Gume za e-bike

Naše samogradnje
dakic.dubravko

Post Postao/la dakic.dubravko »

Koristim 90 % asfalta, a ovo ostalo što vozim su uglavnom poljski putevi i sl.

Sada imam originalne CST tyres 2.1, pa mislim da neću imati razlike što se tiče udobnosti u odnosu na 2.0...

Creatin, tnx, bitno mi je da se neće potrošiti za 1000 km asfalta ;)
schumacher

Post Postao/la schumacher »

https://shop.zweirad-stadler.de/index.php?
Ne znam je li bilo na forumu ali mi se učinilo zgodno za jednostavno mijenjanje probušene zračnice bez skidanja kotača..
creatin

Post Postao/la creatin »

Pukni direktni link
schumacher

Post Postao/la schumacher »

https://shop.zweirad-stadler.de/index.p ... aram=Gaadi
Najveća trgovina koturaša u DE na 300m od mene..
creatin

Post Postao/la creatin »

Aha, Gadi zracnice, kod nas sam nasao shop gdje ih prodaju po 100 kn/kom, to je (pazi sad) za maksimalno 50-70 km koristenja barem na elektricnom bikeu. Prva mi je riknula dok sam bio u zgu, a druga 1 km od Paskog mosta, tamo sam ju skinuo i stavio Michelin malo zescu koju kao nebi mogao tako lako unistiti (budemo vidjeli).
Toliko o mom iskustvu s tom Gadi zracnicom, znaci da dodjes do prvog mjesta gdje na miru mozes zamijeniti zracnicu s boljom, a ovu opet u rezervu.
Piko

Post Postao/la Piko »

Ja se riješio zračnica u potpunosti .... uvijek pukne na nezgodnom mjestu pa imam par (čitaj 10-tak) kilometara gurat, a kad mi je u tjedan dana puklo 3 komada ... ja pop*dio i stavio sam si Hutchinson Serenity na obje felge, .... jest da je udobnost manja (prije sam imao shwalbe big apple, 2.2), a ionako mi je 99% vožnje po asfaltu pa nije toliki nedostatak i sad mi više ne može puknut 8)

https://keindl-sport.hr/vanjska-guma-hu ... il985_2238

http://www.hutchinsontires.com/en/urban ... enity.html
Slv
Kontakt:

Post Postao/la Slv »

po meni rjesenje su foss zracnice

slika
Piko

Post Postao/la Piko »

discover je napisao/la:po meni rjesenje su foss zracnice
Ma imao sam zračnice i sa onom slinom, ... to pali kada se radi o malim predmetima (komadićki stakla, špranje i sl.) a ne drži vodu na većim oštećenjima tipa staklo, čaval i sl. ... s tim tzv. "slime" zračnicama sam se vozio par mjeseci, ... i puče. A imao sam i kevlar.

Jedno je marketing ... a drugo stvarnost ... Serenity je jedino teško montirat ... no to radiš ionako samo jednom, pa poslije mijenjaš samo vanjsku gumu kad se istroši, uložak bi trebao trajati... a paše bilo koja 1.5" vanjska guma....
Zadnja izmjena: Piko, dana/u 11 tra 2015, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.
Slv
Kontakt:

Post Postao/la Slv »

Piko je napisao/la:
discover je napisao/la:po meni rjesenje su foss zracnice
Ma imao sam zračnice i sa onom slinom, ... to pali kada se radi o malim predmetima (komadićki stakla, špranje i sl.) a ne drži vodu na većim oštećenjima tipa staklo, čaval i sl. ... s tim tzv. "slime" zračnicama sam se vozio par mjeseci, ... i puče. A imao sam i kevlar.

Jedno je marketing ... a drugo stvarnost ... Serenity je jedino teško montirat ... no to radiš ionako samo jednom, pa poslije mijenjaš samo vanjsku gumu kad se istroši, uložak bi treabo trajati... a paše bilo koja 1.5" vanjska guma....
Ne pričam ja o slime zračnicama nego o foss zračnicama od termoplastike
Piko

Post Postao/la Piko »

discover je napisao/la: Ne pričam ja o slime zračnicama nego o foss zračnicama od termoplastike
Znam, .... ali čak ni takva zračnica koja košta cca 150-200 kn, nije "bulletproof", ...i što se desi kada izvadiš čavao ... evo citat sa road.cc
Foss tubes claim high puncture resistance because they’re made from a highly polymerized un-vulcanized rubber composite, which is special because if punctured the tube material forms an air-tight seal around the thorn, nail or puncture intent sliver of glass, retarding the speed of the leaking air. This means that you won’t know you’ve punctured as long as the offending item is still in the tyre, or at worst it will go down incredibly slowly, allowing you to get home.
A dobri stari Murphey kaže da će meni koji radim cca 10000 km godišnje na e-Koni to zviznut za par mjeseci.... kad pada kiša ... i to na pola puta između kuće i posla (znači opet cca 10 km guranja). :placko:
Slv
Kontakt:

Post Postao/la Slv »

kad izvadiš čavao zakrpaš ju sa upaljačem za 10 sekundi,
Stalno sam bušio gume, isprobao valjda 4 vrste slajmuša, otkako imam foss na oba bajka nikakvih problema + odustajem od daljnjeg objašnjavanja
grrga

Post Postao/la grrga »

Po kakvim vukojebinama se vi vozite dok stalno bušite gume?
MP

Post Postao/la MP »

zakon je teflonska traka između vanjske gume i zračnice , probušit se može samo ako bočno bliže prema felgi nešto uleti , važna je i debljina vanjske gume.
MP

Post Postao/la MP »

grrga je napisao/la:Po kakvim vukojebinama se vi vozite dok stalno bušite gume?
bregZa beli grad :)
grrga

Post Postao/la grrga »

Ako sam dobro shvatio te Hutchinson Serenity su zapravo ulošci za u gumu?
Bolesno skupo za krug pjenaste gume koji košta 4-5 kn.

Jeste li probali napuniti vanjsku gumu sa pur pjenom ili u zračnicu ugraditi alkaten cijev pa se može i pumpati za udobnost i voziti kad se probuši na ulošku. :)
Odgovori

Natrag na “Samogradnje električnih bicikla”