Ne mislim praviti konverziju pa doći na neki od mjesta gdje može ispasti da mi pola stvari nije dobro. Bolje sve znati unaprijed.
Cose
Kontakt:

Post Postao/la Cose »

oseloth je napisao/la:Jesam. Pročitao sam to. Ali to su više natuknice članova. Imali gdje konkretnih pravila od samog CVH?
Postoji li neki popis?
Pa da počnem od tamo. Ne mislim praviti konverziju pa doći na neki od mjesta gdje može ispasti da mi pola stvari nije dobro. Bolje sve znati unaprijed.
U vrijeme kada sam radio svoju preradu 2014.g. nije postojao neki sluzbeni manual sa tocnim uputama - zato smo pisali svoje komentare oko toga sto treba.

Nazovi CVH u Velikoj Gorici da te spoje (ili daju direktan broj/email) osobe zaduzene za elektro prerade, pa pitaj - mozda se nesto promijenilo.
ZEN
Kontakt:

Post Postao/la ZEN »

Cose je napisao/la:
oseloth je napisao/la:Jesam. Pročitao sam to. Ali to su više natuknice članova. Imali gdje konkretnih pravila od samog CVH?
Postoji li neki popis?
U vrijeme kada sam radio svoju preradu 2014.g. nije postojao neki sluzbeni manual sa tocnim uputama - zato smo pisali svoje komentare oko toga sto treba.

Nazovi CVH u Velikoj Gorici da te spoje (ili daju direktan broj/email) osobe zaduzene za elektro prerade, pa pitaj - mozda se nesto promijenilo.
Slao sam im mejlove s pitanjima pred koju fodinu kad sam započeo projekt. Telefonski su mi jednostavno objasnili, da nisu dužni odfvarati elektronskim putem. Možda ih je COVID u mešuvremenu nešto osuvremenio.
oseloth

Post Postao/la oseloth »

ZEN je napisao/la:
Cose je napisao/la:
Postoji li neki popis?

Slao sam im mejlove s pitanjima pred koju fodinu kad sam započeo projekt. Telefonski su mi jednostavno objasnili, da nisu dužni odfvarati elektronskim putem. Možda ih je COVID u mešuvremenu nešto osuvremenio.

Ahahaha. Klasika. Tko je vidio mail tipkati.
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

Al pazi lakse im je napisati sprancu sa uputama jednom i onda samo poslat svakom tko pita nego bal bla na telefon trosit glas...
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih automobila”