BioDizel

Ostali dijelovi
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

http://www.mojaenergija.hr/index.php/me ... -biodizela
za proizvodnju u punom kapacitetu godišnje trebati osigurati oko 100.000 tona uljane repice
Dok jedni umiru od gladi drugi hrane strojeve i jos su ponosni na to :(

+sto ce napraviti tlu, podzemnim vodama, pticama.....sa umjetnim gnojivima i pesticidima...jer to kao nije za hranu pa peri-deri :(
prema riječima direktora i vlasnika Milodraga Gadže, investirala je oko 20 milijuna eura
Gdje je sad Brada da povuce paralelu sa proizvodnjom solarnih kolektora :cmizdri:
solarstorm
Post Postao/la solarstorm »

bio disel i bio etanol su najveće gluposti šro se proizvodnje energije tiče, njima se sve svodi na neku financijsku računicu, zašto netko ne investira 20mil eura u solarnu elektranu?ili tvornicu za prizvodnju fn ili termo kolektora?
nikola

Post Postao/la nikola »

http://www.homovens.com/cms/index.php?page=biodizel

Ne znam da li je itko ovo postao..ali za svaki slučaj.. :palac:

Za vlastito postrojenje navodno treba 7000€ :shock:
dmeter

Post Postao/la dmeter »

http://www.seljaci.org/vijesti/zadnje-v ... -lipa.html

Već sada bio dizel iz kukuruza je isplativ sa ekonomskog stajališta a o isplativosti zrna kukuruza kao goriva za grijanje nečemo ni pričat

1kg zrna kukuruza 5 - 5.5 kwh ili 18-20 MJ 0,75 kn
1 litra lož ulja 10-11 kwh ili 40-44 MJ 5 kn

Potrošač za grijanje troši 2000 litre ulja za grijanje godišnje 10000 kn
ekvivalent kukuruza
4000 kg 3000 kn godišnje

Potrebna površina za uzgoj 4000 kg kukuruza 5000-8000 m2

I trošenjem pšenice ili kukuruza kao goriva za grijanje nije nikakav grijeh nego čak poticaj hrvatskim seljacima da povečaju proizvodnju i plasman svoje robe.
a o nekoj moralnosti glad u africi mi gorimo hranu,afrika može sloodno kupit hranu na svjetskom tržištu i tako ima ogromnih viškova

http://cornstoves.com.bizhosting.com/un ... oiler.html
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

dmeter je napisao/la: I trošenjem pšenice ili kukuruza kao goriva za grijanje nije nikakav grijeh nego čak poticaj hrvatskim seljacima da povečaju proizvodnju i plasman svoje robe.
a o nekoj moralnosti glad u africi mi gorimo hranu,afrika može sloodno kupit hranu na svjetskom tržištu i tako ima ogromnih viškova
:sok: :sok: :sok: :sok:
zega
Kontakt:

Post Postao/la zega »

mozes ti :sok: :sok: :sok: :sok: koliko hoces ali meni je bilo odvratno kad su seljaci proljevali mljeko u kanalizaciju ili smatram uvredljivim postaviti cijenu kukuruza na 75lp/kg, a nafta je toliko koliko je...
pogledaj koliko neobradjene zemlje kod nas, tu gdje sam se doselio oko mene je sve puno nepreglednih povrsina zita, nema trave putujes 100ine milja i nema trave!!!
MARIJANVZ

grijanje na kukuruz

Post Postao/la MARIJANVZ »

Grijanje na kukuruz je prava stvar, samo što je plamenik za kukuruz jako skup. Gledao sam Švedski plamenik Lindap koji ima cijenu da dolje padneš :x
Pero

Post Postao/la Pero »

zega je napisao/la:mozes ti :sok: :sok: :sok: :sok: koliko hoces ali meni je bilo odvratno kad su seljaci proljevali mljeko u kanalizaciju ili smatram uvredljivim postaviti cijenu kukuruza na 75lp/kg, a nafta je toliko koliko je...
pogledaj koliko neobradjene zemlje kod nas, tu gdje sam se doselio oko mene je sve puno nepreglednih povrsina zita, nema trave putujes 100ine milja i nema trave!!!
:palac:
Bolje da gori kuruza u peci nego da imamo pozare makije okolo.
Brada

