BioDizel
Pa dobro a kaj je u sirovoj piti od jabuka s tijestom? Isto je sirovo il ga uopče nema?Mislim nemam niš protiv sirove hrane, dapače, volim kineski način pripreme povrča da ga samo "preplaše" na vatri, al i dalje volim kuhano i pečeno, po meni je najvažnije da hrana bude raznolika, ali nažalost naš turbo brzi način života ne iostavlja nam dovoljno vremena za kvalitetnu hranu!
- HAL9000v2.0
- Kontakt:
- MalaZelena
- Kontakt:
- bezkomentara
- Kontakt:
Jedna stvar je dokidanje "divljeg" i svih vrsta pitomijih i "humani(ji)h" kapitalizama i kretanje prema društvu u kojem će biti hrane za sve, a ekonomska isplativost prestati biti mjerilo svega na svijetu. Živim za dan kad će zaživjeti "socijalni inženjering" i kad će se ostvariti snovi Michela Houellebecqa...nisde je napisao/la:a ok tak, mislio sam da je od brašna isto, pa reko kak jse to može jest!

A, sada, povratkom u sadašnjost gledam, ako je "malome seljaku" na svojoj "maloj njivi" isplativije uzgajat za biodizel ili kućnu upotrebu, zašto ne? Bolje to nego da oranica stoji i zarasta u korov.
Pozdrav svim sanjarima i onima koji to žele postati, iako nogama čvrsto stoje na zemlji...

Mozda zato sto ce posegnuti za svim mogucim GMO vrstama, umjetnim gnojivima, pesticidima...samo da ostvari sto veci PROFIT.bezkomentara je napisao/la:A, sada, povratkom u sadašnjost gledam, ako je "malome seljaku" na svojoj "maloj njivi" isplativije uzgajat za biodizel ili kućnu upotrebu, zašto ne? Bolje to nego da oranica stoji i zarasta u korov.
Sada kada uzgoj nije za hranu, nema se tko sta buniti..jel tak?
Samo sto ce silovati zemlju dok ne postane beton, zagaditi vode, otrovati pcele i sve redom
A profit mu nikada nece biti dovoljno velik
A, sada, povratkom u sadasnjost gledam kako dnevno u svijetu umire 40.000 djece zbog neuhranjenosti i bolesti vezanih uz nju
Istraživanja su pokazala da čovjek bez konzumacije mesa ne bi nikad mogao razviti mozak kakav danas je zbog vrlo velike potrošnje energije;čak 25% kalorija unesenih hranom odlazi za pogon mozga. Kako je meso energetski puno jače,ne moraš provesti 20 sati dnevno pasući okolo travu(ukoliko je već netko nije pojeo). Osim toga čovjek ne bi preživio ledeno doba da nije bio mesojed. A ovo da bi utrošena biljna hrana nahranila još 10 ljudi,teško,jer ne znam baš puno ljudi koji jedu travu,silažu,sirovi kukuruz i ostalu stočnu hranu.
Mislim da nisi skuzio bit stvari.Recimo u jednim cestitim svatovima uturbo je napisao/la:Istraživanja su pokazala da čovjek bez konzumacije mesa ne bi nikad mogao razviti mozak kakav danas je zbog vrlo velike potrošnje energije;čak 25% kalorija unesenih hranom odlazi za pogon mozga. Kako je meso energetski puno jače,ne moraš provesti 20 sati dnevno pasući okolo travu(ukoliko je već netko nije pojeo). Osim toga čovjek ne bi preživio ledeno doba da nije bio mesojed. A ovo da bi utrošena biljna hrana nahranila još 10 ljudi,teško,jer ne znam baš puno ljudi koji jedu travu,silažu,sirovi kukuruz i ostalu stočnu hranu.
Hrvatskoj (i okolo), pojede se u prosjeku 10-tak janjica, isto toliko prasica,
oko 50 pilica pohanih itd.E pa ak vecina te hrane zavrsi na smetlistu, (a
obicno se vecina te hrane pokvari) o cemu mi pricamo.Sigurno ne o tome
da pasemo travu i sl.Ja jesam mesojed, ali hranu nikad nisam bacao, niti
cu to ikada raditi.Imam 12 macaka,2 psa. Nemamo neka velika primanja,al
uspjevamo nahraniti i sebe i te zivotinje.Gdje ce nas to dovesti, ako neka
uska elita bude iskoristavala to malo prirodnih resursa za nekakve
vlastite egoisticne potrebe,a sve vodi ka tome ocigledno!
Još jednom: Forsiranje bio dizla nema veze sa egoizmom već za ovako slabu ekonomiju nerealnim rokovima vezanim uz učešće energenata iz obnovljivih izvora. To je diktat koji ne ostavlja prostora drugim rješenjima jer se apsolutni iznos odnosno zadovoljavajući postotak u energetskoj bilanci zemlje NE MOŽE izvesti na drugi način bez da se ugrozi kompletna ekonomija.
Treba problem pravilno adresirati. Pa nije ta Europa sveta krava zaboga. Njemac si može dozvoliti cijele plantaže solara jer mu je panel kompletno njegov proizvod. Naša šrafciger industrija samo sklapa pa ogroman dio novca bespovratno odlazi preko granice.
Opet se vraćam na onu usporedbu: Ja prodam tebi, ti meni i tako u nedogled. Čim ogladnimo i odemo na burek imamo manje novca za međusobnu trgovinu.
Zar nitko nikad nije čuo za neokolonijalizam? Nazovimo stvari pravim imenom. Iscrpljivanje slabijih ekonomija se više čak i ne skriva. Do godine te i te morate imati toliko posto energije iz obnovljivih izvora. Sa čijom tehnologijom? Sa čijim high tech materijalima? Sa čijom know-how podrškom?
Sve bih još i shvatio da rokovi nisu besramno kratki. Svi mi želimo manje zagađivanja i manju upotrebu fosilnih goriva ali nitko se ne brine o tome kako to stvarno postići u ZADANIM UVJETIMA SLABE EKONOMIJE??????????????????????.
Već sam se raspametio pišući da treba uzimati mrvicu lošija ali ipak dostupna rješenja iz Kine ali prokleti švabo je okupirao sve mozgove. Eto vam ga sad. Trujte zemlju i raskrčmite ono malo prirode što je ostalo da se stignu nacistički rokovi. NEMA DRUGOG RJEŠENJA jer NEMA DOVOLJNO NOVACA NI VREMENA Bio dizel začas daje rezultate, a poznavajući naše muljatore ionako će se prema EU izaći sa brojkama koje ukazuju na instalirane kapacitete. Koliko se stvarno bio diesel koristi u prvom trenutku nije ni bitno.
Osamdeset tisuća kuna geotermalna toplinska pumpa od 18KW? Pet, šest ili čak sedam Eura za 1W solara? Kak onda implementirati novu tehnologiju. Skidanjem gaća i saginjanjem po sapun? Ja ne. Hvala.
Toga nije bilo ni za drugog svjetskog rata.
Treba problem pravilno adresirati. Pa nije ta Europa sveta krava zaboga. Njemac si može dozvoliti cijele plantaže solara jer mu je panel kompletno njegov proizvod. Naša šrafciger industrija samo sklapa pa ogroman dio novca bespovratno odlazi preko granice.
Opet se vraćam na onu usporedbu: Ja prodam tebi, ti meni i tako u nedogled. Čim ogladnimo i odemo na burek imamo manje novca za međusobnu trgovinu.
Zar nitko nikad nije čuo za neokolonijalizam? Nazovimo stvari pravim imenom. Iscrpljivanje slabijih ekonomija se više čak i ne skriva. Do godine te i te morate imati toliko posto energije iz obnovljivih izvora. Sa čijom tehnologijom? Sa čijim high tech materijalima? Sa čijom know-how podrškom?
Sve bih još i shvatio da rokovi nisu besramno kratki. Svi mi želimo manje zagađivanja i manju upotrebu fosilnih goriva ali nitko se ne brine o tome kako to stvarno postići u ZADANIM UVJETIMA SLABE EKONOMIJE??????????????????????.
Već sam se raspametio pišući da treba uzimati mrvicu lošija ali ipak dostupna rješenja iz Kine ali prokleti švabo je okupirao sve mozgove. Eto vam ga sad. Trujte zemlju i raskrčmite ono malo prirode što je ostalo da se stignu nacistički rokovi. NEMA DRUGOG RJEŠENJA jer NEMA DOVOLJNO NOVACA NI VREMENA Bio dizel začas daje rezultate, a poznavajući naše muljatore ionako će se prema EU izaći sa brojkama koje ukazuju na instalirane kapacitete. Koliko se stvarno bio diesel koristi u prvom trenutku nije ni bitno.
Osamdeset tisuća kuna geotermalna toplinska pumpa od 18KW? Pet, šest ili čak sedam Eura za 1W solara? Kak onda implementirati novu tehnologiju. Skidanjem gaća i saginjanjem po sapun? Ja ne. Hvala.
Toga nije bilo ni za drugog svjetskog rata.

- MalaZelena
- Kontakt:
Mozak se hrani glukozom (= secerima/ ugljikohidratima). Ona mu daje energiju, pogonsko gorivo.turbo je napisao/la:Istraživanja su pokazala da čovjek bez konzumacije mesa ne bi nikad mogao razviti mozak kakav danas je zbog vrlo velike potrošnje energije;čak 25% kalorija unesenih hranom odlazi za pogon mozga. Kako je meso energetski puno jače,ne moraš provesti 20 sati dnevno pasući okolo travu(ukoliko je već netko nije pojeo).
Sve to štima,samo treba reć da ekstremizam bilo koje vrste po meni ne valja,pa ni gađenje na spomen mesa.Zanimljivi su mi ti vegetarijanci,kao gadi im se meso,a jedu sojine(koja je usput rečeno u svijetu skoro sva genetski modificirana,i tretirana kojekakvim otrovima) "šnicle", "batake","medaljone",a osim okusa,čak im i oblik podsjeća na meso. I meni je žao gledat odojka koji odlazi na "extreme makeover",ja bi recimo rađe hrvatsku tunu od 20kg,ali sam kratak za kojih 20Kg*4000Kn/kg=80000kn.peco je napisao/la: Mislim da nisi skuzio bit stvari.Recimo u jednim cestitim svatovima u
Hrvatskoj (i okolo), pojede se u prosjeku 10-tak janjica, isto toliko prasica,
oko 50 pilica pohanih itd.E pa ak vecina te hrane zavrsi na smetlistu, (a
obicno se vecina te hrane pokvari) o cemu mi pricamo.Sigurno ne o tome
da pasemo travu i sl.Ja jesam mesojed, ali hranu nikad nisam bacao, niti
cu to ikada raditi.Imam 12 macaka,2 psa. Nemamo neka velika primanja,al
uspjevamo nahraniti i sebe i te zivotinje.Gdje ce nas to dovesti, ako neka
uska elita bude iskoristavala to malo prirodnih resursa za nekakve
vlastite egoisticne potrebe,a sve vodi ka tome ocigledno!