Post Postao/la Brada »

Problem je u EU regulativi koja propisuje postotak energenata dobivenih iz obnovljivih izvora. U načelu plemenita zamisao na terenu dovodi do štete jer se nema u vidu nejednoliki stupanj razvijenosti zemalja članica i onih koje to žele postati. Tipična krutost EU administracije. Švabo dobija rok od dvanaest godina jer toliko već radi na razvoju tehnologije i pripremi tržišta, a mi moramo istu stvar uvesti do dvanaest sati.
Bio dizelom se najbrže dolazi do velikih brojaka u smislu učestvovanja takvih energenata u ukupnoj energetskoj bilanci. Solarni kolektori i slične naprave su povezani sa milion malih instalacija ili srazmjerno velikim investicijama koje neuki političari teško objašnjavaju još neukijem narodu.

Sve u svemu linija manjeg otpora.

Glede paljenja kuruze ako se ne varam ima još jedan problem. Uzgoj monokultura nije preporučljiv kroz duži period jer uništava zemlju. Rješenje je zapravo jednostavno. Treba PLANIRATI i općenito sagledati problematiku sa svih aspekata, a to znači povećani angažman većeg broja kvalitetnih ljudi i podosta financijskih sredstava. Međutim za to se nema vremena jer je borba za vlast stalna i nesmiljena pa je sve ostalo gurnuto u drugi plan. To nažalost nije 'rvacki izum. Ono što definitivno jeste to je indolencija. Solari su i dalje od sedam do preko dvadeset tisuća kuna, a kinezi skoro mole da se kupe makar i male količine. Ne treba kriviti ni potencijalne uvoznike. Stupanj indolencije je toliki da je plasman zapravo pomalo upitan, a zaluđenost njemačkom kvalitetom dodatno komplicira stvari bez obzira što švabo također uvozi iz Kine. Što se tiče plamenika na kuruzu valjda ne trebam objašnjavati da se radi o sistemu koji sličan ako ne i istovjetan onome koji radi na pelete. Ima ih na tisuće kod žutih po za tu vrstu proizvoda smješnim cijenama.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Treba izbjegavati spaljivanje bilo koje bio mase koja moze posluziti za kompost

A spaljivanje hrane je zlocin!! :ljut2:

I da, uzgoj monokultura unistava zemlju kao i umjetna gnojiva i zastite

Totalno bolesno! :lud:
MARIJANVZ

Post Postao/la MARIJANVZ »

EV je napisao/la:Treba izbjegavati spaljivanje bilo koje bio mase koja moze posluziti za kompost

A spaljivanje hrane je zlocin!! :ljut2:

I da, uzgoj monokultura unistava zemlju kao i umjetna gnojiva i zastite

Totalno bolesno! :lud:
EV nebih se složio s tobom.
Koliko godina treba da izraste bagrem, bukva ili grabrovina.Ovi bolji plamenici koje koriste kukukruz mogu koristiti i pšenicu, ječam, raž ili kombinaciju peleta kukuruza i drugih žitarica. Tako da nije problem u monokulturi. Na kraju zašto se sada sije uljana repica a zašto se prije koristila :x
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

MARIJANVZ je napisao/la: EV nebih se složio s tobom.
Dobro
Meni je hrana sveta stvar, ne bacam je i sigurno je necu paliti
Da svi na zemlji imaju hrane u izobilju opet nebi
Brada

Post Postao/la Brada »

Ja hranu redovito palim bila ona biljnog ili životinjskog porijekla. Znam da je kuhano zdravije ali j*** ga. :D
peco

Post Postao/la peco »

EV je napisao/la:
MARIJANVZ je napisao/la: EV nebih se složio s tobom.
Dobro
Meni je hrana sveta stvar, ne bacam je i sigurno je necu paliti
Da svi na zemlji imaju hrane u izobilju opet nebi
:palac: :palac: :palac: :respekt:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Brada je napisao/la:Ja hranu redovito palim bila ona biljnog ili životinjskog porijekla. Znam da je kuhano zdravije ali j*** ga. :D
<embed src="http://www.youtube.com/v/WbSB9rGp3HU&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed>
Odgovori

Natrag na “Ostalo”